Startē Latvijas autokrosa čempionāts! 6

 
22.aprīlis 2005 11:55

Svētdien, 24. aprīlī pl. 11.30 Smiltenē, Tepera trasē startēs šā gada Latvijas autokrosa čempionāts. Čempionāts šogad notiks septiņos posmos, titulu ieguvēji tiks noskaidroti četrās automobiļu klasēs – 1600 Junior, 2000 Super, Open un bagiju 1600 kategorijā.

Šogad Latvijas autokrosa čempionātā paredzēti septiņi posmi – pa diviem Smiltenē un Priekulē, kā arī Bauskā, Talsos un Skrundā. Pēdējām divām trasēm – Talsu Kapteiņiem un Skrundai, ja pārbaudes sacīkstes būs veiksmīgas, šogad būs debija valsts čempionātā. Lielu daļu autokrosistu prātus aizņems arī Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāts.

1600 Junior: Tiltiņš pret pārējiem

Par šā gada galvenajiem favorītiem 1600 Junior klasē Latvijas čempionātā uzskatāmi iepriekšējā gada medaļu dalītāji – divkārtējais čempions Raimonds Tiltiņš, vicečempions Jānis Aleksejevs un bronzas medaļnieks Kristaps Dambis. Taču iespējams, ka sezonas laikā Jānis Aleksejevs treniņu nolūkos mēģinās spēkus 2000 Super kategorijā, lai vēlāk pilnībā pārietu uz šo klasi. Automobilis pagaidām netiek mainīts, arī motors ne – Aleksejevs pieturēšoties pie 1600 kub. cm dzinēja.

2000 Super: Čempiona krēsls ir brīvs

Ēras maiņa notikusi 2000 Super klasē, jo šo kategoriju pametis vairākkārtējais Latvijas čempions Jānis Bogdanovičs, kurš pērn praktiski nebija uzvarams. Jānis plāno pārsēsties D-1 klases mašīnā un mēģināt spēkus Ziemeļeiropas čempionātā un tuvākajos Eiropas čempionāta posmos. Šogad uzmanība jāpievērš pērnā gada Ziemeļeiropas vicečempionam Jānim Ikeram, 2003. gada Latvijas un Baltijas čempionam Kasparam Blomam, kurš gatavojas atgriezties čempionātā jaunā kvalitātē. Domājams, šogad īpaši būs jārēķinās arī ar Ati Riekstiņu, Uģi Pauriņu un Kasparu Dambi.

Open: Jaunzems pret Markānu

Open klasē pērnā gada čempions Rolands Jaunzems palicis viens, jo viņa sīvākais konkurents Helmuts Brazovskis nolēmis pagaidām apturēt savu autosportista karjeru. Taču potenciālo dalībnieku sarakstā redzams Roberta Markāna vārds. Ķekavnieks pērn startēja fragmentāri, kopvērtējumā gūstot tikai devīto vietu. Taču jāatceras, ka 2003. gadā Roberts kļuva par Latvijas vicečempionu, piekāpjoties vienīgi neuzvarētajam Ivaram Kuļikovskim un visai pārliecinoši sakaujot trešās vietas ieguvēju Jaunzemu.

Bagiji: Uzplaukums

Latvijas autokrosa bagiju klase starpsezonā piedzīvojusi īstu kvalitātes uzplaukumu. Ievērojami uzlabojies klases tehniskais līmenis. Arūns Matulēns un čempions Armands Hohfelds pilnveidojuši jau tā pērn spēcīgo tehniku, ievērojamu progresu veikuši Guntis Kļaviņš, Viktors Dementjevs un Valters Zīverts. Pats galvenais – Ogres Servisa Centrā pirmo rūcienu piedzīvojis jauns Fast & Speed rūpnīcā Holandē tikko konstruēts, OSC salikts Eiropas čempionātam paredzēts automobilis ar Honda motoru! Ar šo jauno briesmoni gatavojas startēt 2003. gada Latvijas čempions Jānis Boks.
 
Visi komentāri
 
165457. viesis 22.aprīlis 2005 12:02
0 0 Atbildēt

Kur var uzzinaat vairaak par autokrosa sacensiibaam, pasakiet kaads pliiz

Redaktors 22.aprīlis 2005 12:03
0 0 Atbildēt
165479. viesis 22.aprīlis 2005 13:13
0 0 Atbildēt
165481. viesis 22.aprīlis 2005 13:18
0 0 Atbildēt

zverjok,ieej luudzu 4ratos un uzzini kautko par autoKROSU

165564. viesis 22.aprīlis 2005 16:17
0 0 Atbildēt
165579. viesis 22.aprīlis 2005 19:00
0 0 Atbildēt

A.K.A. 165457.

Plds :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti