Igors Skoks izcīna uzvaru karuseļrallijā „Skrunda 2005”

 
25.aprīlis 2005 9:51

Sestdien, 23. aprīlī Skrundā aizvadītajās Latvijas čempionāta trešā posma sacensībās apvidus karuseļrallijā pirmo uzvaru šosezon izcīnīja ventspilnieks Igors Skoks.

Iepriekšējā gada karuseļralliju čempions Jānis Āzis bija spiests samierināties ar otro vietu, bet trešajā pozīcijā negaidīti ierindojās jaunais pilots Vladislavs Bergmanis.

Pirmajā braucienā ātrāko apļa laiku uzstādīja ar OSCar braucošais Jānis Āzis, taču viņam nepaveicās, jo dzelzsbetona paneļu un metāla armatūru pārpilnajā trasē tika pārsistas divas riepas, kamdēļ pašreizējais čempions braucienā atkrita uz astoto vietu. Aptuveni vienlīdz ātri bija Igors Skoks ar OSCar un Jānis Naglis ar Mitsubishi Pajero, taču pēdējais beidzamajos apļos piekāpās, un uzvarēja Skoks.



Tik pat apļus (10), cik līderi, veica arī N1 ieskaites grupā startējošais pilots Jānis Auziņš, bet jau pirmajos apļos tehniskas kļūmes dēļ izstājās viens no N grupas potenciālajiem līderiem Ilmārs Kuzmanis. Vissīvākā cīņa izvērtās N1 grupā, kur deviņus apļus veica četri sportisti. Spēcīgo Guntaru Laugali, kurš iekļuva nelielā sadursmē, apsteidza jaunie braucēji Vladislavs Bergmanis un Kristaps Ķirsons. Savukārt N grupā vislabāk veicās Albertam Briedim.

Otrajā braucienā par uzvaru risinājās bezkompromisa spēkošanās starp Igoru Skoku un Jāni Āzi, bet Jānis Naglis šajā cīņā nespēja iesaistīties, jo bojātas priekšējās pusass dēļ nobrauca tikai četrus apļus. I. Skoks šoreiz spēja uzturēt visātrāko tempu un nobrauca vienpadsmit apļus, bet J. Āzis par vienu mazāk.

N1 grupā ar desmit apļiem revanšu ņēma Guntars Laugalis, bet Vladislavs Bergmanis, lai gan zaudēja salīdzinoši maz, iebraukt desmitajā aplī, pirms iztecēja atvēlētais laiks, nepaspēja. J. Auziņš pārsita riepu un atkrita uz astoto vietu.

Izšķirošajā trešajā braucienā līdzīgi spēkojās trijotne J. Āzis, J. Naglis un I. Skoks. Pēdējā pagriezienā pirms finiša dziļās smilšu risēs trases vidū iestrēga Kristapa Ķirsona auto. Skoks, mēģināja šķērsli apbraukt pa līkuma ārmalu, taču nesekmīgi. Lai gan līdz finišam bija atlikuši daži desmiti metri, abiem neizdevās apli pabeigt. Tādējādi braucienā uzvarēja J. Āzis, aiz sevis atstādams J. Nagli. Lieliski atkal brauca Vladislavs Bergmanis, kurš apsteidza pārējos N1 grupas pilotus un ieņēma trešo vietu.

Trīs braucienu summā visvairāk apļus tomēr bija spējuši veikt Igors Skoks/Agris Piķis, kuri šogad svinēja savu pirmo panākumu. Otrajā vietā Jānis Āzis/Gundars Liepiņš, bet trešie absolūtajā vērtējumā un pirmie N1 grupā, pārspējot daudz pieredzējušākus sportistus, bija N1 grupas uzvarētāji Vladislavs Bergmanis/Dmitrijs Savickis. Par uzvarētāju N grupā ar nelielu pārsvaru kļuva Aivars Ice/Andis Sproģis.

Nākamais karuseļralliju čempionāta posms notiks 14. maijā Liepājas rajona Durbē.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti