Motocentrs «Zelta Zirgs» aicina uz nebijušu motošovu 5

 
18.jūlijs 2005 11:45

30.jūlijā „Zelta zirgā” redzēsim Niku Franklinu ( www.nickfranklin.com ) no Jaunzēlandes, Jimmy Verburgh ( www.fmx4ever.com ) un Steven Stuyven no Beļģijas, Tobi Immler no Vācijas un Niklas Olson ( www.niklasolsson.com ) un Richard Ratto ( www.mxratto.com ) no Zviedrijas.

Tuvojas 30. jūlijs, kad motocentrs „Zelta Zirgs” aicina uz nebijušu motošovu. Kāda būs 30. jūlija dienas kārtība Ķegumā?
No rīta līdz pulksten 18:00 notiks LAMSF kausa posms motokrosā. Pēc pauzes tam sekos Moto freestyle paraugdemonstrējumi, kuri paredzēti 3 cēlienos: plkst. 19:00, 21:00 un 23:00. Pēdējā uzstāšanās notiks uz uguņošanas fona. Starplaikos un pēc šova par muzikālo fonu rūpēsies Fomins un Kleins, kā arī DJ Agris Semēvics. Bet 24:00 sekos Detlef koncerts. Tālāk nakts balle līdz 4:00.

Lai diena un programma skatītājiem būtu piesātinātāka, organizēsim arī dažādas atrakcijas lieliem un maziem. Tāpat visas dienas, vakara un nakts garumā būs nodrošināta arī sabiedriskā ēdināšana.

Vai arī Latvijas motosportisti piedalīsies šovā?

Nē, par paraugdemonstrējumiem rūpēsies 2 sportisti no Zviedrijas, 2 no Beļģijas, kā arī pa vienam freestylerim no Vācijas un Jaunzēlandes.

Kas īsti ir Moto freestyle?

Atbildot īsi – 200% motošovs. Moto freestyle saīsināts apzīmējums ir FMX.

Ja garāk, tad tas viens no motosporta veidiem, kas radies salīdzinoši nesen. Tā izcelsme zināmā mērā nāk no superkrosa tādā ziņā, ka bija virkne sportisti, kas nevarēja sasniegt virsotnes superkrosā un, meklējot iespējas sevis realizēšanai, pārorientējās uz freestyle. Būtisks iespaids ir arī no BMX, zināmā mērā tā jau ir sintēze. Es teiktu, ka FMX ir ekstrēmākais no motosporta veidiem.

Kas ar to nodarbojas Latvijā?

Es domāju, ka nopietnā līmenī Latvijā ar to nenodarbojas vispār. FMX ir pārbagāts ar kritieniem, kas traumē, kā arī tas ir ļoti dārgs sporta veids. Tie principā ir ekstrēmi kaskadieri. Protams, dulli un traki ekstrēmisti netrūkst arī Latvijā, tomēr objektīvi mums nav pilnvērtīgas iespējas nodarboties ar FMX treniņiem.


Kādi ir FMX pamatelementi?

Es varu sniegt tikai virspusēju savu subjektīvo viedokli. Domāju, ka izšķirami lēcieni tālumā, kuru laikā izpilda dažādas figūras, kā arī lēcieni augtumā. Atzīmi dod par konkrētām figūrām, izpildes tīrību, sarežģītību + ko pats vēl pieliec klāt.


Ar ko būtu jāsāk mācīties freestyle?

Visticamāk ar BMX, pēc tam jāiemācās ļoti labi pārvaldīt moci, kā arī jābūt akrobātam.

Kāds motocikls ir nepieciešams? Vai der jebkurš krosa mocis vai vajag speciālu?
Profesionālā līmenī ir speciāli motocikli ar saīsinātu rāmi, kuru pieskaņo auguma parametriem. Tāpat motocikliem ir cita amortizācija. Vienkāršākus elementus var veikt arī ar krosa moci.


Kas ir spilgtākie FMX braucēji pasaulē?

Pastrana. Tālāk seko vairāki līdzvērtīgi sportisti.

Kādi sportisti ieradīsies Ķegumā, kādu priekšnesumu programmu klātesošie varēs redzēt?
30.jūlijā „Zelta zirgā” redzēsim Niku Franklinu ( www.nickfranklin.com ) no Jaunzēlandes, Jimmy Verburgh ( www.fmx4ever.com ) un Steven Stuyven no Beļģijas, Tobi Immler no Vācijas un Niklas Olson ( www.niklasolsson.com ) un Richard Ratto ( www.mxratto.com ) no Zviedrijas.

Domāju, ka par viņu programmas saturu sūdzēties nevajadzēs. Vienojoties ar grupas menedžeri Niku Volsinku par komandas komplektāciju, izvirzījām noteikumu, ka priekšnesumu programmā jābūt arī BackFlipp. Šis mūsu noteikums ir izpildīts, jo Nika Franklina un Tobi Imlera triku arsenālā šādi lēcieni ir. Vispār ir tā, ka uz Latviju līdzi tiek vesti 2 tramplīni (viens lēcieniem tālumā, otrs lēcieniem augstumā). Mums jāizveido minimums 4 m augsts un 7-8 m plats piezemēšanās uzbērums. Piebildīšu, ka pirmā tramplīna attālums no piezemēšanās uzbēruma ir 30 m, bet pa vidu ir tukšums. Kādas figūras šajos 30 m augstu gaisā mums rādīs sportisti - pats nezinu. Otrs tramplīns, acīm redzot, domāts BackFlipp un tml. lēcieniem. Starp citu, Niks Volsinks tiko kā piedāvāja arī augstlēkšanas šovu, ja sagatavosim konstrukciju šādām sacensībām.

Kādi attīstības plāni ir paredzēti Latvijā FMX jomā?

Domāju, ka kā par sporta veidu Latvijā šobrīd runāt ir pāragri. Ķegumā būs šovs nevis sacensības. Pat sacensības augstlēkšanā notiks šova programmas ietvaros. Paskatīsimies, kas 30.jūlijā tur notiks. Ar to domāju ieradušos skatītāju skaitu. Tad varēšu ko konkrētāku pateikt par nākotnes plāniem.


Ko freestyles nozīmē pašiem sportistiem?

Sportistiem FMX ir sports un dzīves veids, bet vienlīdz šovs vairāk kā jebkurā citā moto sporta veidā. Tas ir 200% EXSTREM!!! Ieskrējiens, ātrums, augstums, akrobātika, žilbinoši triki, piezemēšanās - viss tas ir šovs.

Kādas būs ieejas biļešu cenas 30.jūlijā Ķegumā?

Vēršu uzmanību tam, ka konceptuāli 30.jūlija pasākumam „Zelta zirgā” ir 2 programmas:
1. No rīta un pa dienu LaMSF kauss motokrosā, kur biļešu cenu politika ir līdzšinējā:
- līdz 12 g., pensionāriem, invalīdiem ieeja bez maksas.
- 13 – 16 g. 1Ls
- pārējiem 2 Ls
- stāvvieta 1Ls
2. Moto freestyle šovs, mūziķu uzstāšanās, uguņošana un nakts balle ar šādām ieejas biļešu cenām:
- līdz 7 g. Ieeja bezmaksas
- līdz 13 g., pensionāriem, invalīdiem 2 Ls
- pārējiem 4 Ls
- Stāvlaukums 1Ls
- Ieejas biļete pēc motošova ~ no 23:30 – 2 Ls

Kā šādus sportistus izdevās dabūt uz Latviju?

Sākums tam bija pagājušajā gadā Nāciiju Krosā Holandē, kur notika FMX paraugdemonstrējumi. Skatoties, ko vīri gaisā rādīja ar un bez močiem, radās doma, ka tam vajadzētu pievilkt skatītājus arī Latvijā. BKF strādā, lai pilnveidotu un dažādotu Ķeguma pasākumu programmu. Tādejādi radās doma izmēģināt to, kas šeit reāli nav bijis. Tā aizsākās sarunas ar menedžeriem, un nu jau FMX sportisti brauc uz Ķegumu. Tam visam ,protams, ir pamatīgas izmaksas, tāpēc biļešu cenas nav no lētajām. Varam piedāvāt atlaides tiem, kas pa dienu būs vērojuši motokrosu. Šajā gadījumā, uzrādot krosa biļeti par Ls2, ieejas maksa motošovā būs nieka 3 Ls.

Ja izdosies tad šis pasākums varētu izveidoties kā tradīcija!!!!
www.moto-x.lv
 
Visi komentāri
 
173069. viesis 18.jūlijs 2005 13:48
0 0 Atbildēt

taadi vaardi kaa "tiko" un "EXTREM"...

173075. viesis 18.jūlijs 2005 15:02
0 0 Atbildēt

"EXSTREM" :) Tikai nez kaapeec Diego Pastran'u nevareeja sadabuut uz LV...

173152. viesis 19.jūlijs 2005 13:35
0 0 Atbildēt

Taapeec, ka Diego Pastrana ar FMX nenodarbojas!!!!

173186. viesis 19.jūlijs 2005 23:56
0 0 Atbildēt

taapeec ka shajaa valstii nevienam nav ik daudz naudas lai vinjsh te buutu un tautai nav iipashas sajeegas par sho sporta veidu, bet es tur buushu tochna!!! Latvijaaa ko taadu var redzeet reti un paldies tiem kas sho visu sariikoja...

173898. viesis 28.jūlijs 2005 19:10
0 0 Atbildēt

buus shaize ja vinji notraumeesies 1majaa ceelienaa.. ptfu pthu ptfuu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti