Pēc pāris nedēļām – Eiropas čempionāts autokrosā

 
23.maijs 2005 18:08

Jau 15. reizi būs viens no lielākajiem autosporta notikumiem Latvijā – Eiropas čempionāts autokrosā. Tā ceturtais posms risināsies Bauskā, Mūsas trasē, 4. un 5. jūnijā.

Vairāk skatieties: www.musa.lv
Latvijā ieradīsies braucēji no Čehijas, Vācijas, Krievijas, Lietuvas, Itālijas, Slovākijas un citām Eiropas valstīm. Kā informēja sacīkšu galvenais organizators un trases īpašnieks Edgars Maišelis, uz sacensībām jau pieteikušies 86 dalībnieki.

«Domājot par skatītāju ērtībām, ir atjaunotas un izremontētas tribīnes. Šogad pieteikušies daudz vairāk sportistu nekā pērn, tāpēc bija galvassāpes par dalībnieku izvietojumu. Lielā autosportistu aktivitāte skaidrojama ar to, ka Eiropas čempionāta piektais posms risināsies Lietuvas pilsētā Plunģē, tāpēc sportistiem, esot vienā reģionā, ir iespēja piedalīties divās sacensībās,» skaidro E. Maišelis.
Latvijas sportisti šogad Bauskā būs vērojami visās Eiropas čempionāta klasēs. Šī gada Eiropas čempionātā nopietni cīnās divi latvieši – Aldis Zēbergs pirmajā divīzijā un bagijists Jānis Boks. Pērn Aldis Zēbergs Bauskā guva sensacionālu uzvaru, kas bija viens no panākumiem, kas palīdzēja kaldināt Eiropas sudrabu. Arī šogad Aldis ir apņēmības pilns un solās «nemest plinti krūmos». Pēc pirmajām sacīkstēm viņa mašīnai «Toyota Corolla» bija «izlīdušas dažādas kaites», kuras līdz Bauskas posmam jānovērš.

Pirmo reizi vieglo automašīnu klasē «Divīzija 1» šogad trasē dosies pašlaik ar Latvijas tituliem un medaļām bagātākais autosporta meistars Jānis Bogdanovičs ar pavisam jaunu automašīnu «Ford Focus». Sportists šogad plāno savus spēkus izmēģināt tikai divos Eiropas čempionāta posmos Bauskā un Plunģē. J. Bogdanovičs ir nedaudz uztraucies, kā jaunā mašīna uzvedīsies pirmajā startā pēc divām nedēļām Bauskā. Taču Jānis sola censties sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus un cer, ka līdzjutēji būs saprotoši, ja netiks gūta uzvara.

Pirmajā divīzijā mūsējiem gaidāmi sīvi pretinieki. Uz Latviju pošas divkārtējais Eiropas čempions vācietis Helmuts Vilds, kurš pēc divu sezonu izlaišanas atgriezies čempionātā. Kā liecina čempionāta otrais posms Vācijā, šosezon viņš ir ļoti spēcīgs. Favorītu vidū būs arī pērnā gada čempionāta līderi Airats Šaimijevs un Rusterms Miņihanovs. Kā rakstīts autosporta mājaslapā, pašlaik pēc trim čempionāta posmiem līderis ir krievs Sergejs Kvašins, kurš ar savu sarkano «Renault Clio» arī būs redzams Bauskā.

Jau sesto gadu pēc kārtas sacīkšu galvenais tiesnesis būs Arnis Vēza. Viņš norāda, ka šogad grūti prognozēt uzvarētāju. «Pieaugusi konkurence un ir daudz līdzvērtīgu braucēju. Lai gan ātrumi gadu no gada ievērojami nemainās, cīņa trasē kļuvusi korektāka. Nebūtībā ir aizgājuši «dubļu kaušļi», kas izcēlās ar rupju stilu, apzināti braucot virsū un bojājot pretinieka auto. Iespējams, skatītājiem tas bija interesantāk, taču patlaban autosportistu vidū ir augusi cieņa citam pret citu un azarts tiek ielikts cīņā,» uzsver A. Vēza.

Sandra Danosa "Bauskas Dzīve"
www.bauskasdzive.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti