Priednieks rallijā Talsi izcīna pirmo sezonas uzvaru 2

 
23.maijs 2005 17:45

Sporta kluba Fast Line Racing ekipāža Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds rallijā Talsi 2005 izcīnījuši pirmo šīs sezonas uzvaru, esot pārliecinoši labākie A+ klasē un ierindojoties ceturtajā vietā absolūtajā ieskaitē.

Rallijs Talsi 2005 bija pirmais šīssezonas grants rallijs Latvijas čempionātā pēc diviem ziemas posmiem Igaunijā un Gulbenē. Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds ieskaites punktus A+ klases kopvērtējumā bija izcīnījuši arī abos ziemas rallijos, un uzvara Talsos ļāvusi viņiem pacelties uz otro vietu klases kopvērtējumā aiz igauņa Margusa Muraka, kurš Talsu rallijā nepiedalījās, bet bija uzvarējis abās ziemas sacīkstēs.


Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

„Ar rezultātu esmu gandrīz apmierināts, jo pirms pēdējiem ātrumposmiem izskatījās, ka varam pretendēt uz otro vietu absolūti. Diemžēl piedzīvojām tehnisku kļūmi 8. ātrumposmā, dēļ kā mūsu Subaru Impreza pazuda turbīnas spiediens, un nācās zaudēt divas pozīcijas,” saka Artūrs Priednieks. „30,56 km garajā 8. ātrumposmā piekāpāmies ne tikai Viktoram Lebedevam, bet arī igaunim Janam Melderam, no kura pirms tam bijām drošā pusminūtes attālumā.”

Rallija Talsi 2005 trasi sportisti vērtē kā interesantu, bet tai pašā laikā smagu. „Trasē bija daudz putekļu, kas prasīja lielu koncentrēšanos un labu sadarbību ar stūrmani,” atzīst Artūrs Priednieks. „Blīvā putekļu siena paralēlajā ātrumposmā CVS krosa trasē savā ziņā arī pielika punktu mūsu cīņai ar Janu Melderu, jo tā zaudējām tās izšķirošās sekundes, kas mūs šķīra no goda pjedestāla trešā pakāpiena.”

Līderpozīcijā klases vērtējumā Artūrs Priednieks nonāca pēc pirmās sacensību dienas, kad no rallija tehnisku problēmu izstājās Ivars Vasaraudzis. Līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam Artūram izdevās izvairīties no tehniskām problēmām un pārsistām riepām, kas bija par iemeslu daudzu vadošu pilotu zemajām vietām kopvērtējumā. Nevienā no deviņiem Talsu rallija ātrumposmiem Priednieks nefinišēja zemāk par 10. pozīciju, vairākos finišējot labāko trijniekā, kas arī deva stabilu otro vietu kopvērtējumā līdz liktenīgajam 8. ātrumposmam, kurā tika zaudētas divas pozīcijas. Rallijā Talsi 2005 uzvarēja Aivis Egle, kurš svinēja uzvaru arī N4 klasē.

Tagad ekipāža gatavosies nākamajam Latvijas čempionāta posmam, rallijam Cēsis 2005, kas notiks 11. un 12. jūnijā.


 
Visi komentāri
 
168046. viesis 23.maijs 2005 18:10
0 0 Atbildēt

sen jau teicu ka Talsos viniem laimesies !!!

168077. viesis 24.maijs 2005 9:33
0 0 Atbildēt

WRX: Nu ko Arčij, Sumināts!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti