Tuvojas otrais rallijreids «Latvian Baja»

 
21.jūnijs 2005 9:31

No 1. līdz 3. jūlijam Austrumlatvijas teritorijā jau otro reizi notiks starptautisks apvidus rallijreids „Latvian Baja 2005”, kas gan pēc distances kopējā garuma, gan ātrumposmos veicamo kilometru skaita būs pēdējās desmitgades garākās motoru sporta sacensības Latvijā.

Rallijreida centrs būs Madonā, bet distance vīsies arī Aizkraukles un Jēkabpils rajona teritorijā.

Latvijas autosportam ir cienījamas tradīcijas: bijušajā PSRS autosportisti no Latvijas arvien bija starp līderiem gan rallijā, gan šosejas sacensībās un autokrosā. Cross country jeb apvidus rallijs ir jaunākais no Latvijas Automobiļu federācijā (LAF) pārstāvētajiem motorsporta veidiem, un nacionālais cross country rallija čempionāts Latvijā notiek tikai kopš 1998. gada.

2003. gada nogalē labākie klasiskā rallija un apvidus autosacīkšu speciālisti Latvijā apvienoja spēkus, lai īstenotu projektu par apvidus rallija sarīkošanu pēc FIA (Starptautiskā automobiļu federācija) standartiem. Pērn maija nogalē notikusī „Latvian Baja 2004” ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā bija pirmās šāda tipa sacīkstes, kas ar FIA akceptu ieguva starptautisku sacensību statusu.


Sacensību programma

„Latvian Baja” ir klasisks īsais apvidus rallijs, kādi šogad FIA Eiropas kausa izcīņas sērijā ir, piemēram, „Baja Vodafone 1000” Portugālē, „Baja Aragon” Spānijā un „Italian Baja”. Gan pērn, gan šogad sacensībām „Latvian Baja” ir reģionālas nozīmes statuss, taču rallijreida rīkotāji strādā ar perspektīvu, lai „Latvian Baja” nākotnē kļūtu par nozīmīgu notikumu ne tikai Baltijā, bet arī plašākā mērogā.
Interesi par „Latvian Baja” jau pagājušajā gadā izrādīja ietekmīgais vācu interneta portāls maratonrally.com, kā arī sacensības personīgi apmeklēja kādreizējā Dakaras maratona uzvarētāja un tagadējā Turcijas rallija rīkotāja Renē Metžē organizācijas pārstāvis Šarls Kūpers. Pozitīvās atsauksmes no sportistiem un novērotājiem „Latvian Baja” rīkotājiem deva jaunu impulsu šogad sagatavot sacensības vēl augstākā kvalitātē un ļāva piesaistīt plašāku dalībnieku skaitu.

Šogad vairāk nekā 800 km garā distancē dosies sportam sagatavoti apvidus automobiļi, motocikli un kvadracikli. „Latvian Baja” rīkotāji – LAF Cross Country (4x4) komisija un SSO „Rietumi” – ir izveidojuši rallijreida Interneta mājas lapu www.latvianbaja.lv, kurā potenciālie dalībnieki un apvidus braukšanas interesenti var iegūt aptverošu un precīzu informāciju par rallijreida norises kārtību, ātrumposmu izvietojumu un starta laikiem.

Uz šo brīdi dalībai „Latvian Baja 2005” ir pieteikušies autosportisti un motobraucēji no Latvijas, Vācijas, Lietuvas un Baltkrievijas, bet rīkotāji cer, ka dalībnieku pulku vēl papildinās viessportisti arī no Igaunijas, Čehijas un Ungārijas.

LAF Cross Country komisijas
un rallijreida „Latvian Baja”
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti