NEZ autošosejas otrais posms Lietuvā

 
20.maijs 2005 11:32

Nedēļas nogalē Lietuvā Viļņā notiks NEZ (North European Zone) autošosejas čempionata otrais posms. Tāpat kā pagājušā gadā, arī šogad šosejas sezonas atklāšana notika Rīgā ar Binders balvu pirms 2 nedēļām.

Salīdzinot ar pagājušo gadu ir notikušas izmaiņas tehniskajos noteikumos, atkal parādījušās jaunas automašīnas, klases un sportisti, tāpec gaidamas interesantas cīņas.

Latvijas līdzjutējiem interesantākās cīņas būs Schenker B2000 klase, kurā jau pagājušā gadā bija interesantas cīņas. Baltijas 2004. gada čempions Ģirts Krūzmanis (Bensonu sporta klubs)  Rīgā startēja ļoti pārliecinoši un izcīnīja uzvaras abos braucienos. Tādejādi Binders balva tika pelnīti. Krūzmanis startēs arī Viļņas ielu trasē, tikai vēl īsti nav zinams ar kadu mašīnu. Stipri iespējams, ka viņš brauks ar Opel Astra. 2004. gada Latvijas čempions Jānis Horeliks (JH Motorsports) pēc Rīgas  posma uzlaboja padzīvojušās Honda Integra, dzinēju un ir apņēmības pilns turpināt  cīņu par godalgām Schenker B2000 klasē. Binder balvas pārsteiguma autors Juris Sprūde (Spice RT) koncentrējies uz Latvijas čempionātu un Lietuva nestartēs. Pēc neviksmes (avarija) Rīgas posmā savu rezultatu cer uzlabot ari Jānis Ankravs. Iespējams, ka Viļņā paradīsies vēl vairāki Schenker B2000 klases braucēji , kuri vēl nebija paspējuši sagatavot automašīnas uz pirmo posmu, viņu vidū arī AMB komandas braucējs Arnis Jurševskis. Viņa automašīna tika nopietni gatavota uz šo posmu un Jurševskis varetu būt viens no uzvaras pretendentiem Viļņā. Atcerēsimies, ka tieši pagajušā gadā pedēja sacīkstē Jurševskis Viļņā uzvarēja.

Super 2000 klase, kuras noteikumi ir līdzīgi  WTCC (World Touring Car Championship) noteikumiem, kas nozīmē, ka ar šādām automašīnām var startēt arī Eiropas valstu sacensībās. Šī klase Baltijā ir tikai šogad, lai sportistiem no Schenker B2000 klases rosinātu pievērsties tieši Super 2000, jo tā ir perspektīvāka. Šīs klases mašīnas ir modernākas, ātrākas, bet arī dārgākas, kas ir viens no iemesliem kāpēc vēl šogad tajā nebrauc vēl daudz sportistu. Rīgā startēja tikai igauņi Indreks Seps un Aivis Ohtla attiecīgi ar VW Golf IV un Honda Accord mašīnām. Cerēsim, ka Ohtlas Honda būs salabota un viņs varēs revanšēties par neveiksmi Rīgas posmā.

Baltic GT klases braucējiem. Šajā klasē Latvijas līdzjutēju lielākās cerības saistās ar Rolandu Dūdu,  taču par viņa startu nav skaidrības. Binder balvas uzvarētajam Karlinam Salle ar Ford Escort Cosworth, Viļņā lielaku konkurenci ielu trasē izrādīs lietuvieši Mindaugas Dainauskas (Chrysler Stratus), Alfreds Kudla ar Porsche un citi Lietuvas braucēji.

Formula Baltic klasēgalvenā cīņa būs starp Lietuvas, Igaunijas un Somijas braucējiem, kuri visi ir spēkos līdzvērtīgi.

Informāciju par autošosejas sacensībām un rezultātiem var atrast Interneta portālos www.laf.lv, www.f1.lv, www.autososeja.tk

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti