Valsts policija un «Apeirons» rīkos kopīgus reidus 10

 
3.jūnijs 2005 8:34

No 3.jūnija ātruma pārkāpējiem vai šoferiem, kas reibumā brauc pie stūres, būs iespēja aprunāties ar avārijā cietušiem cilvēkiem ratiņkrēslā un saņemt lauzta mugurkaula rentgena attēlu.

Kopīgie reidi uz Rīgas un reģionu autoceļiem notiks CSDD un Apeirons kopīgi rīkotās kampaņas pret braukšanu dzērumā un pārgalvīgu braukšanu ietvaros. Kampaņa "DZER BRAUC. PIEVIENOJIES." vēlas pievērst sabiedrības uzmanību invaliditātei kā pilnīgi reālām avārijas sekām. Aiz bezkaislīgas statistikas, pārgalvīgu šoferu varoņdarbu stāstiem un action filmu cienīgiem autoavāriju kadriem slēpjas patiesas cilvēku traģēdijas – nelaimes gadījums, smagi rehabilitācijas gadi ir pārbaudījums ne tikai cietušajiem, bet arī viņu tuviniekiem.



Kampaņas klipos redzamie cilvēki – Mārtiņš (20), Māris (32), Vita (25) un Dainis (44), kuri visi avārijās iegūtu traumu rezultātā tagad pārvietojas ratiņkrēslos, no 3. jūnija vairākas nedēļas nogales rīkos kopīgus reidus ar Valsts policiju. Kā liecina statistika (sk. tabulu!) 54,43 % ceļu satiksmes negadījumu notiek pēdējās trīs nedēļas dienās. Procentuāli līdzīgi pieaug arī šajā laikā aizturēto iereibušu autovadītāju skaits.

Autovadītājiem būs iespēja iepazīties ar cietušajiem, uzzināt par invalīdu dzīves priekšrocībām, saņemt flaijeri ar lauzta mugurkaula rentgena attēlu un vienkārši izvēlēties savu braukšanas stilu nākotnē.

Reidu mērķis nav notvert pēc iespējas vairāk ātruma pārkāpēju vai uzstādīt promiļu rādītāju rekordu, bet gan likt autovadītājiem aizdomāties par savas un citu dzīvības un veselības vērtību jau šodien.

PIEKTDIEN, 3. JŪNIJĀ NO PL. 16. 00 – 18. 00 RĪGĀ NOTIKS PIRMIE VALSTS POLICIJAS UN APEIRONS KOPĪGIE REIDI.
 
Visi komentāri
 
169310. viesis 3.jūnijs 2005 8:43
0 0 Atbildēt

Iedzer un vakarpusē pabraukā pie stūres - noteikti saņemsi to flaijeri :)

169311. viesis 3.jūnijs 2005 9:09
0 0 Atbildēt

Vismaz no tadiem reidiem bus vairak jegas neka no bezgaligas sodu paaugstinasanas.

169312. viesis 3.jūnijs 2005 9:54
0 0 Atbildēt

Tie kas paarkaapj aatrumu ir gudraaki par visiem citiem un ar vinjiem jau nekad nekas nenotiks - un shitaada akcija it iipashi tadaa stilaa kaa vinja ir tagad :( - jeegas nebuus ne grama :( tikai kjeksiitis ka ir kautkas padariits :(

Daudz labaka akcija buutu ka raadiitu izskjaidiitas smadzenes pa asvaltu un paskaidrojumaa buutu - vinjsh kaveeja darbu :)

169313. viesis 3.jūnijs 2005 10:11
0 0 Atbildēt

nu ja bet vismaz nebus sliktak,paaugstinot sodus situacija tikai pasliktinas,bet no akcijas paliks nemainiga.diez vai salauzta mugurkaula bilde iespaidos cilveku kurs nav skaidra.

169315. viesis 3.jūnijs 2005 10:24
0 0 Atbildēt

Vieniigais kas no shitaa ieguus buus Apeirons :) vismaz PR - bet flaijeriiti vel palieliisiies ka dabujis un pec tam miskastee iekshaa

169339. viesis 3.jūnijs 2005 13:15
0 0 Atbildēt

No audzinošā viedokļa tml. akcijai viennozīmīgi būs labāki panākumi, nekā apnīkstošajiem Zivtiņa draudiem par drakoniskajiem naudas sodiem. Tā kā naudas sodus šodien maksā tikai bagātie un situātais vidusslānis - dažu desmitu latu starpība viņu dzīvē neko nemainīs. Bet, reālā situācijā, uz ceļa, CP klātbūtnē negaidīti satikt cilvēku riteņkrēslā , un padiskutēt ar viņu par CSN normu ievērošanas lietderīgumu - TAS VAR rosināt uz pozitīvām pārdomām. Diez vai kādam jebkad būtu vēlēšanās redzēt rentgenbildi ar...SAVA lauztā mugurkaula bildi ??? Domāju, ka ne. Tāpēc ,brauksim prātīgi un nešmigosim pirms sēšanās pie stūres.

169344. viesis 3.jūnijs 2005 15:06
0 0 Atbildēt

ir tiesiibas aipturet, uzradit parkapumu/parbaudiit, ja ir, rakstit protokolu, ja saks smadzenes skalot pasuutiishu nah

169358. viesis 3.jūnijs 2005 21:03
0 0 Atbildēt

es taa saprotu,kaarteejaa akcija - pokazuha riigaa?

nez kaadeelj lielajiem policijas prieksniekiem,kuri taa miil shaadas akcijas, latvija ar riigu tikai asocieejas. varbuut taapeec,ka pashi visu jauniibu dziljos laukos pavadiijushi,un uz riigu tiekushies...? ;)

anyway,kaa parasti - briesmiigie paarkaapeeji riigaa paarsniedz aatrumu pa 10 kmh,un katrs 100ais brauc paalii...

a laukos,kur paalii brauc katrs otrais,apdzen sleegtos pagriezienos,uz tiltiem,utt - ko nu tur kautko dariit? labaak tak pa riigu paziimeeties - kaadu reidu uzriikot,utt...

koroch nevaru sagaidiit to dienu,kad latvijaa augstos postenjos beidzot buus kompetenti cilveeki...diemzeel,raadaas,ka ne pie manas dziives tas buus :(

169368. viesis 4.jūnijs 2005 10:56
0 0 Atbildēt

Šinī valstī Celju Polcijas darbības galvenais mērķis ir .....naudas pelnīšana..... nevis kā pārējā civilizētajā pasaulē (Satiksmes Drošības Nodrošināšana)

Re pat rakstiņā pieminēts////Reids notika no plkst.16 līdz 18. Mērķis nebija notvert pēc iespējas vairāk ātruma pārkāpēju/////....bet tie ātruma pārkāpēji tak netika cauri tikai ar brīdinājumu, vai rājienu.

Visas šīs CP akcijas ir vienkārš ---ārpusplāna naudas iekasēšana policijas vajadzībām----

Un tagat par sevi:

Man katru dienu nākas pārkāpt atļauto ārtumu braukšanai pilsētā--jo---man darbs saistīts ar braukāšanu pa objektiem (arī uz avārijām) pa vissu Rīgu---nākas braukt daudz garāku celja posmu apkārt "korķiem"---jo nevaru atljauties zaudēt laiku sēžjot korķos kad mani gaida darbs!!!!!!!!

Varbūt CP vajadzētu padomāt par savu tiesho funkciju---satiksmes regulēšanu un normālu pārvietošanos iespēju!!!!!....juus jau pashi zinat//Valdemāraiela //Slāvu tilts// Salu tilts-Lāčplēša ielā////VEF tilts--tagat jau arii Viroga ielas krusts////---ja kuro gadu sola ka uz Rīgas galvenajām magjisrālēm nomainīs Luksaforus kurus iespējams distancēti regulēt!!.......

169377. viesis 5.jūnijs 2005 0:14
0 0 Atbildēt

Ja braucot uz 90km/h pa ceļu kam ir nepārtraukta sadalošā līnija pirms līkum iet garām smagais ar kontēneru ir strauji jābremzē lai smagajam būtu kur palikt kad pretī nāk mašīnas tad ir par ko aizdomāties par kūltūru uz ceļiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti