Jurševskis uzvar NEZ autošosejas sacensībās Somijā 2

 
6.septembris 2005 9:56

Nedēļas nogalē Somijā Ahvenisto autotrasē notika NEZ (North European Zone) autošosejas čempionata sestais posms. Šis ir viens no ārzemju posmiem, kurš ir ieskaitē Schenker B2000, Baltic GT, Super 2000 un Formula Baltic klasēs.

Šis posms notika tikai nedēļu pēc Arčers balvas Rīgā, tāpēc autobraucējiem bija mazāk laika sagatavot tehniku. Somijas posms notika pēc savādākas sistēmas, nekā Baltijā ierasts – notika 2 pusfinālbraucieni un beigās fināls. Sacīkstes bija bagātas ar asiem momentiem, sadursmēm, kā rezultātā daudz tika bojātas automašīnas.

Latvijas braucēji Arnis Jurševskis (AMB), un Jānis Horeliks (JH Motorsports) startēja Schenker B2000 klasē , bet braucieni tika aizvadīti kopā ar Super 2000 klases braucējiem. Par Somijas posma uzvarētāju kļuva Arnis Jurševskis, tiesa gan, ne bez problēmām, jo pirmajā pusfinālā viņš iekļuva sadursmē, kā rezultātā tika bojāta stūres iekārta. Otrajā pusfinālā otrā vieta aiz 2004. gada Latvijas Čempiona Jāņa Horelika. Lielajā finālā Jurševskis, kurš čempionātā iesaistījās tikai sezonas vidū , spēja apsteigt savas klases konkurentus un finišēja pirmais Schenker B2000 klasē. Arnis Jurševskis :” Šī bija smaga sacīkste. Tik daudz sadursmes un kontaktu sen nebija bijis! Mašīna ir apdauzīta no visām pusēm. Patīkami, ka izdevās revanšēties lietuvietim Dapšam par zaudējumu Arčers balvā. Un prieks, par to, ka tomēr šosezon varēju uzkāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena!!! Tagad jasagatavo mašīna vēl uz Kauņas posmu, lai varētu vēl vairāk uzlabot stāvokli kopvērtējumā un cienīgi pabeigt sezonu!”

Šībrīža NEZ čempionāta otrās vietas īpašniekam Jānim Horelikam Somijas posms arī bija pilns ar piedzīvojumiem. Pirmajā pusfinālā pēc nelielas sadursmes tika pārsista eļļas radiatora caurule, līdz ar to iztecēja eļļa un brauciens bija galā… Mehāniķu brigāde spēja automašīnu salabot, pa nakti pat nomainot motota kloķvārpstu un otrājā pusfinālā Horeliks pat bija pirmais klasē. Finālbraucienā Horeliks vienu brīdi bija otrais aiz līdera Jurševska, taču finiša līniju Schenker B2000 klasē viņš šķērsoja trešais aiz Jurševska un lietuviešu braucēja Neriusa Dagiļa.

Jānis Horeliks : “ Šī atkal bija piedzīvojumu un remontu sacīkste. Paldies mehāniķiem, kuri spēja savest mašīnu kārtībā uz otro dienu. Kaut gan arī finālbrauciena laikā bija problēmas ar motoru, jo sāka zust spiediens, līdz ar to nācās braukt tā lai finišētu, jo punkti man bija ļoti svarīgi. Tāpēc patīkami, ka tomēr izdevās finišēt. Tagad cīņa par otro vietu Schenker B2000 klasē NEZ čempionātā izšķirsies pēdējā posmā Kauņā. Būs grūti cīnīties ar Dapšu viņa mājās, bet ne neiespējami!”

Kopā ar NEZ čempionātu Somijā notika arī Honda Challenge sertiāla pēdējā posma sacīkstes , kurās startēja arī 2 Latvijas braucēji Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks. Tā kā Rīgas sacīkste Zārbergam nebija īpaši veiksmīga, tad cīņa par uzvaru kopvērtējumā Somijā bija ļoti interesanta. Zārbergs izcīnīja pirmo starta vietu un uzvarēja arī pirmajā braucienā. Trešā vieta otrajā braucienā ļāva Arvim Zārbergam kļūt par Somijas seriāla čempionu. Oskars Laivenieks pirmajā braucienā finišēja ceturtais, bet otrajā astotais.

Legend seriāla sacensībās Karlīna Štāla pirmajā braucienā uzrādīja septīto rezultātu bet otrajā finišēja astotā. Sezonas kopvērtējumā Štāla izcīnīja astoto vietu, kas ir labs saniegums, ņemot vērā, ka Karlīna tikai pirmo gadu startē šajās sacīkstēs, kur konkurence un cīņas ir ļoti asas.

Informāciju par autošosejas sacensībām un rezultātiem var atrast Interneta portālos www.laf.lv, www.f1.lv, www.delfi.lv

Dainis Burkovskis
LAF autošosejas komisijas preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
177794. viesis 6.septembris 2005 10:27
0 0 Atbildēt

Bratens malacis.

177801. viesis 6.septembris 2005 11:28
0 0 Atbildēt

:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti