Šonedēļ – «Lai dzīvo bērni!» ne tikai skolās

 
4.oktobris 2005 0:04

Šonedēļ VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” aicina pedagogus, skolēnus un vecākus: pievērsiet īpašu uzmanību bērnu drošības jautājumiem ceļu satiksmē.

Tā ikviens no mums var palīdzēt bērniem pamatīgāk ielāgot drošības (tajā skaitā ceļu satiksmes drošības) principus, par kuriem 1.-9. klašu skolēni šonedēļ padziļināti spriedīs skolās.

CSDD drošības jautājumu mācīšanu skolās ir atbalstījusi vienmēr. Direkcijas aktivitātes, uzsākot mācību gadu, jau kļuvušas par tradīciju. CSDD ļoti atzinīgi vērtē to, ar kādu nopietnību Izglītības un zinātnes ministrija organizē drošības nedēļu šogad. CSDD savukārt katru gadu skolām dāvina kādu mācību līdzekli par satiksmes drošību. Sākoties drošības nedēļai, CSDD aicina šos mācību līdzekļus izmantot gan šīs nedēļas mācību stundās, gan arī, runājot par drošības jautājumiem visu mācību gadu. Pašlaik pedagogiem ir pieejama jau virkne šāda veida materiālu: tā ir gan mācību filmiņa sākumskolai “Saku VAU, lai nebūtu AU!”, tāpat velosipēdistiem veltītās “Rullē droši” un “Velo skola”, ceļa zīmju mācību komplekti – tās ir lietas, ko CSDD dāvājusi katrai Latvijas skolai.

Kā jau tika ziņots, šodien sākās un līdz 7.oktobrim vienlaikus visās Latvijas pamatskolās un sākumskolās turpināsies drošības nedēļa 1.-9.klašu skolēniem ”Lai dzīvo bērni!”. To organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) sadarbībā ar Valsts jaunatnes iniciatīvu centru, CSDD, A/S “Latvenergo”, A/S “Latvijas Gāze”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, VAS “Latvijas dzelzceļš” un Katastrofu medicīnas centru.

Šajā pasākumā, uzsākot jauno mācību gadu, atbilstoši skolēnu vecumposma raksturīgākajām iezīmēm tiek aktualizēti dažādi drošības jautājumi, sadalot mērķauditoriju 3 grupās: 1.-2., 3.-4. un 5.-9.klašu skolēni. Nedēļas laikā skolēni kopā ar skolotāju noskatās filmu „Lai dzīvo bērni 2!”, kuras kopiju skolas ir saņēmušas katra individuāli izglītības pārvaldē. Šonedēļ skolēni kopā ar skolotājiem pārrunās redzēto filmu „Lai dzīvo bērni 2!”, noskaidros galvenos drošības jautājumus, kas jāievēro, lai justos droši, diskutēs, kā pasargāt sevi un citus dažādās sadzīves situācijās. Veidojot spriedumus, skolēni izmantos no filmām un audio materiāla gūtās atziņas.

Drošības nedēļas noslēgumā iecerēts radošais uzdevums:
1.-2.klašu skolēni zīmēs filmas „Lai dzīvo bērni 3!” ainas, kopīgi veidojot konkursam iesniedzamo radošo darbu; 3.-4.klases skolēni zīmēs ainas nākamajai filmai „Lai dzīvo bērni 3!”, papildinot tās ar nosaukumu, komentāru vai paskaidrojumu, savukārt 5. – 9. klašu skolēni kopā ar skolotājiem vienosies par nākamās šādas filmas scenāriju – saturu, tematiku, sižetu, vēlamajām drošības tēmām, aktieriem u.tml. No 10. līdz 13. oktobrim skolēnu darbus izvērtēs skolas komisija, bet interesantākos izvērtēs ISEC īpaši izveidota vērtēšanas komisija. Pagājušajā mācību gadā par drošības nedēļas labo klasi 5.-6. klašu grupā kļuva Briģu pamatskolas 6. klase (Ludzas raj.) Šajās dienās Latgales zilo ezeru zemes bērniem bija aizraujošs un neaizmirstams piedzīvojums – CSDD organizētais brauciens uz Ventspili.

Informāciju sagatavoja:
Juris Saukāns, CSDD

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti