Jānis Auziņš - apvidus rallija labākais punktu guvējs 1

 
16.decembris 2005 16:09

Latvijas čempionāta uzvarētājs N1 automobiļu grupā gan rallijreidā, gan karuseļrallijā Jānis Auziņš ir kļuvis par šā gada labāko ieskaites punktu guvēju apvidus autosportā.

J. Auziņš ieguva arī skaitliski bagātāko čempionāta balvu kolekciju, jo kopā ar savu stūrmani Ilmāru Gibalu uzvarēja grupas ieskaitē, kā arī izcīnīja trešās vietas abu apvidus sacensību seriālu absolūtajā vērtējumā. Līdz ar to Auziņš un Gibala ir izpildījuši Latvijas Sporta meistaru normu, un nākamā gada 24. janvārī Rīgas Fondu biržas namā pasākumā „Čempions 2005” viņiem tiks pasniegtas Sporta meistaru nozīmes.



No Latvijas automobiļu federācijas Cross Country komisijas autosportā izcīnīto Sporta meistaru saimei šogad piebiedrojās arī pērnā gada Dakaras rallija dalībnieki Igors Skoks un Agris Piķis, kuri ieņēma otro vietu karuseļralliju čempionātā. Savukārt abu čempionātu uzvarētājs pilotu ieskaitē Jānis Āzis, kurš par sasniegumiem sportā meistaru rindās nokļuvis jau iepriekšējos gados, līdzēja iegūt sporta meistarkandidāta nosaukumu savam stūrmanim karuseļrallijā Gundaram Liepiņam.

Salīdzinoši mazāk veiksmīga 2005. gada sezona bija citam Dakaras rallijreida dalībniekam Jānim Naglim, kurš palika tikai piektajā vietā karuseļrallijā un cīņā par uzvaru rallijreidos zaudēja Jānim Āzim, taču aizveda līdz čempiona titulam stūrmaņu ieskaitē savu līdzbraucēju Aleksandru Innusu. „Paldies abiem Jāņiem! Pirmajam, kurš mani veda un otram, kurš mainīja stūrmaņus,” Cross Country komisijas apbalvošanas ceremonijā sacīja A. Innus.



Jāatzīmē, ka ļoti veiksmīgu sezonu ir aizvadījis arī rallijreidu debitants Raivis Zeltiņš, kurš izcīnīja sudraba medaļu N1 grupas ieskaitē un augsto piekto vietu absolūtajā vērtējumā, piekāpdamies tikai tādiem atzītiem apvidus ralliju meistariem kā Jānim Āzim, Jānim Naglim, Jānim Auziņam un Igoram Skokam.

Drīz uz Lisabonu Portugālē, lai jau trešo reizi piedalītos Vecgada vakarā tradicionāli startējošajā Dakaras maratonā, dosies komanda Riga Rally Raid Team (tehniķi ar servisa un sporta automobiļiem Latviju atstās jau šo trešdien, bet pirmdien, 19. decembrī Rīgā pie Melgavju nama komanda rīko prezentāciju), kuras sastāvā šoreiz būs tikai divas OSCar ekipāžas. Vienu no mašīnām pilotēs šā gada Latvijas dubultčempions Jānis Āzis (stūrmanis Ainārs Princis), bet otru 2002. gada Latvijas čempions rallijreidā Māris Saukāns kopā ar OSCar „tēvu” Andri Dambi.

Savukārt jau 4. un 5. februārī Gulbenē rallija „Sarma 2006” ietvaros sāksies nākamā gada Latvijas čempionāts rallijreidā. Paredzams, ka interesanta cīņa atkal nākamgad notiks N1 grupas ietvaros, un nav izslēgts, ka intriga būs arī T1 grupā, ja Jānim Auziņam, kā tiek runāts, tiks uzbūvēta T1 sporta mašīna.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Visi komentāri
 
188562. viesis 16.decembris 2005 17:15
0 0 Atbildēt

Ar punktu gūšanu autobraukšanā pēdējā gada laikā ir izveidojies nedaudz savādāks priekšstats:) Atvainojiet par spamu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti