Lasītājs: Rīgas Ceļu policijas aizdomīgā rīcība 114

 
14.novembris 2005 13:40

Lasītājs raksta: Sestdienas vakars 12.11.2005. ap 23.30. Braucu mājās ar ģimeni no pasaules mūzikas festivāla pa „Vanšu Tiltu”. Tilta vidū pretī „Preses Namam” mums garām burtiski palido bēšas krāsas lielais Mercedes taksometrs.

Jau zinot, ka tilta galā bieži stāv Ceļu Policija un ķer dzērušos un lidojošos, nodomāju – psihopāts - kā viņš tūlīt uzrausies. Es, kā parasti, cenšos nepārkāpt CSN un +10 km/h.

Tajā vakarā bija trīs faktori, kas man neļauj pārsniegt atļauto ātrumu: 1. Parasti cenšos nepārsniegt atļauto ātrumu, ja dikti steidzos, tad tikai + 10 km/h, bet tajā vakarā man nebija, kur steigties, 2. Man ļoti nepatīk braukt tumšā un slapjā laikā, jo tad ir vāja redzamība, 3. Mašīnā bija draudzenes mamma, kura visu laiku skatās spidometrā un neļauj man braukt pat ar +10 km/h.

Priekšā braucošais taksis, jau krietnu gabaliņu no mums attālinājies, sāk strauji bremzēt tilta galā, bet es pat necenšos samazināt ātrumu, jo es taču neko nepārkāpju. Pēc mirkļa pamanu, ka taksis bremzē ne bez iemesla, jo viņu stādina CP, kā jau paredzēju. Bet es pārkārtojos uz kreiso joslu, lai apbrauktu sabremzējušos taksi un turpinātu mājupceļu, bet policists stādina arī mani.

Nodomāju, ka pārbaudīs dokumentus un varbūt liks iepūst stabulītē. Likās - forši, jo nekad vēl nebiju pūtis alkometrā. Attaisu logu un meklēju dokumentus makā. Pienāk policists un dzirdu kā pa rāciju paziņo: taksim 100 un pikapam 97. Man gan nav pikaps, bet gan universāls vai variants, bet man bija aizdomas, ka tas domāts par mani un mani tas dikti pārsteidza.

Policists paņēma manus dokumentus, protams, nestādījās priekšā un teica, lai gaidot, kamēr sastādīs protokolu. Tā kā man neparādīja radaru, kur redzams mans ātrums kāpu laukā un gāju prasīt, lai parāda, bet parādīt man nevarēja, jo radars atrodas tilta otrā galā. Policists sazinājās pa rāciju ar kolēģi otrā galā un viņš pa rāciju pastāstīja, kurš ar kādu ātrumu ir braucis. Es, protams, tam nenoticēju, jo zinu, ka nebiju pārsniedzis atļauto ātrumu un prasīju vai tas ir fiksēts ar video radaru, jo dikti gribējās redzēt, bet paziņo, ka ātrums fiksēts ar parasto Stalker, kurš esot sertificēts un viss esot kārtībā. Nolēmu, ka nav jēgas ar viņiem strīdēties, jo viņiem tāpat neko nepierādīšu un iešu uz policiju skaidroties.

Pagriezos, lai ietu uz mašīnu un redzu, ka neredzu vairāk to taksi, kuru noturēja pirms manis. Bet pagājusi tikai minūte. Eju atpakaļ pie tā policista un prasu, kur tad palicis tas taksis? Atbilde: tika sastādīts protokols un jau palaists. Uz manu jautājumu, vai ir iespējams nepilnas minūtes laikā uzrakstīt protokolu man ar smaidu sejā un no uztraukuma saraustītu valodu atbildēja, ka mēs strādājam ļoti operatīvi. Jautājums tikai kāpēc man bija jāgaida 10 minūtes?
Tad uzprasīju, lai parāda savu apliecību, jo nestādījās man priekšā, kad piegāja pie mana loga. Policists bija manāmi uztraucies, jo saprata, ka es esmu viņu pieķēris nelegālā rīcībā. Aicināja paiet prom no pārējiem kolēģiem attālāk un izvilka savu apliecību uz īsu mirkli, bet izlasīt vārdu un uzvārdu paspēju – Ēriks Dagilis.

Tuvākajās dienās došos uz policiju un centīšos izcīnīt savu taisnību, jo man galīgi nav vajadzīgs tas pirmais soda punkts un 20 lati naudassods. Un netaisos palīdzēt ar ceļu policijas plāna pildīšanu.

Un vēl varbūt man kāds varētu pastāstīt vai tiešām var turēt visas mašīnas pēc kārtas un likt 6 vai 7 mašīnām gaidīt, kamēr tiek sagatavoti protokoli pirmajiem. Tā sanāk gaidīt vairāk kā pusstundu. Cik atceros, kādreiz vismaz tā nedrīkstēja.

Mr_Addams, iAuto lasītājs
 
114 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
185090. viesis 14.novembris 2005 13:51
1 0 Atbildēt

Tieshi taadas pashas situaacijas deel tiesaashos ar viniem 30. novembrii :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti