Noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni

 
11.oktobris 2005 9:47

Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms Smiltenē, Tepera trasē noskaidroja 2005. gada Latvijas čempionus. 1600 Junior klasē triumfēja Andris Kuļikovskis, Open klasē – viņa brālis Juris Kuļikovskis.

2000 Super kategorijā par čempionu kļuva Kaspars Bloms, bet bagiju klasē čempions bija zināms jau iepriekš – Jānis Boks.

1600 Junior klasē Andrim Kuļikovskim pietiktu pat ar trešo vietu, lai kļūtu par čempionu, taču viņš guva otro pozīciju, palaižot priekšā vienīgi 2003. un 2004. gada čempionu šajā klasē Raimondu Tiltiņu. Trešo vietu Smiltenē guva rīdzinieks Roberts Tildmākers. Čempionāta kopvērtējumā šie paši braucēji šādā pašā secībā arī sadalījuši medaļas: pirmais – Kuļikovskis, otrais – Tiltiņš, trešais – Tildmākers.

2000 Super klasē uz titulu pretendēja četri braucēji: Jānis Spīķis, Kaspars Bloms, Atis Riekstiņš un Uģis Pauriņš. Visi iekļuva Smiltenes posma fināldesmitniekā, kur viņiem pievienojās sacīkstes īpašās zvaigznes – autosporta leģenda Andris Dambis, 2004. gada Latvijas autotreka čempions Aldis Kasparovičs un pēdējā Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posma uzvarētājs Reinis Safonovs. Dramatiskā sacīkste noslēdzās ar Bloma uzvaru, kura viņam nodrošināja otro Latvijas čempiontitulu (Kaspars ir šīs klases 2003. gada čempions). Otro vietu sacīkstē guva Dambis, trešo – Kasparovičs. Kopvērtējumā aiz Bloma – Spīķis un Riekstiņš.

Open klasē Jurim Kuļikovskim bija jāizcīna vismaz piektā vieta, lai kļūtu par čempionu. Uzvarēja 2004. gada čempions Rolands Jaunzems, bet Kuļikovskis guva otro vietu, tāpat kā brālis Andris izcīnot savu pirmo Latvijas čempiontitulu. Trešais Smiltenē lietuvietis Žilvins Reiss. Kopvērtējumā otrais aiz Kuļikovska – Jaunzems, bet trešais – Reiss.

Bagiju klasē 2003. un 2005. gada Latvijas čempionam Jānim Bokam bija atlicis viens uzdevums – uzvarēt arī čempionāta piektajā posmā, kā tas bija padevies visos iepriekšējos. Uzdevums izpildīts – piecas uzvaras piecos posmos. Otro vietu Priekulē guva ar Boka iepriekšējo automobili braucošais liepājnieks Aldis Egle, bet trešo – igauņu autosporta leģenda Januss Ligurs. Kopvērtējumā aiz čempiona Boka – Arūns Matulēns, kurš Smiltenē izstājās, bet bronzas medaļa igaunim Sīmam Kauram, kurš tikai par vienu punktu apsteidza Valteru Zīvertu.

Komandu vērtējumā spēkus sakopoja Tiltiņa, Bloma, Jaunzema un Armanda Hohfelda TSC Auto komanda, izcīnot otro čempiontitulu pēc kārtas. Vicečempione – Kristapa, Kaspara un Andra Dambju, Boka un Igora Gabeca Ogres Servisa Centra vienība.
Latvijas autokrosa dzīve neapstājas – jau šajā nedēļas nogalē Valmierā, Brenguļu autotrasē lieliska autokrosa sacīkste visu salonautomobiļu klašu dalībniekiem, D-1 ieskaitot!

Uzmanību! Žurnāla autOKross veidotāji atklājuši arī jaunu autokrosa mājas lapu: www.autokross-mag.com! Jaunākās ziņas, rezultāti, statistika, fotogrāfijas par autokrosu Latvijā, Baltijā, Eiropā!

Viesturs Saukāns,
LAF Krosa komisijas preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti