1.jūnijā sākas bērnu rallijs «Kurzeme» 4

 
25.maijs 2005 0:17

Lai ieinteresētu bērnus un jauniešus drošai braukšanai uz ielām, sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens jūnijā un jūlijā rīko informatīvu pasākumu un sacensību sēriju bērniem ”Bērnu rallijs „Kurzeme””.

Pirmais sacensību posms notiks vispasaules bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Liepājā, bet turpmākie posmi citās Kurzemes pilsētās – Saldū, Ventspilī, Kuldīgā un Talsos.


FOTO: Z.Zālmanis - Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam

Bērnu rallijs pievērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglītoto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Lai radītu intersesi par šiem jautājumiem, katrā Kurzemes rajonā plānots vienas dienas pasākums ar sacensībām bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem.

Sacensību dalībniekiem būs jāatbild uz organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, savukārt sacensību otrajā un trešajā posmā dalībniekiem vajadzēs izbraukt velo un radiovadāmo modeļu veiklības trasi, kas būs izlikta uz asfalta seguma.

Jau pagājušā gada vasarā, ”Bērnu rallija ”Kurzeme”” pirmajā pastāvēšanas gadā, visos atlases posmos kopā piedalījās vairāk kā 350 dalībnieku. Jaunākajā vecuma grupā pērn pirmo vietu ieguva talsenieks Ojārs Leja. Vidējā vecuma grupā visveiklākais izrādījās saldenieks Rūdolfs Zērnis, bet vecākajā grupā labāko rezultātu uzrādīja vēju pilsētas Liepājas pārstāvis Kristaps Ozoliņš.

Pagājušajā vasarā, rallija „Kurzeme” noslēguma ceremonijā uzvarētāji no Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas direktora Andra Lukstiņa rokām saņēma uzvarētāju kausus, bet „Siemens” izpilddirektors Marti Kohtanens 1. vietu ieguvējiem katrā vecuma grupā pasniedza „Siemens” mobilos telefonus. Līdzīgas balvas saņems arī šī gada bērnu rallija uzvaretāji.

Pirmā bērnu rallija ”Kurzeme” posma starts tiks dots 1. jūnijā Liepājā pie t/c ”Rietumu Centrs” plkst. 14.00. Pirmā posma uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notiks tajā pašā dienā, uzreiz pēc sacensībām.

Sacensības notiks trīs vecuma grupās – no 6 līdz 7 gadiem, 8 – 10 gadiem un 11 – 14 gadiem.

Trīs katras vecuma grupas veiksmīgākie dalībnieki no katras atlases kārtas tiks uzaicināti piedalīties superfinālā Liepājā 9. jūlijā – starptautiskā autorallija ”Kurzeme - Žemaitija” otrajā dienā. Uzvaretāju apbalvošana notiks vienlaicīgi ar autorallija „Kurzeme - Žemaitija 2005” apbalvošanas ceremoniju 2005. gada 9. jūlijā plkst. 21:00 pie ”Latvijas Pirmās Rokkafejnīcas” Liepājā.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarējis būs tas, kuram būs visvairāk punktu.

Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā un tiek uzsākta pusstundu pirms pirmā dalībnieka starta. Maksimālais dalībnieku skaits katrā atlases sacensībā tiek ierobežots līdz 150 dalībniekiem. Dalība sacensībās ir bezmaksas.

Brauciet skaisti šajā vasarā - sargiet sevi un citus!

Sacensību kalendārs:
Liepāja, 2005.gada 1. jūnijā, laukumā pie t/c Rietumu Centrs, 14:00 – 18:00
Saldus, 2005. gada 5. jūnijā, Saldus pilsētas sporta skolas stadionā, 10:00 – 14:00
Ventspils, 2005. gada 18. jūnijā, pie t/c Tobago, 10:00 – 14:00
Kuldīga, 2005. gada 19. jūnijā, Pilsētas laukumā, 10:00 – 14:00
Talsi, 2005. gada 25.jūnijā, pie Talsu Pilsētas Domes, 10:00 – 14:00

Superfināls - Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā

Ilze Tihanovska
Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre

 
Visi komentāri
 
168215. viesis 25.maijs 2005 2:07
0 0 Atbildēt

oho, izlasiju virsrakstu vairākas reizes un nopietni padomāju, ka sīkie tūlīt Kurzemes rallija kausā piedalīsies :):):)

168218. viesis 25.maijs 2005 7:44
0 0 Atbildēt

Vai tiešām tikai Kurzemē? Kāpēc ko līdzīgu nevar sarīkot Rīgā vai tās tuvumā dzivojošajiem bērniem?

168233. viesis 25.maijs 2005 9:32
0 0 Atbildēt

Nav bēdu, iespringsti un organizē!

168234. viesis 25.maijs 2005 9:39
0 0 Atbildēt

Es jau padomāju, ka tīņi plēsīs ar e30.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti