Bērnu rallija Kurzeme Saldus posma uzvarētāji

 
6.jūnijs 2005 8:44

Cīnoties ar vasarai netipiski vēsiem laika apstākļiem un spēcīgu vēju, Saldū, Saldus pilsētas sporta skolas stadionā tika noskaidroti sacensību sērijas ”Bērnu rallijs ”Kurzeme”” otrā jeb Saldus posma uzvarētāji. Pasākumu rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Jaunākajā vecuma grupā, kurā startēja 6 līdz 7 gadus jaunie dalībnieki, visveiklākais izrādījās Renārs Kandavnieks, kopvērtējumā iegūstot 235 punktus no 300 iespējamajiem. Par piecpadsmit punktiem mazāk (220 punkti) un otrā vieta tika Raineram Prūsim, bet trešajā vietā ar 130 punktiem palika Elvijs Voldajevs.

Vidējā vecuma grupā, kurā startēja 8 līdz 10 gadus vecie sportisti, uzvaru, savācot 270 punktus, guva Toms Ozols, otrajā vietā ar 230 punktiem palika Oskars Jānis, bet tikai par pieciem punktiem mazāk (225 punkti) un trešā vieta tika Montai Otto.

Trešajā vecuma grupā (11 līdz 14 gadi) pirmo vietu izcīnīja Jānis Puriņš, kurš ieguva 290 punktus no 300 maksimāli iespējamiem. Otrs labākais ar 285 punktiem bija Mareks Zavickis, bet 265 punkti un trešā labākā gods tika Arnim Levickim.

"Bērnu rallija "Kurzeme" otrajā jeb Saldus kvalifikācijas posmā piedalījās 24 gados jaunie sportot gribētāji, taču ceļazīmi uz sacensību finālu, kas notiks 9. jūlijā Liepājā pie rallija "Kurzeme - Žemaitija" finiša estakādes, ieguva deviņi dalībnieki - labākie trīs no katras vecuma grupas.

Sacensības notika trīs daļās, kur to dalībniekiem vajadzēja gan parādīt riteņbraukšanas iemaņas, gan prasmi vadīt radiovadāmās rallija automašīnas, gan arī atbildēt uz CSDD un rallija "Kurzeme" organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par satiksmes drošību un autosportu.

Sacensību beigās visi sacensību dalībnieki no rallija "Kurzeme" organizatoriem un CSDD saņēma piemiņas veltes. Katras vecuma grupas pirmās vietas ieguvējs tika apbalvots arī ar autorallija "Kurzeme" ģenerālsponsora "Siemens" īpaši šim pasākumam sarūpētajām balvām. Sacensību Saldus posmam balvas bija sarūpējusi arī Saldus pilsētas dome.

Par spīti vēsajam laikam sacensību dalībniekus atbalstīja bērnu tautas deju kolektīvs. Gluži tāpat kā Liepājā arī Saldū gados jaunos sportistus uzmundrināja Pepija, kura vēl sacensību beigās pārbaudīja klātesošo zināšanas ceļu satiksmes noteikumos un gandarīta atzina - Saldū mītošajiem tās ir labas. Saldus pilsētas domes vārdā bērniem labus vārdus teica Marika Lange, bet Saldus pilsētas domes sporta pārvaldes vēlējumus atklāja Māris Zusts.

Bērnu rallijs notiek jau otro gadu un pievērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Lai radītu interesi par šiem jautājumiem, katrā Kurzemes rajonā notiks vienas dienas pasākums ar sacensībām bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā un tiek uzsākta pusstundu pirms pirmā dalībnieka starta. Maksimālais dalībnieku skaits katrā atlases sacensībā tiek ierobežots līdz 150 dalībniekiem. Dalība sacensībās ir bezmaksas.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā "Kurzeme" svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarējis būs tas, kuram būs visvairāk punktu.

Brauciet skaisti šajā vasarā - sargiet sevi un citus!

Sacensību turpmāko posmu kalendārs:
Ventspils, 2005. gada 18. jūnijā, pie t/c Tobago, 10:00 - 14:00
Kuldīga, 2005. gada 19. jūnijā, Pilsētas laukumā, 10:00 - 14:00
Talsi, 2005. gada 25.jūnijā, pie Talsu Pilsētas Domes, 10:00 - 14:00

Superfināls - Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā

Ilze Tihanovska

Bērnu rallija "Kurzeme" preses sekretāre


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti