Nedēļas nogalē standartauto rallijs «Talsi 2005» 3

 
15.jūlijs 2005 0:12

Sestdien un svētdien Talsu apkārtnē risināsies Latvijas čempionāta standartauto rallijā ceturtais posms – rallijs „Talsi 2005”. Sacensībām pieteikušās vairāk nekā simts ekipāžas, kas sola aizraujošas cīņas divu dienu garumā. Rallija starts tiks dots sestdien pl. 16 Kandavā, bet pirmās automašīnas finišā Talsos ieradīsies svētdien pēcpusdienā.

Standartauto rallijs „Talsi” pēdējos gados iemantojis augstu popularitāti. Kā apliecinājums tam ir vairāku Igaunijas spēcīgāko ekipāžu pieteikumi, neraugoties uz lielo attālumu. Vēl spēcīgāku konkurenci neapšaubāmi padarīs virknes sporta rallija meistaru līdzdalība – dalībnieku sarakstā varam atrast Raimonda Strokša („Subaru Impreza”), Krišjāņa Caunes („Honda Civic Type R”), Aināra Eikerta („Mitsubishi EVO 8”) un Edmona Džigura („Mitsubishi EVO 7”) vārdus. Īpašu interesi izraisa kādu laika rallija trasēs neredzētā Armanda Maspāna („Mitsubishi EVO 7”) starts kopā ar dēlu Rihardu.

Šai slavenību plejādei standartnieki varēs pretstatīt savus labākos spēkus: Roberta Vuguļa („Audi S2”), Anda Neļķes („Audi Coupe”), Jāņa Dūča („Audi Coupe”), Jāņa Meiera („Subaru Impreza”) un Mārtiņa Meldrāja („Ford Escort Cosworth”) ekipāžas. Iespējams, ka cīņā par uzvaru absolūtajā vērtējumā var iesaistīties arī ar vienas ass piedziņas „Honda Civic Type R” braucošais 14 gadus vecais Jānis Kārkliņš, kuram šoreiz stūrmaņa krēslā sēdēs Armands Šimkus.

Sacensību pirmajā dienā 16.jūlijā dalībniekiem būs jāveic pieci ātrumposmi, četri no kuriem būs ar asfalta segumu. Pirmie divi ātrumposmi risināsies Kandavas tehnikuma autodromā, automašīnām startējot pēc „rāvējslēdzēja” principa. Pēc līdzīgas metodes starts tiks dots arī 3. un 4. ātrumposmā „Talsu Lauktehnikas” teritorijā. Bet dienas pēdējais „dops” Talsu CVS paralēlā slaloma trasē būs kā saldais ēdiens gan sportistiem, gan arī skatītājiem.

Vienlaicīgi trasē dosies divas automašīnas, lai veiktu divus apļus katrā celiņā. Pirmās automašīnas starts CVS trasē pl. 18:30.

Svētdien sacensības atsāksies pl.10 no rītā ar ātrumposmu SIA „Talce” karjerā. Atgādināsim, ka „Talces” karjera trase, gluži tāpat kā CVS aplis tika izmantota arī sporta automašīnu rallijā, kas Talsos risinājās pirms diviem mēnešiem. „Talces” karjerā tiks aizvadīts arī rallija pēdējais, desmitais ātrumposms, pēc kura sportisti dosies uz finišu un apbalvošanas ceremoniju „Talsu autotransporta” teritorijā.

Vēl svētdien dalībniekiem būs jāveic ātrumposmi Vecpūņās netālu no Valdemārpils, Pastendē, kā arī vēlreiz CVS trasē, šoreiz gan automašīnām startējot pa vienai. No skatītāju viedokļa atraktīvākie varētu būt ātrumposmi Kandavas tehnikuma autodromā, SIA „Talces” karjerā un, protams, CVS paralēlā slaloma trasē.

Normunds Orlovs,
LAF Standartauto komisijas preses sekretārs

Latvijas standartauto rallija čempionāts
Kopvērtējums pirms 4. posma

Pilnpiedziņas automašīnas ar turbo dzinējiem
R. Vuguls/N. Vuguls („Subaru Impreza”) 35, A. Neļķe/J. Keterliņš („Audi Coupe”) 31, J. Dūcis/A. Anevics („Audi Coupe”) 30.

Pilnpiedziņas automašīnas ar atmosfēriskajiem dzinējiem
M. Švarcs - Švampāns/Z. Nurža („Audi 80 Quattro”) 42, R. Dūcis/E. Rezevskis („Audi 90 Quattro”) 27, A. Šilabrits/A. Maļavkins („Audi 80 Quattro”) 25.

Virs 1620 kub.cm.
J. Kārkliņš/A. Kārkliņš („Honda Civic TypeR”) 45, Berķis/V. Vitkovskis („Citroen XSARA VTS”) 32, R. Lebedoks/R. Dreimanis („Opel Astra”) 20, U. Zaharāns/M. Kreicburgs („VW Golf”) 20.

Līdz 1620 kub.cm.
R. Mūsiņš/J. Liepiņš („VW Golf II”) 32, O. Ošāns/Ē. Siliņš („Toyota Corolla”) 31, Z. Kalniņš/Ģ. Dombrovskis („VAZ 2108”) 30.

Komandas „444” 73 punkti, „Kurzeme – Nord/LB” 68, „Verners V4 Motors” 67.

 
Visi komentāri
 
172863. viesis 15.jūlijs 2005 11:40
0 0 Atbildēt

Kaa man savs kaars jaapriiko lai arii es vareetu starteem man nissan sporta kupeja

172865. viesis 15.jūlijs 2005 11:43
0 0 Atbildēt

shonedelj, baidos, ka ir par velu, bet uz gulbeni un cesim - no problem - "jaapriko" ar kjiverem un gaz. ja bali sasist karteri, uzliec pannu. iesakumam tas viss. Vari gazt gan ar ielas riepam, gan navarkam, gan grunts sporta riepam. pec izveles. atbrauc uz talsiem un paskaties un gatavojies uz Gulbeni.

Redaktors 17.jūlijs 2005 19:08
0 0 Atbildēt

Nu Gulbene šoreiz nebūs nekāds bērnudārzs. Būs jābrauc pa īstam - zinu no drošiem avotiem. Iesācējiem varbūt vispirms vajag iAuto nobraukt, lai zinātu, kas un kad jādara, nevis jāčakarē tiesnešiem smadzenes ar neloģiskiem un stulbiem jautājumiem, uz kuriem tiesnešiem nav jāatbild.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti