Noskaidroti bērnu rallija ”Kurzeme” 1. posma uzvarētāji

 
2.jūnijs 2005 10:06

Šodien, bērnu aizsardzības dienā, spītējot visai vēsajiem laika apstākļiem, Liepājā pie lielveikala ”Rietumu centrs” tika dots starts sacensību sērijai ”Bērnu rallijs ”Kurzeme””, ko rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Jaunākajā grupā, kurā startēja 6 līdz 7 gadus vecie dalībnieki visveiklākais izrādījās Rūdolfs Ciukors, kurš sākumā nemaz neesot gribējis sacensībās piedalīties, bet pēc uzvaras ar prieku atzina, ka katram ir vērts pārbaudīt savas prasmes bērnu rallijā. Otro vietu ieguva Artis Strems, bet par trešo veiksmīgāko šīs grupas sacensību dalībnieku kļuva Kārlis Pupils.


Kādam pavisam apmulsušam dalībniekam trasi līdzēja izbraukt Pepija
Vidējā vecuma grupā, kurā startēja 8 līdz 10 gadus vecie sportisti, uzvarēja Māris Zonenbergs, otrajā vietā palika pērnā gada šī posma sacensību uzvarētājs Dāvis Kronbergs, bet trešo vietu izcīnīja Artis Mucenieks.

Trešajā vecuma grupā (11 līdz 14 gadi) pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Trumpenieks, otrs labākais bija Kristaps Ozoliņš, bet trešā labākā gods tika Reinim Reinholdam.

Visi sacensību dalībnieki tika sadalīti trīs vecuma grupās – no 6 līdz 7 gadiem, 8 – 10 gadiem un 11 – 14 gadiem. ”Bērnu rallija ”Kurzeme” pirmajā kvalifikācijas posmā piedalījās 43 sportot gribētāji, taču ceļazīmi uz sacensību finālu, kas notiks 9. jūlijā Liepājā pie rallija ”Kurzeme - Žemaitija” finiša estakādes, ieguva deviņi dalībnieki – labākie trīs no katras vecuma grupas.

Sacensības notika trīs daļās, kur to dalībniekiem vajadzēja gan parādīt riteņbraukšanas iemaņas, gan prasmi vadīt radiovadāmās rallija automašīnas, gan arī atbildēt uz CSDD un rallija ”Kurzeme” organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par satiksmes drošību un autosportu.

Sacensību beigās visi sacensību dalībnieki no rallija ”Kurzeme” organizatoriem un CSDD saņēma piemiņas veltes. Katras vecuma grupas pirmās vietas ieguvējs tika apbalvots arī ar autorallija ”Kurzeme” ģenerālsponsora ”Siemens” īpaši šim pasākumam sarūpētajām balvām. Sacensības Liepājas posma uzvarētāji saņēma arī CSDD dāvātās ķiveres.

Jaunos sacensību dalībniekus atbalstīja arī pieredzējuši sportisti – līdzās bērnu rallija trasei gozējās divas Liepājā labi zināmas rallija automašīnas ar uzrakstiem V.Lebedevs/ M.Deklaus un G.Valkovskis/ M.Olmanis. Labu ceļa vēju sacensību dalībniekiem pūta bērnu pūtēju orķestris Aivara Virpuļa vadībā, deju līnijas līdzās rallija trasei zīmēja Mākslinieciskās jaunrades centra Vaduguns tautu deju kolektīvs Valdas Grīnfeldes vadībā, bet sacensību skaņas dzidrākas darīja vokālais ansamblis "Gaismiņas" Dzintras Orbas vadībā. Vasarīgi košās krāsās pasākumu krāsoja tā vadītāja un jau labi zināma bērnu draudzene – Pepija.

Bērnu rallijs notiek jau otro gadu un pievērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Lai radītu interesi par šiem jautājumiem, katrā Kurzemes rajonā notiks vienas dienas pasākums ar sacensībām bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā un tiek uzsākta pusstundu pirms pirmā dalībnieka starta. Maksimālais dalībnieku skaits katrā atlases sacensībā tiek ierobežots līdz 150 dalībniekiem. Dalība sacensībās ir bezmaksas.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarējis būs tas, kuram būs visvairāk punktu.

Brauciet skaisti šajā vasarā - sargiet sevi un citus!

Sacensību turpmāko posmu kalendārs:
Saldus, 2005. gada 5. jūnijā, Saldus pilsētas sporta skolas stadionā, 10:00 – 14:00
Ventspils, 2005. gada 18. jūnijā, pie t/c Tobago, 10:00 – 14:00
Kuldīga, 2005. gada 19. jūnijā, Pilsētas laukumā, 10:00 – 14:00
Talsi, 2005. gada 25.jūnijā, pie Talsu Pilsētas Domes, 10:00 – 14:00

Superfināls - Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā

Ilze Tihanovska

Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti