Apvidus rallija čempionus suminās 8.decembrī

 
1.decembris 2005 9:17

Šā gada Latvijas čempionāta uzvarētāji un laureāti apvidus autosportā izcīnītos kausus un medaļas saņems 8. decembrī.

Tā sauktā „čempionu balle” notiks Fashion Club telpās Vernisāžā, un vakara sākums ir pulksten 20.00. Savukārt sestdien, 26. novembrī notikušajā Latvijas Automobiļu federācijas Cross Country komisijas pilnsapulcē tika apstiprināts komisijas valdes izstrādātais 2006. gada sacensību kalendārs, kā arī nākamās sezonas rallijreidu sacensību gada Nolikums.

No 103 komisijā reģistrētajiem biedriem bija ieradušies (vai arī deleģējuši pilnvaras lemt viņu vārdā) 50 personas, un līdz ar to komisijas pilnsapulce bija lemttiesīga. Sapulces ievadā komisijas vadītājs Romāns Ērkulis sniedza īsu pārskatu par 2005. gadu, kurā tika atzīmēts, ka sezona bija ļoti piesātināta ar sacensībām un, neskatoties uz tās gaitā bijušajiem sarežģījumiem, kopumā veiksmīgi izdevies realizēt iepriekš nosprausto plānu gan ar rallijreidu, gan karuseļralliju čempionāta norisi. Turpinājumā bez īpašām debatēm tika apstiprināta 2005. gada komisijas budžeta izpilde, kā arī budžeta plāns uz 2006. gadu.

Pilnsapulce apstiprināja valdes izstrādāto tiesnešu apmācības programmu, kur 2006. gadā semināros paredzēta ne tikai teorijas apgūšana, bet arī praktiskās nodarbības, jo šā gada pieredze liecināja, ka tiesneši sacensību gaitā nereti nespēj adekvāti reaģēt uz notikumiem trasē, lai gan rallijreidu tiesāšanas teoriju ir apguvuši. Pilnsapulce valdei uzdeva izstrādāt Nolikumu par sponsoru piesaistīšanu, jo šāda oficiāla dokumenta, kas reglamentē komisijas, ģenerālsponsora, sponsoru un atbalstītāju attiecības, līdz šim nebija.

Turpinājumā sapulce uzklausīja Baltkrievijas Automobiļu federācijas oficiālu vēstuli, kurā Latvijas puse tiek lūgta nodrošināt tiesāšanu nākamgad paredzētajam starptautiskajam rallijreidam „Belarus Baja”, kā arī iekļaut šīs sacensības Latvijas čempionāta kalendārā. Tika nolemts, ka LAF Cross Country komisija ir gatava nodrošināt „Belarus Baja” tiesāšanu, kā arī komisija ieteiks Latvijas apvidus rallistiem piedalīties šajās sacensībās, taču iekļaut tās Latvijas čempionātā pilnsapulce vismaz 2006. gadā uzskatīja par neiespējamu. Šāda lēmuma galvenais iemesls ir tas, ka Latvijas čempionāts jau ir sastādīts un saskaņots ar citām pašmāju un starptautiskajām sacensībām, bet „Belarus Baja” norises laiks vēl pat nav zināms, kā arī ir pārāk maz informācijas par to.

Komisijas pilnsapulce uzklausīja informāciju, ka apvidus autobraukšanas novirzienu trofireidus pārstāvošā kluba „Mazozoli 4reiz4” pilnsapulce pieņēmusi lēmumu, LAF struktūrā izveidot atsevišķu Trofireidu komisiju, nevis pakļauties Cross Country komisijai, kā tas bija līdz šim. Galvenais strīdus objekts bija Cross Country komisijas valdes prasība par trofireidu sacensībās sporta klasēs startējošo braucēju iestāšanos LAF un sporta licenču izņemšanu, augstākas prasības pret auto tehnisko sagatavotību drošības jomā, kā arī prasība uzlabot sacensību organizāciju un drošību. Pavasarī paredzētajām LAF prezidenta vēlēšanām Cross Country komisija atkārtoti izvirzīja līdzšinējā prezidenta Dainara Damberga kandidatūru.

Lielākās debates izraisīja jaunā sacensību Nolikuma apspriešana. Pēc Roberta Elbakjana ierosinājuma tika nolemts bez jau esošajām automobiļu ieskaites grupām izveidot tā saucamo „brīvo klasi”, kuras tehniskie noteikumi priekšlikuma autoram kopā ar tehniskajiem komisāriem jāsagatavo līdz 20. decembrim. Pilnsapulce lēma, ka nākamgad rallijreidu čempionāta ieskaitē vērā tiks ņemti visu astoņu posmu rezultāti, lai gan bija arī priekšlikums, ka vienas sacensības ar sliktāko rezultātu varētu ieskaitē neiekļaut. Kā jau iepriekš tika ziņots, nākamgad Cross Country komisija rīkos tikai vienu čempionātu, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempioni rallijreidā.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti