SAAB Gaiziņš 2005 – lielākais salidojums Ziemeļeiropā 6

 
26.jūlijs 2005 8:00

„Šā gada Latvijas SAAB kluba ikgadējais salidojums „International SAAB Rally Gaiziņš 2005” kļuvis par lielāko starptautisko SAAB īpašnieku salidojumu Ziemeļeiropā, 22.līdz 24.jūlijā Madonas rajona Āronas pagasta Kučuru dzirnavās pulcinot vairāk nekā 140 dalībniekus,” informē pasākuma organizators Gatis Krūmiņš.

„Šis ir vienīgais patiesi starptautiskais SAAB klubu pasākums visā Ziemeļeiropā,” salidojuma noslēgumā uzsvēra Pentti Kostamo, Somijas SAAB kluba seniors, norādot, ka pasākumā pulcējušies dalībnieki no pavisam 6 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Somijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas.

„Ja Somijas un Lietuvas SAAB klubu pārstāvju dalība Latvijas pasākumos ir jau kļuvusi par tradīciju, tad šogad īpašu pārsteigumu sagādāja viesi no Polijas un Ukrainas, kuri arī ir mērojuši visgarāko ceļu,” savu prieku par plašo pasākuma dalībnieku ģeogrāfiju pauž Gatis Krūmiņš, „jo šajās valstīs SAAB markas automobiļi ir ļoti liels retums.”

Latvijas SAAB kluba tradicionālais vasaras salidojums šogad bija ievērojams arī ar ļoti plaši pārstāvēto SAAB modeļu klāstu: sākot no 1973.gadā ražotā Saab 95, kas bija arī viseksotiskākā no pasākuma automašīnām, beidzot ar jaunākās paaudzes Saab 9-3 Sport Sedan, ietverot praktiski visus šajā laika posmā ražotos SAAB modeļus. Svarīgi atzīmēt, ka jau pieminētais 1973.gada Saab 95 bija mērojis ceļu no Somijas.

Ievērojot iepriekšējo gadu tradīcijas, arī šā gada SAAB īpašnieku salidojumā galvenās aktivitātes bija saistītas ar nakts un dienas orientēšanās un regularitātes braucieniem. „Šā gada uzdevumu kopums bijis vissarežģītākais un azartiski aizraujošākais no iepriekš pieredzētajiem,” atzina pasākuma dalībnieks Olafs Ceplēvičs, kurš uz salidojumu bija ieradies ar koši sarkanu 1975. gada izlaiduma Saab 96.

„International SAAB Rally Gaiziņš 2005” bija 2.starptautiskais SAAB automobiļu īpašnieku salidojums Latvijā, bet tradīcija vasaras vidū rīkot SAAB automašīnu īpašnieku salidojumu Latvijā aizsākās jau 1998.gadā. Latvijas SAAB klubs ir dibināts 1998.gada 8.martā.

www.saabclub.lv

 
Visi komentāri
 
173590. viesis 25.jūlijs 2005 22:00
0 0 Atbildēt

būtu bijis interesanti sastāties visiem rindā pēc gadiem - būtu dzīvā vēsture :)

173591. viesis 25.jūlijs 2005 22:35
0 0 Atbildēt

gribetu paverot bemewe markas salidojumu, kur figuretu kads tikpat vecs un vel joprojam labi braucoss aparats...tak vini butu spejigi ko tadu norganizet kaut kur, ne talak no Rigas, ka Spices autodroma :))

173593. viesis 26.jūlijs 2005 8:45
0 0 Atbildēt

viesim kompleksi?

173596. viesis 26.jūlijs 2005 9:41
0 0 Atbildēt

Ko var lielīties ar tam zviedru tējkannam? Tiešām kompleksi?

173597. viesis 26.jūlijs 2005 10:21
0 0 Atbildēt

Visi jau nav ļauts baudīt šos priekus. Tā kā kompleksi ir Jums pašiem!

173613. viesis 26.jūlijs 2005 13:32
0 0 Atbildēt

esmu šokā....

edu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti