Mūsā - FIA NEZ rallijkrosa čempionāta 3.posms 3

 
9.augusts 2005 8:00

Šonedēļ Bauskā, Mūsas trasē risināsies FIA NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta 3. posms. Pēc intrigas pilnu čempionāta starta posmu Somijā un Lietuvā aizvadīšanas Latvija uzņems visspēcīgāko krosistu sastāvu – kopā ar čempionāta līderiem startēs spēcīgi mājinieki, kuru uzdevums būs palīdzēt Latvijas komandai izcīnīt uzvaru valstu vērtējumā.

Dalībnieku sastāvs ir lielisks. 1600 Junior klasē pēc diviem čempionāta posmiem vadībā atrodas Krievijas braucējs Arkādijs Bogomolovs, kurš Somijā guva otro vietu, bet Lietuvas posmā uzvarēja. Otrais ir galvenā Latvijas cerība Raimonds Tiltiņš, bet aiz viņa – vēl viens Krievijas automobilis, kuru pilotē čempionāta supermeitene Tatjana Jeļisejeva! Protams, kaujas gatavībā arī pērnā gada Ziemeļeiropas vicečempions Kristaps Dambis, kurš Bauskas trasi pazīst pietiekami labi, lai apturētu uznākušo neveiksmju sēriju. Kristaps šobrīd čempionātā dala trešo vietu ar Jeļisejevu. Noteikti favorītu vidū arī Andris Kuļikovskis, kurš čempionātā šobrīd ir kopvērtējuma desmitniekā. Lietuvieši šajā klasē liek pretī spēcīgu sastāvu ar Ernestu Staponku priekšgalā – pērnā gada piektais labākais Ziemeļeiropas 1600 Junior klases braucējs ir gatavs revanšēties par neveiksmi šā gada Lietuvas posmā, kad viņš izstājās, atrodoties drošā otrajā vietā.



Sacensību programma
2000 Super klasē Latvijas galvenās cerības – čempionāta līderis Atis Riekstiņš un vicelīderis Uģis Pauriņš. Savās mājās viņi nedrīkst palikt aiz pjedestāla! Taču būs smagi jāstrādā, lai aiz sevis noturētu izcilos lietuviešus Šarūnu Gliku un Romu Knitu. Knita trešais čempionāta kopvērtējumā, bet Gliks – iepriekšējā posma uzvarētājs. Beidzot gataviem kāpt uz pjedestāla jābūt jaunajām Latvijas cerībām Jānim Spīķim un Reinim Safonovam, savukārt pārsteigumu var sagādāt pērnā gada 1600 Junior klases Ziemeļeiropas čempions Jānis Aleksejevs, kurš šajā čempionātā debitēs divu litru klasē! Pirmo starptautisko sacīksti šogad aizvadīs arī klases pērnā gada Latvijas vicečempions Kaspars Dambis. Tikmēr milzīga intriga ir – cik spēcīgs autokrosā būs pērnā gada Latvijas čempions autotrekā Aldis Kasparovičs! Turklāt Bauskā viņam būs laba aizmugure – autokrosā debitēs viņa dēls Kristaps! Sacensībai gatavojas arī cits Latvijas autotreka līderis Aigars Nitišs.

Open klasē, jāprognozē, Latvijas līdzjutējiem būs iespēja redzēt, kādā izcilā līmenī ir aizmugures piedziņas rallijkross Somijā – uz sacīksti ieradīsies Ziemeļeiropas čempionāta līderis Silvo Vītanens. Viņš ir vienīgais, kuram šosezon šajā čempionātā izdevies gūt uzvaras abos posmos. Viņa baltais Volvo S40 iedveš šausmas jau pirms starta! Taču patīkamas ziņas arī no mūsu nometnes – sacīkstēs atgriežas divi bijušie Latvijas krosa čempioni Ilgonis Krūmiņš un Mārtiņš Svilis! Komplektā ar Ziemeļeiropas zvaigznēm – Latvijas braucējiem Igoru Gabecu un Juri Kuļikovski, vācieti Uvi Vāgneru un citiem meistariem sacīkste nevar neizdoties.

Un protams – Divīzija-1. Viens mūsu Jānis Bogdanovičs pret pieciem lietuviešiem! Jāņa sīvākie konkurenti būs Rolands Zujevs un Arvids Galinis, taču tumšais zirdziņš šajā kompānijā būs Gintauts Ramanausks, kuram regulāri izdodas pārsteigt ar izciliem rezultātiem!

FIA NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Bauskā, Mūsas trasē šosvētdien uz starta izies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Vācijas un Krievijas autosportisti. Katrs gribu uzvarēt, tikai retajam tas izdosies. Galvenais gada notikums Latvijas rallijkrosā ir klāt!

Sporta komplekss "Mūsa" atrodas 7 kilometrus no Bauskas. Sīkāka informācija par Ziemeļeiropas čempionāta rallijkrosā III posma norisi un rezultātiem atrodama sporta kompleksa "Mūsa" mājas lapā www.musa.lv. Žurnālisti, kas vēlas klātienē vērot sacensības, aicināti akreditēties www.musa.lv

Čempionāta norises laikā bērnus izklaidēs atrakciju parks "Annele", skatītāji varēs izīrēt kvadrociklus, kā arī izbraukt ar rallijskolas "Kurzeme" sporta auto.Sestdien, 13.augustā notiks reģistrācija, brīvie treniņi, oficiālie treniņbraucieni, uz kuriem skatītājiem ieeja – bez maksas.

Ziemeļeiropas čempionāta rallijkrosā III posma Ģenerālsponsors: SEB Unilīzings. Sponsori: Lindeks, Aldaris, Ipalco Wilhelmsen, Atbalstītāji: RILAK, Vides Serviss, LDC, SOS, Alan Plus, Ogres Servisa Centrs, Karcher, Sandy’s Beach, tipogrāfija Veiters, GEKA, Bauskas Ceļu Rajons, Informatīvie atbalstītāji:Latvijas Avīze, Auto Euro, žurnāls Auto, TV*NET, laikraksts- Bauskas Dzīve, radio- SWH un SWH+, TV5, 118, iAuto.

www.musa.lv
 
Visi komentāri
 
175126. viesis 10.augusts 2005 13:57
0 0 Atbildēt

Un patieshaam gruuti ielikt CIKOS tas viss? Pat musa.lv nekas nav minēts. Vienīgā vieta, kur ir detalizēta infa par norises laikiem, ir bilesuparadize.lv/events/nez_z-...mp_rallijkrosa

Redaktors 10.augusts 2005 14:26
0 0 Atbildēt

Programma arī ir: www.musa.lv/ra/?id=23&mid=67

175299. viesis 11.augusts 2005 19:38
0 0 Atbildēt

Arnij kā nav. Arī Musa lapā ir Sports tad Programma un viss OK.vajag tik gribēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti