Rallijā „Rīdze 2005” uzvar Aldis Pīlēns 2

 
25.aprīlis 2005 0:51

Sestdien Valdlaučos tika dots starts standartauto rallijam „Rīdze 2005”. 75 ekipāžu konkurencē par uzvarētāju absolūtajā ieskaitē un pilnpiedziņas automašīnu ar turbo dzinējiem klasē kļuva pieredzējušais rallists Aldis Pīlēns ( „Subaru Impreza”) ar stūrmani Pavelu.

Pilnpiedziņas automašīnu ar atmosfēriskajiem dzinējiem klasē ātrākie bija Didzis Blūms/Aigars Rencis („Mitsubishi Galant”), klasē virs 1620 kub.cm. pirmo vietu izcīnīja Māris Freibergs/Itars Siliņš („Opel Kadett”), bet grupā līdz 1620 kub.cm. uzvaru svinēja Ronalds Mūsiņš/Ģirts Roļskijs („VW Golf”).

Standartauto rallijs „Rīdze 2005” uz starta bija pulcējis ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu, jo līdzās standartauto spēcīgākajiem braucējiem startēja arī virkne lielā rallija pārstāvju – Aldis Pīlēns, Raimonds Strokšs, Mārtiņš Svilis, Krišjānis Caune, Juris Sprūde. Jau pirmais ātrumposms parādīja, ka neapšaubāmi favorīti uz uzvaru ir Aldis Pīlēns/Pavels („Subaru Impreza”), kuri tuvākos sekotājus Raimondu Strokšu/Anriju Jessi („Subaru Impreza”) apsteidza par septiņām sekundēm. Arī pārējos piecos „dopos” Pīlēna pārsvars bija iespaidīgs un finišā viņu atrāviens pār tuvākajiem sekotājiem Strokšu/Jesi sasniedza 34,80 sekundes, nodrošinot pārliecinošu uzvaru gan absolūtajā ieskaitē, gan arī pilnpiedziņas automašīnu ar turbo dzinējiem klasē. Trešo pozīciju šajā pašā nominācijā izcīnīja Roberts un Normunds Vuguļi („Audi Coupe”). Juris Sprūde/Aldis Mukhs („Mitsubishi EVO VII”) ierindojās ceturtajā vietā, bet Mārtiņam Svilim/Aivim Aizsilniekam („Subaru Impreza”) jāsamierinās ar sesto vietu. Pilnpiedziņas automašīnu ar atmosfēriskajiem dzinējiem klasē ātrākie bija Didzis Blūms/Aigars Rencis („Mitsubishi Galant”), par 7,13 sekundēm apsteidzot Lauri Aizderdzi/Vilni Freiju („Audi 90 Quattro”), bet trešie šajā klasē Jānis Saukitens/Andris Velme („BMW 325 iX”). Ļoti spraiga cīņa izvērtās klasē virs 1620 kub.cm., kur uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējā ātrumposmā. Nedaudz ātrāki izrādījās Māris Freibergs/Itars Siliņš („Opel Kadett”), tikai par 0,31 (!) sekundi apsteidzot Kristu Kalniņu/Reini Lilienšteinu („VW Golf”). Trešajā vietā ierindojās Andris Berķis/Mārtiņš Vitkovskis („Citroer Xsara”). Krišjānis Caune („Honda Civic”) ar stūrmani Pēteri Lejnieku uzrādīja piekto rezultātu, līderim zaudējot 23,73 sekundes. Grupā līdz 1620 kub.cm. pārliecinošu uzvaru svinēja Ronalds Mūsiņš/Ģirts Roļskijs („VW Golf”), uzrādot labāko rezultātu piecos ātrumposmos. Mūsiņš/Roļskijs otrās vietas ieguvējus Andreju Bērzi/Juri Jurevicu („VW Golf”) apsteidza par 47,22 sekundēm. Trešo pozīciju ieguva Jānis Kūla/Ingus Ķimenis („Audi 80”).
Nākamais standartauto rallijs risināsies 14. un 15. maijā Liepājā – Latvijas čempionāta otrais posms rallijs „Liepāja 2005”.

Standartauto rallijs „Rīdze 2005”
Pilnpiedziņas automašīnas ar turbo dzinējiem
Aldis Pīlēns/Pavels („Subaru Impreza”) 12:58,45, Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse („Subaru Impreza”) +34,80 sekundes, Roberts Vuguls/Normunds Vuguls („Audi Coupe”) +55,21.
Pilnpiedziņas automašīnas ar atmosfēriskajiem dzinējiem
Didzis Blūms/Aigars Rencis („Mitsubishi Galant”) 14:40,30, Lauris Aizderdzis/Vilnis Freijs („Audi 90 Quattro”) +7,13, Jānis Saukitens/Andris Velme („BMW 325 iX”) +16,40.
Klase virs 1620 kub.cm.
Māris Freibergs/Itars Siliņš („Opel Kadett”) 14:30,93, Krists Kalniņš/Reinis Lilienšteins („VW Golf”) +0,31, Andris Berķis/Mārtiņš Vitkovskis („Citroer Xsara”) +21,77.
Klase līdz 1620 kub.cm.
Ronalds Mūsiņš/Ģirts Roļskijs („VW Golf”) 14:56,95, Andrejs Bērze/Juris Jurevics („VW Golf”) +47,22 Jānis Kūla/Ingus Ķimenis („Audi 80”) +1:38,75.

Normunds Orlovs,
LAF Standartauto komisijas preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
165737. viesis 25.aprīlis 2005 18:37
0 0 Atbildēt

aa jau ir ka profinnss ielien amatieros, kaa tad lai vinnss tur nepluuktu laurus.........., nellauj amatieriem ciiniities savaa starpaaa:((((((((((

165781. viesis 26.aprīlis 2005 10:18
0 0 Atbildēt

Bet amatieriem ar profu negribas samērīties, ko? Ja nu tu esi ZVAIGZNE, kas ar vecu audi iemēra Pīlēnam?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti