«Alfa Romeo» tradīcijas un tehnoloģijas arī Latvijā 3

 
15.aprīlis 2005 9:21

Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 114/3 15. aprīlī oficiāli tiek atklāts Latvijā pirmais Alfa Romeo autosalons, kurā turpmāk būs iespējams iegādāties visus jaunākos itāļu autoražotāja Alfa Romeo modeļus.

Salona pirmsatklāšanas pieņemšanā 14. aprīlī piedalījās Latvijas mediju, kā arī itāļu biznesa un Itālijas vēstniecības pārstāvji. Tos Itālijas gaisotnē ievadīja pazīstamais, Milānā skolotais modes mākslinieks un dizaineris Atis Artemjevs ar performanci "Itālija. Fragmenti".

Jana Cīrule, SIA Auto Italia direktore: "Esam gandarīti, ka turpmāk arī mūsu auto cienītāji varēs aplūkot un iegādāties šo izsmalcināto un eleganto braucamrīku tepat Latvijā. Alfa Romeo ir īpašs auto, kas prasa uzmanību un estētisku vidi, kāds ir arī mūsu jaunais salons. Esam pārliecināti, ka jaunākie modeļi drīz vien iekaros popularitāti un ne viena vien Alfa Romeo šovasar būs manāma Rīgas ielās." Alfa Romeo modeļi

Šobrīd Alfa Romeo modeļu klāstā ir vairāk kā astoņi dažādi automašīnu modeļi ar neskaitāmām to modifikācijām – sākot ar mazo, sportisko pilsētas auto Alfa 147, beidzot ar sniega un dubļu pavēlnieku Alfa Crosswagon Q4. Katru gadu pasaules autošovos Alfa Romeo demonstrē ko jaunu, bet ieraugot Alfa Romeo Brera pasaule kārtējo reizi bija pārsteigta.

"Brera iekapsulo Alfas sportiskumu un eleganci unikālā un ekskluzīvā stilā," Car Design News Līdz ar jau godalgoto Alfa Romeo Brera, 2005. gada beigās tirdzniecībā nonāks arī Alfa Romeo 159, kuras ekskluzīvākā versija komplektēta ar Alfa Romeo izstrādāto pilnpiedziņas sistēmu Q4, kura šobrīd ir modernākā pasaulē.

Vēsture.

Alfa Romeo nosaukums cēlies no akciju sabiedrības "Lombardijas automobiļu darbnīca" (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) saīsinājuma A.L.F.A. apvienošanas ar Nikola Romeo uzvārdu. Nikola Romeo 1915. gadā nopirka šo piecus gadus iepriekš dibināto Lombardijas apgabala uzņēmumu, kura logotipu rotāja apgabala galvaspilsētas Milānas vārds un tās simboli – Viskontī čūska un sarkans krusts uz balta fona.

Alfa Romeo stils.

Dinamika, elegance un braukšanas bauda, ko dod vadāmības precizitāte ir tas, kas raksturo itāļu rokrakstu un Alfa Romeo stilu. Itāļu autoražotājs klientiem piedāvā sportiskā gara un tehnoloģiskā pārākuma sintēzi. Katra Auto Romeo automašīna ir apveltīta ar raksturu, arī katram Alfas pircējam ir raksturs, kas tos arī vieno kā mīlestība no pirmā acu skatiena.

"Dizaineri vienmēr bijuši spējīgi pieturēties pie diženās Alfa Romeo tradīcijām, kuras radītie modeļi ir kļuvuši par atskaites punktiem autobūvē," Car Design News Alfa Romeo stils un veidols dzimst Alfa Romeo Style Center, kurā dizaineri un konstruktori, pieturoties vēsturiskajām tradīcijām, sargā un attīsta Alfa Romeo filozofiju, kura kopš pirmā modeļa Alfa 24 HP ir nemainīga – tradīcijas un radošs gars, augstās tehnoloģijas un dinamisks dizains.

SIA Auto Italia, kas izveidota 2004. gada 1. oktobrī, Latvijā pārstāv itāļu autokoncernus Alfa Romeo, Lancia un Fiat, nodrošinot to tirdzniecību un apkalpi.


Informāciju sagatavoja Jana Cīrule, "Auto Italia" vadītāja
 
Visi komentāri
 
164879. viesis 15.aprīlis 2005 9:32
0 0 Atbildēt

nu vareja tacu kadu bilditi ar ielikt lai raksts krasainaks. citadi tadu teksta blaaki pat lasit negribas.

164880. viesis 15.aprīlis 2005 9:33
0 0 Atbildēt

izsmalcinātais :) un elegantais :) braucamrīks :)

muhāāāāhāā

193830. viesis 3.marts 2006 16:41
0 0 Atbildēt

Jūs esat stulbi kur ir bildes? Kātik stulbi clvēki var būt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti