Vīrusi var apdraudēt arī automobiļus 3

 
4.augusts 2005 11:16

Oficiālie auto rūpnieku pārstāvji un analītiķi paziņojuši, ka hakeru augošā interese par vīrusu radīšanu bezvadu ierīcēm apdraud automobiļu datorsistēmu drošību.



No vienas puses auto ražotāji dažādos veidos nodrošina auto iespēju informācijas apmaiņai ar MP3 lasītājiem un mobilajiem tālruņiem, bet no otras puses padara auto uzņēmīgākus pret vīrusiem, kas pārceļo ar Bluetooth palīdzību. Sliktākais, kas var notikt šādā situācija - dzinēja vadības, izplūdes sistēmas, kā arī navigācijas un izklaides sistēmas atteice, kas nozīmē autoservisa apmeklējumu vai sistēmas pārlādēšanu.

Vairāki Symantec speciālisti ir pārliecināti, ka nākotnē inficētu mašīnu tomēr varēs vadīt, lai arī pagaidām sūdzības par inficētiem auto vēl nav saņemtas. Pētījumi apstiprina, ka inficēt auto nav tik vienkārši, bet autoražotāji izturas pret šo risku ļoti nopietni. BMW pārstāvis paziņojis, ka teorētiski neizslēdz auto inficēšanās iespēju.

Piemēram, pirmais vīruss mobilajiem tālruņiem Cabir ir izplatīts 20 valstīs no ASV līdz Japānai un no Somijas līdz Dienvidāfrikai tikai ar interfeisa Bluetooth palīdzību, kas tiek izmantots arī automobiļu borta sistēmās.

Somu antivīrusu firma F-secure mēģinājusi ar agrīnajiem mobilajiem vīrusiem "inficēt" automobili Toyota Prius – pagaidām bez panākumiem. Viss nonāk pie viena: kamēr nebūs masveida inficēšanās, interese par antivīrusu tehnoloģijām automobiļiem neradīsies.
 
Visi komentāri
 
174647. viesis 5.augusts 2005 13:26
0 0 Atbildēt

kameer nebuus masveidaa autinji ar bt tikmeer arii viirusu iipashi nebuus

174660. viesis 5.augusts 2005 15:17
0 0 Atbildēt

Bet sekas vareetu buut vnk naaviigas,ja jaudiigs un riebiigs viiruss.

174745. viesis 8.augusts 2005 10:56
0 0 Atbildēt

Atkarīgs no tā, kādas funkcijas caur BT var ietekmēt. Moš, vienīgais, kas nestrādās, būs ikoniņas uz maģa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti