Jaguar papildina modeļu klāstu ar «X-type 2.2D» 4

 
19.jūlijs 2005 11:34

Jaguar X-TYPE modeļu piedāvājums tiek papildināts ar jaunu X-TYPE 2.2D modeli, kas aprīkots ar jaunu 2.2 litru dīzeļa turbokompresora dzinēju ar sešpakāpju manuālo ātrumkārbu. Jaunā limuzīna tirdzniecība Latvijā tiks uzsākta 2005. gada rudenī.

Jaguar inženieru komandai ir izdevies radīt dīzeļdzinēju, kurā apvienots vienreizējs spēks, ekonomisks degvielas patēriņš, zems trokšņu līmenis un ekoloģiski tīra darbība.

Jaunais X-TYPE 2.2 litru dīzeļa dzinējs (155 bhp) spēj sasniegt lielāko griezes momentu starp visiem šobrīd pieejamajiem četru cilindru dzinējiem (360 Nm pie 1800-2250 rpm, ar 400 Nm paātrinājumu). Pateicoties uzlabotajai degvielas padeves sistēmai, turbokompresoram un izplūdes gāzes regulatoriem, dzinējs rada tikai 159 gramus CO2 gāzu izmešu uz vienu kilometru, kas nozīmē, ka šī ir viena no ekoloģiski tīrākajām mašīnām šajā klasē.

X-TYPE 2.2D ir viens no ātrākajiem šobrīd pārdošanā esošajiem četru cilindru dīzeļdzinēja modeļiem, jo tas spēj ieskrieties no 0-100 km/h 8.9 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 220 km/stundā. Paātrinājumu no 80-120 km/h ar ceturto ātrumu iespējams sasniegt 6.7 sekundēs, kas ir līdzvērtīgs mašīnām ar daudz lielākiem benzīna dzinējiem. Papildus tam 2.2D dzinējs ir arī ļoti ekonomisks, jo ārpus pilsētas uz 100 km patērē mazāk kā 5 litrus degvielas.

Līdzšinējā 2.0 litru vienota spiediena degvielas padeves dīzeļdzinēja (common rail) tirdzniecība tika uzsākta 2003. gadā un šogad arī tas pārveidots līdzīgi jaunajam 2.2 litru dzinējam. Dzinējā pielietota elektroniska kompresora ventilatora lāpstiņas ģeometrijas izmaiņas sistēma (electrically controlled variable vane geometry), kas nodrošina dzinēja momentānu atsaucību vadītāja darbībai. Tā rezultātā visi Jaguar X-TYPE dīzeļdzinēji atbilst stingrajām "Euro Stage IV" izplūdes gāzu līmeņa prasībām vēl pirms to piemērošanas likumdošanai.

Jaunais X-TYPE būs pieejams ar divām jaunām virsbūves krāsām - Winter Gold un Indigo. Esošais 16, 17 un 18 collu lieto disku piedāvājāms tagad būs papildināts ar jauniem 15 spieķu 16 collu Antares lietajiem diskiem.

Bluetooth® bezvadu savienojuma sistēma būs pieejama katrā jaunajā X-TYPE modelī. Ar Bluetooth palīdzību jebkuru arī ar Bluetooth aprīktotu mobilo tālruni varēs lietot bezvadu savienojumā ar izmantojot mašīnas aprīkojumu, īpaši to nekur nepievienojot un pat neizņemot to no šofera kabatas vai somas.

Jaunais X-TYPE 2.2D Latvijā pārdošanā būs pieejams jau 2005. gada rudenī un tā bāzes modeļa cena būs sākot no 21 930 latiem.

Jaguar X-TYPE ir vidējās klases biznesa automašīna, kas cenas ziņā veiksmīgi konkurē ar Mercedes C klases, BMW 3.sērijas un AUDI A4 modeļiem. Cilvēki parasti izvēlas Jaguar limuzīnus, lai uzsvērtu savu individualitāti.

Latvijā Jaguar automašīnas kopš 2005. gada 1.aprīļa oficiāli tirgo un servisa apkopi veic SIA "Inchcape Motors Latvia" Skanstes ielā 33, Rīgā.
 
Visi komentāri
 
173143. viesis 19.jūlijs 2005 12:29
0 0 Atbildēt

interesanti, no kura laika x-type ir limuziins? :)

173145. viesis 19.jūlijs 2005 12:39
0 0 Atbildēt

Jauki! Dodiet, lūdzu, divus!

173169. viesis 19.jūlijs 2005 16:33
0 0 Atbildēt

"Jaguar inženieru komandai ir izdevies radīt dīzeļdzinēju, kurā apvienots vienreizējs spēks, ekonomisks degvielas patēriņš, zems trokšņu līmenis un ekoloģiski tīra darbība".

Reāli saspraustas dakšas, ja kas !!! Jaguar inženieri nekādu tur dīzeļdzinēju pat nepazīst, kur nu vēl projektējuši.

Tas ir vienkārši paņemts no PSA un Ford !!!

173187. viesis 20.jūlijs 2005 0:21
0 0 Atbildēt

panjēmuši...psc...

parādi, kurā fordā tāds dvižoks ir? m?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti