«Proton» prezentē jaunu kompaktu hečbeku 4

 
9.jūnijs 2005 11:32

Malaiziešu autoražotājs, kompāija Proton, šonedēļ paziņojis par savu jauno modeli - tas ir kompakts piecdurvju hečbeks Proton Savvy. Ar šī modeļa radīšanu gan nodarbojās britu kompoānija Lotus, tā ka līdztekus praktiskumam jaunais hečbeks būs arī viegli vadāms.



Patiesībā Proton Savvy ir viena no cietākajām un balansētākajām šasijām savā klasē, bet nelielais izmērs un svars nodrošina labu manevrētspēju un dinamiku.



Auto tiks komplektēts ar 1,2 litru benzīndzinēju ar 74 Zs jaudu un piecpakāpju mehānisko transmisiju. Turklāt Proton Savvy maksimālais ātrums ir veseli 170 km/h.



Auto dizains atšķiras ar oriģinalitāti - virsbūves priekšējā daļa izskatās diezgan agresīvi, pateicoties lielajai radiatora restei un stilīgajiem dienas gaitas lukturiem, kā arī īsajām virsbūves pārkarēm un neparastajai sānu logu līnijai ar pacēlumu pie virsbūves vidējās statnes.



Interjera dizains ieturēts minimālisma stilā ar nelielu noslieci uz sportiskumu. Aizmugures sēdekļi ir salokāmi, veidojot diezgan pieklājīgu bagāžas nodalījumu.



Kompānija Proton ir apņēmusies pārdot savu auto ne tikai Āzijā, bet arī Eiropas valstīs.



Tādēļ malaiziešu marka ir nolēmusi iegūt vācu kvalitātes sertifikātu TUV, ka ne tikai ļauj pārdot auto Eiropa tirgū, bet arī garantēs pircējiem auto kvalitāti.


 
Visi komentāri
 
169781. viesis 9.jūnijs 2005 11:49
0 0 Atbildēt

Jauno lanciju stilinjsh.

169843. viesis 10.jūnijs 2005 8:54
0 0 Atbildēt

Vēlos auto ar labsirdīgu, dzīvespriecīgu dizainu, vai tādus ar' ražo? Savādāk tiek radīti tikai agresīvie un naidīgie dizaini :-)

169845. viesis 10.jūnijs 2005 9:08
0 0 Atbildēt

Razho....Krievijaa...:)

169873. viesis 10.jūnijs 2005 11:57
0 0 Atbildēt

Skats uz motortelpu 1:1 līdzinās skatam, ko var redzēt Renault Clio 1,2 16V motortelpā.... Dzinēja plastmasas "vāks" dzinēja stiprinājumi un pat akumulatora novietojums absolūtu sakrīt, domājams ka sakrīt arī priekšējā piekare...tamdēļ iespējams, šis auto ir Clio ar mega-feisliftu...(Clio piekare un vadāmība starp citu ir izpelnījusies ne mazums slavas vārdu).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti