Motokrosa svētki Popē - 5000 skatītāju 2

 
14.septembris 2005 8:48

„Ventbunkera Lielās Balva 2005” izcīņas sacensības līdzīgi kā pagājušajā gadā uz Popi atvilināja ap 5000 motosporta fanu, kuriem arī šoreiz nenācās vilties par redzēto.

Spraigas un aizraujošas „milžu” cīņas risinājās moto centra „Popes- aplis” motokrosa trasē, kurā visos trīs iebraucienos sportisti enerģiski cīnījās par vietām godalgotajā pieciniekā. Ventbunkera Lielās balvas izcīņā uz starta stājās motosportisti no Zviedrijas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas. Diemžēl Popē neieradās Somijas čempions Juka Pirinens, kurš sāpīgi sasitis muguru, toties pasākuma organizatori bija parūpējušies par kaimiņ zemes Zviedrijas čempiona un izlases braucēja Markusa Norlena līdzdalību. Jau kvalifikācijas braucienos zviedrs, kurš startēja Open klasē, sasniedza labāko rezultātu un arī finālbraucienos startēja vispārliecinošāk. Otro apļa laiku kvalifikācijā sasniedza Rodeo pārstāvis Ivo Šteinbergs (starp citu, arī Norlens startēja zem Ventspils kluba karoga), kurš cīnījās 125 cm3 klasē. Tas, ka Ivo cīnīsies par pjedestāla vietu kopvērtējumā savā klasē, neradīja nekādas šaubas, toties patīkami pārsteidza viņa prasme braucienos apsteigt Open klases sportistus. Braucienu startā Šteinbergs gan atkrita uz ceturto vietu, taču pēc tam arvien uzlaboja savu pozīciju, atstājot aiz muguras gan openistus Mārtiņu Aleksandroviču un Leonu Kozlovski, gan tiešāko konkurentu 125 cm3 klasē Ediku Kūsku un Filipu Kempeli. Cīņa visos trīs piegājienos ritēja līdz pēdējam metram, un neviens nevienu labprāt garām nelaida, jo cīņa taču notiek par lielāko balvu fondu šogad Latvijā prezentētajiem motokrosiem.

Tā pirmajā braucienā finišu pirmais sasniedz Marcus, otrais pēc pamatīga „kapiņa” ar Aleksandroviču, Kuusku un Raivi Levanu, iebrauc Ivo Šteinbergs, trešais paliek Sīkais taču starp 125cc klasē brauco augstākais sniegums ir Ivo tad seko Kuusk un R.Levans.

Otrajā braucienā cīņas notiek pēc līdzīga scenārija taču Mārtiņu Aleksandroviču šoreiz apsteidz Ediks Kuusks, kā arī Filips Kempelis apmainās vietām ar Leonu Kozlovski, septītais finišē cits MK „Rodeo” sportists Kaspars Kraulis.
Trešajā braucienā uzvaru atkal izcīna zviedrs, otro vietu izkaro E.Kuusk, apsteidzot Ivo, ceturtais M.Aleksandrovičs, piektais L.Kozlovskis un sestais F.Kempelis.

Taču kopvērtējumā Ventbunkers spīdīgos kausus un dāvanas OPEN klasē mājās aizveda M. Norlens , M.Aleksandrovičs un L.Kozlovskis.
125cc klasē I.Šteinbergs, E.Kuusk un F.Kempelis. SENIORU klasē Ainars Soks, Tarmo Teeval un Igors Povars.

Tiesa, nopietni konkurēt ar M.Norlenu Rodeo braucējam Ivo Šteinbergam neizdevās, toties viņš pilnīgi noteikti kļuva par sacensību bagātāko sportistu ($600), jo ieguva prēmiju par otro vietu braucienos, kā arī par uzvaru savā klasē. Senioru konkurencē uzvaru svinēja cits Rodeo pārstāvis Ainars Soks.
Pasākuma saldais ēdiens, kā ierasts, bija skaistumlēkšanas sacensības, un šoreiz galvenā balva aizceļoja uz Igauniju – savu triku meistara reputāciju vēlreiz apliecināja Ediks Kūsks aiz sevis atstājot Sīko un Raivo Freibergu.

Jau otro gadu auto un moto braucēju kopējais pasākums Popē aiziet uz bis, tāpēc aizmirst nevajadzētu arī tos, kas šos svētkus motosporta cienītājiem sagādāja. Sacensības organizēja motoklubs Rodeo un autoklubs Venta Kross, bet atbalstīja Ventbunkers, Aureus Kapitāls, N&J, Līvu Alus, SEB Unibanka, Diāna, Sumata, Dzintarjūra, Autofavorīts, Valvoline, Olimpiskais centrs Ventspils, Scanlines un RD Electronics. Informatīvo atbalstu nodrošināja Ventas Balss, Radio SWH Ventspils studija un Kurzemes Radio.
 
Visi komentāri
 
178899. viesis 14.septembris 2005 9:23
0 0 Atbildēt

1j nah!!

178900. viesis 14.septembris 2005 10:02
0 0 Atbildēt

O v pope motokross:))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti