Debitē jaunākais rallija pilots Jānis Kārkliņš 10

 
23.maijs 2005 9:02

Rallijā "Talsi 2005", kurš ir rallija komandas "Bensons Honda Racing" jubilejas rallijs, gan rallijā, gan rallija komandā "Bensons Honda Racing" ar Honda Civic Type-R sporta automašīnu debitēja Latvijas jaunākais rallija pilots Jānis Kārkliņš.

Īsu brīdi pirms rallija "Talsi 2005" rallija komanda "Bensons Honda Racing" publiski paziņoja par to, ka četrpadsmit gadīgais Jānis Kārkliņš ar savu tēvu Andri Kārkliņu stūrmaņa krēslā debitēs rallijā "Bensons Honda Racing" sastāvā. Jānis Kārkliņš savu braukt prasmi līdz šim bija apliecinājis standarta automobiļu rallijā un ziemas daudzcīņā, bet "lielajā" rallijā viņš startēja pirmo reizi. Lai arī no Jāņa netika prasīts konkurētspējīgs rezultāts un uzdevums bija tikai sasniegt finišu, viņš izturēja ļoti grūto ralliju, kurš 30 ekipāžām laupīja prieku finišēt, un finišēja 3. vietā AN2000 klasē, nopelnot komandai pirmos punktus.

Jāņa Kārkliņa tēva un rallija vecmeistara Andra Kārkliņa panākumus jauna rallija talanta audzināšanā novērtēja arī Siemens Rallija Zvaigznes žūrija, kas pēc rallija finiša Andrim pasniedza Siemens Rallija Zvaigzni un naudas balvu.

"Bensons Honda Racing" pilots Krišjānis Caune stūrmaņa Dainara Damberga vadībā turpināja rallijā "Sarma 2005" aizsākto sacensību tempa un braukšanas tehnikas attīstīšanu, kas vainagojas ar panākumiem. Šajā rallijā Krišjānis nepieļāva lielas kļūdas un sasniedza finišu uz goda pjedestāla 2. pakāpiena, AN2000 klasē piekāpjoties tikai Andim Neikšānam.

Rallijs "Talsi 2005" izrādījās ļoti grūts un sarežģīts pat pieredzējušiem braucējiem, kā arī prasīja ļoti lielu tehnikas izturību. No 58 rallijā startējušajām ekipāžām finišu sasniedza tikai puse – 29 ekipāžas. Diemžēl viena no pirmajām ekipāžām, kura bija spiesta izstāties bija "Bensons Honda Racing" ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus, kura rallija pirmajā ātrumposmā "CVS 1" sabojāja savas automašīnas priekšējo piekari. Sasniedzot servisa zonu, ekipāža pieņēma lēmumu no rallija izstāties.

Komandu vērtējumā rallijā "Talsi 2005" uzvarēja "Falck Rally Team", bet otro un trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja "Bensons Honda Racing" un "R-Evolution". Rallija komanda "Bensons Honda Racing" Latvijas čempionāta komandu vērtējumā pēc 3. posma atrodas 4. vietā.

Nākamais Latvijas Čempionāta posms, rallijs "Cēsis 2005" notiks 11. un 12. jūnijā. 
 
Visi komentāri
 
167987. viesis 23.maijs 2005 9:06
0 0 Atbildēt

jau nedeelju www.rally.lv: "Vēl atlikušas tikai dažas dienas un rallijs.lv portāls sāks pilnvērtīgu darbu.Šeit paredzēts apkopot visu aktuālo informāciju par rallija dzīvi galvenokārt Latvijā."

reeciigi :) :) :)

167988. viesis 23.maijs 2005 9:09
0 0 Atbildēt

"viņš izturēja ļoti grūto ralliju, kurš 30 ekipāžām laupīja prieku finišēt, un finišēja 3. vietā AN2000 klasē"

tas nekas, ka vairaak AN2000 grupaa mashiinu nebija (finishaa)

btw - tehnikas izturiibai ir mazs sakars ar pilotu :)

bet anyway - cepuri nost - brauc vinjsh labi ! :)

Redaktors 23.maijs 2005 9:15
0 0 Atbildēt

subaru! Tevi kāds šorīt ir abižojis?

167995. viesis 23.maijs 2005 10:06
0 0 Atbildēt

nee - man ir reecamais gariigais :)

168010. viesis 23.maijs 2005 11:13
0 0 Atbildēt

Man tikai nav saprotams, kādēļ rallijā atļauj braukt personām, kurām nav autovadītāja apliecības.

168014. viesis 23.maijs 2005 11:27
0 0 Atbildēt

vinjiem ir speciaalaas sporta koras ...

pa ielu jamais nedriikst braukt :)

168027. viesis 23.maijs 2005 13:44
0 0 Atbildēt

subaru, lai butu pirmais, vispirms ir jaasasniedz finishs, ko daudzi profi taa arii neizdariija. Tehnikas izturiibai ir liels sakars - salauzt var jebko. Ir jaabrauc taa, lai buutu pietiekami liels aatrums un tehnika iztur.

Mazais brauca tikai dopus, tad mainiijaas ar faateri

168029. viesis 23.maijs 2005 14:22
0 0 Atbildēt

Tas, ka "mazais" finisheja klase 3ais, kura finisheja tikai 3 mashinas, nozime to, ka vinjsh brauca ar galvu un veiksmi, bet pietiekoshi atri. Shimkusam esot akmens sturi no rokam izsitis, tapec ielika borgjura - ta gadas, bet vienalga ta ir pilniga pilota kljuda un neveiksme, vecvagars ievikla gravi kadus 4 km aiz Strazdes trampalina inetresanta likuma - velkot ara nolauza pusasi, par Leshchu skaidri nezinu, bet tauta runaja, ka esot trapijis gravi, tapec ari salauzis piekari. Visi shie piloti nefinisheja delj lidojosha shkjivisha, bet gan dazhadu neveiksmju un kljudu rezultata - Karklinjsh nekljudijas un nobrauca stabili, ipashi, njemot vera, ka tas vinjam bija 1ais lielais rallijs un pirmo reizi vinjsh brauca tik garus dopus - tapec vinjsh ir uz pjedestala, bet citi laiza bruces.

Ta ka - cienisim vienu no musu lielakajam rallija ceribam ( mazo Neikshanu neesmu norakstijis, bet busim godigi - Karklinjam ir daudz lielakas iespejas ) un nekritizesim.

Protams, Janitim jau pirms shiem machiem bija sakapis galva, ka maz neliekas, jacer, ka pec Talsiem nebakstis makonjus ar degunu.:)

168040. viesis 23.maijs 2005 17:07
0 0 Atbildēt

a kas brauca parbraucienus :? uz koplietoshanas celjiem jamais tak nedrikst radities :?

168047. viesis 23.maijs 2005 18:28
0 0 Atbildēt

to: SteelRat, ieskaties 168027. viesis komentaaraa!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti