Igors Skoks uzvar otro karuseļralliju pēc kārtas

 
17.maijs 2005 11:41

Sestdien, 14. maijā Liepājas rajona Durbē notikušajās Latvijas čempionāta ceturtā posma sacensībās apvidus karuseļrallijā savu otro uzvaru šosezon izcīnīja ventspilnieks Igors Skoks.

Trīs braucienu summā T2 grupas vadošais trijnieks Igors Skoks, Jānis Āzis un Jānis Naglis kļuva arī par uzvarētājiem absolūtajā vērtējumā. Turpmākajās vietās Jānis Auziņš un Guntars Laugalis no N1 grupas, bet labāko sešinieku noslēdza Andris Ozols ar T2 grupas auto. N1 grupas ieskaitē trešo vietu izcīnīja juniors Kristaps Ķirsons, bet labākais no N grupas braucējiem Alberts Briedis spēja pakāpties līdz devītajai vietai.



Igora Skoka/Agra Piķa ekipāža pretenzijas uz uzvaru Durbes trasē pieteica jau ar pirmā brauciena pirmajiem apļiem. I. Skoks bija vienīgais no pilotiem, kas nedaudz vairāk kā 4 km garo trases apli spēja veikt ātrāk nekā četrās minūtēs. Durbes trase salīdzinājumā ar citām bija ļoti ātra. Līderu vidējais ātrums tuvajās 60 km/h, kaut gan parasti tas ir starp 40 un 50 km/h, bet garākās taisnes galā mašīnas traucās ar aptuveni 120 – 130 km/h.

Pirmajā braucienā sīku, bet kā izrādījās liktenīgu, neveiksmi piedzīvoja sākumā ātrākā N1 grupas ekipāža Guntars Laugalis/Armands Sanders. Viņu auto dabūja „mīksto” riteni, un tehniskās zonas apmeklējums liedza veikt ar galvenajiem sāncenšiem vienādu apļu skaitu. Rezultātā bez liela spēku sasprindzinājuma pārāki bija Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala. Abi labākie N1 braucēji pat bija ātrāki nekā virkne T2 grupas braucēji. Sestajā vietā ierindojās Andris Ozols/Uģis Rēķis, bet septītie bija Aigars Ķimenis/Armands Berže.



Otrais brauciens aizritēja gandrīz pēc tāda pat scenārija kā pirmais. Ātrākais atkal bija I.Skoks, kuram visciešāk sekoja J. Naglis, bet J.Āža mašīnai sabojājās stūres pastiprinātājs, kamdēļ pagriezienos ātrums tika zaudēts. N1 grupā G.Laugalim šoreiz nekas netraucēja līdzvērtīgi sacensties ar Auziņu. Laugalis arī uzvarēja, taču konkurentam spēja atvinnēt tikai 1,25 sekundi. Sesto vietu braucienā atkal ieņēma A.Ozols, bet septītais šoreiz bija K.Ķirsons.
Trešā brauciena sākumā J.Āzis sāka straujus uzbrukumus I.Skoka pozīcijai, bet manāmi lēnāks bija kļuvis J.Naglis, kurš vairs neturēja līdzi abu OSCar braucēju tempam. Tomēr lietpratējiem bija skaidrs, ka tikai kāda tehniska problēma vai paša pilota kļūda var laupīt uzvaru I.Skokam. Braucienā ātrāks bija J.Āzis, taču kopsummā ātrākā laika īpašnieks palika I.Skoks. N1 grupas sīvo pretinieku Laugaļa un Auziņa duelī pašā sākumā ātrāks bija pirmais. Bet, šķiet, samierinājies, ka atkarot veselu apli ir visai nereāli, Laugalis kļuva lēnāks.

Nākamais karuseļralliju čempionāta posms notiks tikai 23 jūlijā Aizkraukles rajona Vietalvā.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti