Pēdējais NEZ un Latvijas autošosejas posms 2

 
15.septembris 2005 10:52

Nedēļas nogalē Lietuvā, Kačerginas autotrasē notiks NEZ (North European Zone) autošosejas čempionata septītais posms un Latvijas čempionāta ceturtais posms.

Šīs ir NEZ čempionāta un Latvijas čempionāta noslēdzošās sacīkstes, tāpēc ir gaidāmas asas bezkompromisa cīņas. Kačerginas trase ir viltīga un bīstama, tāpēc avārijas un sacīkšu incidenti mēdz būt bieži.

Latvijas braucēji līderpozīcijās ir Schenker B2000 klasē, taču Baltijas 2004. gada čempions Ģirts Krūzmanis (Bensons Honda Racing) Lietuvā nebrauks. Ģirts Krūzmanis : “Esmu stabilās līderpozīcijās Schenker B2000 klasē gan Latvijas, gan NEZ čempionātā, tāpēc Lietuvā nestartēšu. Tas lielā mērā ir ari līdzekļu taupīšanas dēļ. Bet braukšu un palīdzēšu Jurim Sprūdem, kas cīnīsies par labākām vietām čempionātu kopvērtējumā.” Iepriekšējā posma uzvarētājs Arnis Jurševskis (AMB) ir apņēmības pilns atkārtot Somijas posma panākumus. Arnis Jurševskis :”Pēc Somijas posma mašīna ir atkal sagatavota un atliek tikai braukt. Tā kā šī būs pēdējā sacīkste, tad būs asas cīņas! Katrā ziņā arī es centīšos atkārtot Somijas posma panākumus, lai varētu pēc iespējas sekmīgāk pabeigt sezonu, kura diemžēl man iesākās pārāk vēlu…”
Šībrīža NEZ čempionāta otrās vietas īpašniekam Jānim Horelikam (JH Motorsports) būs grūtas cīņas par šīs pozīcijas noturēšanu, jo lietuviešu braucēji Egidijs Dapšs un Nerijus Dagilis tālu neatpaliek.

Tieši cīņas par 2-3. vietu Schenker B2000 klasē solās būt visasākās un intriģējošākās. Jānis Horeliks : “ Mašīna tiek nopietni gatavota, lai pēc iespējas labāk varētu nostartēt sacīkstēs. Bet kā jau pierādīja iepriekšējie posmi, tad ir gruti cīnīties ar līdz vērtīgiem sportistiem, ja mašīnu tehniskais stāvoklis ir krasi atšķirīgs. Bet es darīšu ko varēšu, lai uz goda pjedestāla uzkāptu!!!” Tā kā šis būs arī Latvijas čempionāta posms, tad startēs arī šīs sezonas debitants Juris Sprūde – “Nav jau variantu. Kas iesākts, tas jāpabeidz. Šosejas sacensībās Kačerginā braukšu pirmoreizi, bet trasē esmu braucis pirms vairākiem gadiem, kad tur bija rallija ātrumposms. Trase nebiedē, jo rallijā braucot norauties var ātrāk! Galvenais ir normāli nobraukt, lai ir izpildīti sezonas plāni.”

Pēc 5 posmiem Schenker B2000 klases kopvērtējumā Ģirts Krūzmanis ir pirmais ar 240 punktiem, Jānis Horeliks ar 155 punktiem ir 2.vietā, lietuvietis Egidijs Dapšas ar 153 punktiem ir trešais, Nerijus Dagilis ar 130 punktiem ir ceturtais, bet Arnis Jurševskis ar 114 punktiem piektais. Jānis Ankravs ar punktiem 62 ir sestais, Juris Sprūde ar 78 ir septītais, bet Jānis Ankravs ar punktiem 62 ir astotais.

Baltic GT klasē Igaunijas autosportists Tonu Sommers iespējams, ka cīnīsies ar pašreizējo NEZ čempionāta līderi somu Kalli Sarlinu. Sommers kurš uzvarējis iepriekšējos posmos , noteikti centīsies uzvarēt arī Lietuvā.

Super 1600 klasē Lietuvā startēs arī Atis Veismanis, kurš cīnās par kopvērtējuma pjedestālu un arī Andris Daugaviņš, kurš jau labi nostartēja Arčers balvā Rīgas posmā. Andris Daugaviņš : “Startēšu Kačerginā, jo man šī trase ir vismīļākā!!! Es braucu lai man būtu prieks, bet punkti čempionātu kopvērtējumā arī ir labi.” Iespējams, ka šajā klasē būs vēl vairāki braucēji.

Valstu vērtējumā pirms pēdējā posma Latvija ar 710 punktiem ir trešā aiz Igaunijas (1565 p.) un Lietuvas (1262 p.), taču priekšā Somijai (707 p.)

Informāciju par autošosejas sacensībām un rezultātiem var atrast Interneta portālos www.laf.lv, www.f1.lv, www.delfi.lv

Dainis Burkovskis
LAF autošosejas komisijas preses sekretārs

 
Visi komentāri
 
179175. viesis 16.septembris 2005 9:00
0 0 Atbildēt

buus smagaa gonka!!!!

Un Kacergina jau vienmer iet jautri!!!!

jautriibas jau sakushaas - Ohtlam aizvilkts sporta auto....!!!!

iel;idojiens uz kadiem 200.000 EUR.......

179309. viesis 18.septembris 2005 17:03
0 0 Atbildēt

Kvalifikācija(B2000):

1. (4) Arnis Jurševskis 1:22.299

2. (5) Jānis Horeliks 1:23.291

3. (6) Egidijus Dapšas 1:23.564

4. (9) Juris Sprūde 1:24.887

5. (8) Nerijus Dagilis 1:27.564

6. (7) Margus Pihlak 1:31.758

7. (11) Darius Vasiļiauskas 1:32.625

8. (16) Jānis Ankravs 1:37.858

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti