«Cadillac» laboratorijas modelis 10

 
13.aprīlis 2005 0:01

Starptautiskajā autoinženieru kongresā ASV (SAE) koncerns General Motors prezentējis unikālu Cadillac STS SAE 100, kas tiks izmantots kā darba laboratorija sērijveida modeļu izstrādē.

Cadlab2.jpgKopā ar GM pie auto strādājuši 38 komponentu piegādātāji, kā rezultātā STS parādījušās 50 jaunas tehnoloģijas, ieskaitot drošības sistēmas, kustības stabilizāciju, kā arī komfortu un ērtības nodrošinošas ierīces. 19 no tām nekad vēl nav tikušas izmantotas ražošanā, 22 šobrīd tiek uzstādītas dažādiem modeļiem, bet atlikušās 9 tiks izmantotas STS pēdējās versijas ražošanā.

Cadlab1.jpg

"Laboratorijas modelim" uzstādītas šādas tehnoloģijas - trīsdimensiju navigācijas sistēma, eļļas līmeņa rādītājs, salona atpakaļskata spogulis ar gaismas diožu ekrānu, kas rāda aizmugures sēdeklī notiekošo vai projecē atēlu no atpakaļskata kameras, elektroniskais diferenciālis, magnija-karbona sakausējuma riteņi, sistēma, kas brīdina par novirzīšanos no kustības joslas, "aklās zonas" brīdinājuma sistēma, degvielas sistēma bez benzīnbākas vāciņa, adaptīvā kruīzkontrole, izklaides sistēma aizmugures pasažieriem, kā arī atpakaļskata kamera un daudz kas cits.

 
Visi komentāri
 
164362. viesis 13.aprīlis 2005 0:57
0 0 Atbildēt

vai kadiljaks gadiijumaa nebija tas kursh smagi izgaazaas ar savu kruto nakts sisteemu?kas kjipa atpazina shkjeershlus un paraadiija vadiitaajam?skiet ka to sisteemu gadaa panjeema ~ 15 masiinaam un taa leta tagad gulj kadiljaku muzejaa :D bet nu varbuut ka jaunaas tehnologjias nepiemeklees taads liktenis :D

164385. viesis 13.aprīlis 2005 9:40
0 0 Atbildēt

Interesanti kursh no piemieetajiem pribambasiem reaali nav vajadziigs?

164390. viesis 13.aprīlis 2005 9:47
0 0 Atbildēt

kurš reāli ir? :)

164419. viesis 13.aprīlis 2005 10:00
0 0 Atbildēt

nu degvielas sistema bez vacina bendzina zagliem ir vitali nepiecieshama.

164435. viesis 13.aprīlis 2005 10:14
0 0 Atbildēt

te paarskats par to kas jau ir uz mashiinam no taa kas tur raxtaa piemineets:

eļļas līmeņa rādītājs,

elektroniskais diferenciālis,

magnija-karbona sakausējuma riteņi,

"aklās zonas" brīdinājuma sistēma,

adaptīvā kruīzkontrole,

izklaides sistēma aizmugures pasažieriem, kā arī atpakaļskata kamera.

Takaa nekas ipashi daudz jauns tur nav iepichkaats :)

164455. viesis 13.aprīlis 2005 10:36
0 0 Atbildēt

"19 no tām nekad vēl nav tikušas izmantotas ražošanā, 22 šobrīd tiek uzstādītas dažādiem modeļiem, bet atlikušās 9 tiks izmantotas STS pēdējās versijas ražošanā." :)

164489. viesis 13.aprīlis 2005 11:34
0 0 Atbildēt

Kad beidzot latvieshi paarstaas izrunaat vardu "Kadilaks" kaa "KadilJaks", tfuu

164491. viesis 13.aprīlis 2005 11:36
0 0 Atbildēt

IMO pilniiga pasaka. Bet godiigi sakot ieksh LV vieniiigaas jeedziigaas sisteemas ir "aklaas zonas" briidinaajuma un elektroniskaa difa blokjeeshana. Tad veel no saraxta nepiemineetajaam - priekshaa nepamanaamu bedru briidinaashanas sisteema, pretii vai blakus brauc totaals idiots, kas maina kustiibas virzienu atkariiba no pulkstenja sekunzju raaditaaja poziicijas utml. Bet viss cits man ieksh Lv nav vajadziigs. Muldtimeedijas ir forsha lieta, bet Imo muusdienaas siichi jau taapat nejeega daudz luur TV un speeles kompjus, taa ka mana vaagjii taadu nekad nelikshu.

Lai skatas uz putniem, kokiem, dziivniekiem celju malaas kameer tie veel ir !!!

164521. viesis 13.aprīlis 2005 12:16
0 0 Atbildēt

Nu nezinu! - maneejie pa DVD autinjaa ir staavaa sajuusmaa - kaa tumsh ta skataas! kameer aizmieg :) - reizeem kadu intersantu tv raidijumu gribas noskatiities liid galam bet gribas arii kautkur aizbraukt! - Bet vislabaak man patiik seedet korkjii un blenzt zinjas :) - vajadzeetu pafilmeet tos kas seezh blakus autinjos :) - i neticeesiet cik garu kaklu cilveeks speej izstiept :)

Un tad kad buuveju un testeeju kompi prieksh OFRODERIEM - bija man autinjaa 14 collu monitors ar tuch screen - super korkjii Solitairi uzspeelet - kaifs pilniigakais :)

164538. viesis 13.aprīlis 2005 13:24
0 0 Atbildēt

Hmm, nu labi prieksh sevis vareetu arii ierullet taac Mulkjimeedijs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti