Interesantie brazīliešu Giba krokodilīši 2

 
1.decembris 2005 9:40

Šķiet tas bija pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, kas pasaulē (lasi Amerikā) ļoti populāri bija tā saucamie pludmales bagiji. Tās ir tādas nelielas vaļējas mašīnītes, parasti ar plastmasas korpusu. Braukt ar šiem bagijiem varēja, kur vien grib, tikai ne uz ielas.

Pa dārzu (vēlams savu) pļavu, mežu un pludmali. Brakšanai šajā gadījumā ir izklaides nevis pārvietošanās raksturs.

Šādi bagiji un "mazās izklaides mašīnītes" nelielās devās tiek ražotas vēl šodien. Viens no ražotājiem ir Brazīliešu Giba. Viņu klāstā šobrīd ir divas interesantas mašīnītes - Bahia un Jacare. Bahia ir klasisks pludmales bagijs, kurš Giba vārdiem ir dzimis Brazīlijas kāpās. Mazs un viegls ar lieliem riteņiem lai neiestigtu smiltīs. Tā saucamais prieka faktors ir maksimāls.

Otrs Giba auto Jacare (tulk.- krokodils) ir vēl interesantāks. Tas vairs nav tikai smilšu kārpītājs, un ar tādu pat var vizināties pa pilsētas ielām. Tam ir divas sēdvietas, plastmasas virsbūve un 125 vai 250 kubikcentimetru dzinēji, piecpakāpju ātrumkārba un visas četras disku bremzes. Ļoti saspringstot Jacara var ieskrieties jau līdz bīstamiem 120 kilometriem stundā.



Abiem auto ir vēl viena patīkama īpašība - tie ir ūdensdroši. Nē, tas nenzoīmē, ka ar tiem var peldēt. Tas nozīmē, ka gan ārpusi gan salonu var mazgāt ar ūdeni - vienkārši aplaistīt no dārza sļūtenes.

Giba ir arī pārstāvji Spānijā, tātad ja ļoti gribas kādu mazo krokodilīti, atliek tik sazināties. Diemžēl nav ziņu par auto cenu.



www.jy.lv

 
Visi komentāri
 
187171. viesis 1.decembris 2005 10:23
0 0 Atbildēt

Pareizak gan butu jasaka ka aizsacejs sim visam bija VW Beatle ko razoja Brazilija un uz Beatle sasijas saka veidot bagijveidigus aparatus ar to pasu VW motoru aizmugure un dzelzs korpusu. Ar vienu, ko DARTS bija tipa tuunejis, vel paris gadi atpakal vizinajamies pa rigu. Velak gan CP saka baigi piesieties pie si nestandarta auto. Paslaik gan ir doma parbuvet auto pec normaliem auto standartiem un kaut ka izcinit oficalu registraciju, bet isti nav laika pie ta piekerties. Katra zina vacija sadi auto ir peejami sakot no 2500eur bez grutibam un nav nemaz jabrauc uz spaniju, ja kadam gribas pameklejiet www.mobile.de ievadiet VW buggy.

187197. viesis 1.decembris 2005 12:45
0 0 Atbildēt

Domāju ka mūsu apstākļiem arī šie ir gana labi :)

www.china-tractors.com/content/71/544.htm

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti