Pirelli atbalstīs vienu no vadošajām rallija ekipāžām

 
30.maijs 2005 16:14

27.maijā Rīgā tika parakstīts Latvijas autosportam unikāls sponsorēšanas līgums starp kompāniju Latakko (koncerna Pirelli ekskluzīvais dīleris un starptautiskā riepu centru Pirelli Key Point franšīzes tīkla izplatītājs Latvijā) un Skandi Auto Rallija Komanda.

Šī vienošanās, kas paredzēta trīs sezonām, paredz sponsora atbalsta sniegšanu labi pazīstamajai ekipāžai Ivars Vasaraudzis (pilots)/Valdis Spredzis (stūrmanis), kuri ar automašīnu Mitsubishi Lancer Evo kļuva par pagājušā gada Latvijas autorallija čempionāta uzvarētājiem prestižājā klasē „A8”. Saskaņā ar līgumu, Latakko piegādās ekipāžai speciālas sporta riepas līdzdalībai tuvākajos sešos Latvijas rallija čempionāta posmos, kuras paredzētas braukšanai pa asfaltu (tā dēvētie sliki), pa grunts ceļiem un ziemas apstākļos.



„Šodien parakstītā vienošanās ir pats nozīmīgākais sponsorēšanas projekts sporta nozarē jau gandrīz 11 gadus ilgajā kompānijas Latakko pastāvēšanas vēsturē. Riepu izvēle vienai no vadošajām Latvijas rallija ekipāžām notika bez steigas, ļoti rūpīgi. Pirelli pedantiskums ir saprotams – jau daudzus gadus, sadarbojoties ar visā pasaulē pazīstamām augstākā līmeņa autosacīkstēm, Itālijas ražotājs ir pieradis izgatavot tādas sporta riepas, kuras maksimāli apmierinātu sportistus. Obligāti ņemt vērā nākamo klientu individuālās prasības – tā ir Pirelli norma ne tikai sporta protektoru izgatavošanā, bet arī ražojot riepas braukšanai ik dienas pa parastiem ceļiem. Mēs šeit organizējām izmēģinājuma braucienus ar Pirelli ekstra klases konsultanta piedalīšanos. Konsultanta, kuram ir lieliski zināma Pasaules čempionāta rallijā (WRC) specifika, kura ietvaros Itālijas koncerns cieši sadarbojas ar vairākiem autoražotājiem, tajā skaitā arī ar Mitsubishi. Esmu pārliecināts, ka jau sagatavošanās posmā, vēl pirms līguma parakstīšanas, Skandi Auto Rallija Komanda ekipāža varēja pārliecināties par gaidāmās sadarbības vērtību. Man ir patīkami šodien atzīmēt, ka tagad autosacīkšu saraksts, ar kurām Pirelli ir tiešs sakars, ietver arī Latvijas rallija čempionātu,” sacīja kompānijas Latakko direktors Jevgēņijs Kopilkovs.

Pirelli vēsture ir cieši saistīta ar autosacīkšu evolūciju. Jau no pirmās uzvaras 1907.gadā rallijā Parīze-Pekina Pirelli zināja, kā attīstīt samērā specifisko sporta riepu segmentu, pielietojot pašas jaunākās tehnoloģijas un sasniedzot pašus augstākos ekspluatācijas rādītājus. Svarīgie tehnoloģiskie jaunumi, kuri radušies gandrīz 100 gados, piedaloties dažādās sacīkstēs visā pasaulē, ir padarījuši Pirelli par vienu no vistitulētākajiem riepu ražotājiem. Starp pašām slavenākajām sacensībām, kuru partneris šodien ir Itālijas koncerns, var nosaukt Pasaules čempionātu rallijā, Pasaules superbaiku čempionātu, Čempionātu FIA GT, sacīkstes Ferrari Challenge, Trofeo Maserati. Tēma „Pirelli un lielā autosporta pasaule” ir tik daudzšķautņaina un informatīvi piesātināta, ka tai veltīta atsevišķa specializēta Itālijas riepu ražotāja mājas lapa www.pirellicompetizioni.com

Pirms Latakko un Skandi Auto Rallija Komanda vienojās slēgt ilgtermiņa līgumu, šī gada aprīļa beigās tika veikti testa braucieni ar tām pašām riepām, ar kurām tagad brauks Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis. Speciāli līdzdalībai izmēģinājumos uz Latviju atbrauca Pirelli speciālists – ekstra klases konsultants par sporta riepām Metjū Korbijs (Matthew Corby), kurš ilgus gadus sadarbojies ar komandām, kuras piedalās WRC. Ar izmēģinājumu rezultātiem sportisti bija apmierināti, un pēc tam pieņēma lēmumu pāriet uz Pirelli riepu izmantošanu.

„Izmēģinājuma braucienu laikā riepas sevi parādīja ļoti labi. Izsmeļoša informācija un kvalificētas konsultācijas, kuras saņēmām no Pirelli speciālista, viennozīmīgi mums noderēs sacensību laikā. Ar Latakko pārstāvjiem mēs vienojāmies, ka nepieciešamības gadījumā varēsim saņemt papildus Metjū Korbija konsultācijas. Cerēsim, ka sacensību laikā mūsu jaunās riepas parādīs sevi tikpat lieliski kā izmēģinājumu laikā, kas ļaus mums veiksmīgi piedalīties un uzvarēt,” uzsvēra Skandi Auto Rallija Komanda ekipāžas pilots Ivars Vasaraudzis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti