Apsargs ar dienesta auto brauc dzērumā 12

 
29.decembris 2005 12:17

Pirmajos Ziemassvētkos Grobiņā aizturēts apsardzes firmas "Falck L" darbinieks, kurš dienesta automašīnu vadījis dzērumā un bez vadītāja apliecības. Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Plinga apstiprināja, ka minētajā laikā Grobiņā patiesi aizturēta automašīna, kuras vadītājs bijis iereibis.

Vīrietis piekritis veikt alkohola pārbaudi ar alkometru, taču pēc tam nav piekritis alkometra rādījumam un pieprasījis sevi nogādāt asins analīzes veikšanai. Tas arī izdarīts. Cik promiles alkometrs uzrādījis aizturētā vadītāja izelpā, E.Plinga neatklāja, norādot, ka policija šādus datus nav tiesīga sniegt, kamēr nav saņemti asins analīžu rezultāti.

Liepājas Ceļu policijas priekšnieka vietnieks Ingus Ukstiņš savukārt pastāstīja, 25.decembrī pulksten 3.49 Ceļu policijas ekipāža Grobiņā, Priežu ielā, aizturējusi apsardzes firmas automašīnu "VW Cady", kura braukusi virzienā uz Lielo ielu un kurai pie stūres sēdējis 1984.gadā dzimušais Artūrs V. Veicot ar alkometru alkohola pārbaudi izelpā, tas pirmajā reizē uzrādījis 1,44 promiles, bet atkārtotajā pārbaudē pēc aptuveni 15 minūtēm, kā to paredz likums, – 1,47 promiles. Vadītājs alkometra rādījumus neatzina un protokolus neparakstīja. Turklāt Artūram nebija vadītāja apliecības, bet blakus sēdošais apsargs, kuram bija jāvada mašīna, bija vēl stiprākā alkohola reibumā – vairāk nekā 3 promiles.

Tā kā apsargs auto vadīja dzērumā un vēl bez apliecības, policija ierosinājusi krimināllietu pēc krimināllikuma 262.panta 2.daļas. Šāds gadījums mūspusē, vismaz kopš spēkā stājušies jaunie noteikumi, ir reģistrēts pirmo reizi. Bet apsardzes firmas automašīna ar evakuatoru nogādāta stāvlaukumā, Airītes ielā 8, kur atrodas joprojām. Kā uzsvēra I.Ukstiņš, šajā gadījumā, tā kā ierosināta krimināllieta, auto no stāvlaukuma varēs saņemt tikai ar prokurora atļauju.

Apsardzes firmas "Falck L" priekšnieks Agris Kovaļevskis atzina, ka patlaban notiekot dienesta izmeklēšana, un tādēļ no plašākiem komentāriem pagaidām atturējās. Tas esot pirmais gadījums, kad apsardzes firmas darbinieks darba laikā vada automašīnu dzērumā, turklāt bez vadītāja apliecības.

WWW.LIEPAJNIEKIEM.LV
 
Visi komentāri
 
189511. viesis 29.decembris 2005 12:34
0 0 Atbildēt

E.Plinga neatklāja, norādot, ka policija šādus datus nav tiesīga sniegt...

tajā pašā laikā kaut kur netālu...

Ingus Ukstiņš savukārt pastāstīja visu ko vien kāds vēlējās uzzināt! :)

Un tagad visi smejās par 21-gadīgo Artūru V. un viņa vēl vairak iereibušo draugu...:D

189517. viesis 29.decembris 2005 13:12
0 0 Atbildēt

Kapēc nav rakstu, celtnieks,atslēdznieks,grāmatvedis utt ,brauc dzērumā

189522. viesis 29.decembris 2005 13:47
0 0 Atbildēt

da nekā smieklīga...šeit redzams kur rodas tie jefi apsargi, kas nedomājot un neko nepaskaidrojot krauj pa muti, ja viņiem nepatīc...vnk tādi ir pālī, ar drosmes pilnām kabatām!!!

189526. viesis 29.decembris 2005 14:50
0 0 Atbildēt

kopsh kura laika blakusseedeetaajam ir jaaveic alkopaarbaude?

189527. viesis 29.decembris 2005 14:58
0 0 Atbildēt

189526. viesis 29.12.2005 14:50 rakstiija:...

Vismaz agraak shaados gadiijumos alko tests blakusseedeetaajam tika veikts gadiijumos, kad gribeeja izliist cauri ar apmaaciibu bez vajadziigaa apriikojuma (bez m-burtiem , jo agraak taa bija vieniigaa nepiecieshamaa lieta) Tikai shabos vai tas shobriid veel ir iespeejams, kaut vai deelj maaciibu atljauju ievieshanas utt...

189532. viesis 29.decembris 2005 16:39
0 0 Atbildēt

Grobiņas centrālē atskanēja zvans. Dispečere Mudīte steigā tvēra klausuli nosmērējot to ar puņķiem, jo pirms sekundes bija urbusies degunā.-" Dārgais, es tev taču teicu, ka nekāda seksa nebūs kamēr tu man nenopirksi to gredzentiņu, mīļais tas taču ir nieks, nu kāpēc tu esi tik principiāls?" čaloja Mudīte.

-"Iebāz sev dibenā to gredzentiņu, abi būsiet gandarīti, ibio, man te garažā ielīduši urlas, bet jūs te par rotaslietām, būs jāsūdzas"

-"Cienītais atvainojiet sakiet adresi un mēs lidosim kā uz ugunsgrēku, ļaundari tiks iznīcināti" nesakarīgi vāvuļoja Mudīte jo nebija pieradusi, ka ap 3. naktī zvana kāds klients.

-" Lielā iela 88, zaļā māja, brūnā garaža, ieeja no sētas.Dieva dēļ pasteidzieties"

-"Jau braucam"braši atbildēja Mudīte un drudžaini sāka domāt ko lai aizsūta jo 1. ekipāža parasti šai laikā spēlē boulingu, 2. sarunāja aizskriet uz Saldu pārvest mēbeles, bet 3. noteikti jau pielējusies kā Baikāla ezers.-"zaļa māja, brūna garaža, ieeja no sētas, priecājies, ka vispār kāds atbrauks, prātveders atradies" prātoja Mudīte un nolēma izsaukt 3. ekipāžu. Rācija protams klusēja, taču jau pēc 2, minūtēm mobilo telefonu pacēla Arturs.-"Artur, deļiņ, ko Valdis dara? nevarat aizskriet līdz Lielajai ielai, tīri pazīmēties pie mājas?"

-"Mudīt, mēs tak esam dzimenē, saproties apaļa jubileja 34 gadi Andžim, tas tev nav nekāds ikdienišķs pasākums, turklāt tūlīt galdā tiks celts deserts, un Valdis pieteica lai līdz maiņas beigām viņu nemodina, turklāt nemaz nezinu vai man tas izdosies, jo viņš te spēlēja "nodzer mani ja vari"u7n ja nekļūdos tad zaudēja. Aizsūti kādu citu"

"Mīļo, Arturiņ, ko? Nu esi labs puisītis, ļaušu tev pie krūtīm paturēt tavu nerātno rociņu, iedošu bučiņu...

-"A minetu?"

-"Fak jū, Artur, nepaliec nu rupjšs, davai braucat, parādīšu krūtis.

Valdis sapņoja ka brauc pa amerikāņu kalniņiem, brauc ilgi un nepārtraukti, turklāt sejā šļācas priekšā braucošā urīns. Pavēris acis viņš ieraudzīja Arturu kas mēģināja viņu pamodināt ar ūdens leišanu uz sejas.-"davai, braucam, Mudīte dejos striptīzu un rādīs cičus, maucam vecais, gulēsi nākamajā maiņā"

Virzienā uz Lielo ielu nesās automašina ko rotāja Falck`a zīmotnes. mašīnai nebija uguņu, un arī aizmugurējās durvis bija vaļā. Divi bezbailīgi vīri brauca uz izsaukumu...

Jāpiebilst, ka pie stūres sēdēja Arturs. Viņš nebija slikts vadītājs. Nebija arī labs. Vienkārši šī bija pirmā reize kad puisis bija iekrampējies stūrē un mēģināja spēkratu noturēt uz ceļa. Blakus gulēja Valdis un lēnām komandēja-"ieslēdz pirmo pērnesumu, atlaid sajūgu, klau toč tos cičus rādīs?"- 'Tu labāk pasaki kas ir sajūgs un kādi vēl k čortu pārnesumi" uztraucās Arča."Nemīz deliņ es arī agrāk čaiņiks biju, sajūgs ir tas tur pedēlis kas nav ne bremze ne gāze"

šo izrādi pārtrauca ceļu policijas ekipāža ko bija pamodinājis troksnis. Inspektors apturēja automašīnu un pieprasīja izbeigt troksni un ļaut gulēt Grobiņas iedzīvotājiem.-"Iepūt man pakaļā tu zaļais pamuļķi, mēs te uz izsaukumu braucam, savāc savu nūjiņu un ej tēlo fejiņu Liepājā.-"Tā, tā vai tik mēs neesam dzēruši?"inspektors kļuva nelaipns un bāza savu seju arvien tuvāk Arturam. Nuka pūt trubiņā" paģērēja inspektors Ingus."Es tev truibiņā, ja tu man pakaļā" Valdis sāka nevaldāmi zviegt-"Labi Arča pateici, pasaki vēl lai viņš parāda pliku dibenu ha ha ha" Ingus kļuva dusmīgs un Arča pūta trubiņā. Kaut kas ļoti kūpēja bet tomēr alkohols uzrādījās. Gandrīz 2 promiles. Pēc tam gandrīz trīs, tad uzrādījās Margarita Tečere. tad Arturs aizmiga, Valdis vēl kādu mirkli mēģināja uzturēt sarunu, taču arī viņš aizmiga.

Mašīna tika nogādāta stāvvietā, vīri arestēti, Mudīte informēta par notikušo... Un tikai Lielās ielas 88 mājas šķunī bomži joprojām ieturēja vakariņas...

189533. viesis 29.decembris 2005 16:40
0 0 Atbildēt

ieprieksheejaa komenta autors - Johnny no Delfiem...... vnk nevareeju notureeties nepaarpubliceet :))

189538. viesis 29.decembris 2005 18:00
0 0 Atbildēt

Es domaaju,ks saadam apsargam vajag

1)10 sutkas aresta

2)Max. naudas sodu

3)Atnjemt ieroca atlauju

4)Uzlikt nark.dispanseraa uzskaitee

5)Atlaist no darba ar attieciigu pantu

189705. viesis 31.decembris 2005 13:16
0 0 Atbildēt

Ar to Falcku jau sen viss skaidrs,ka apsardzes kompanija jau vini sen ir totali sevi diskriminejusi.

189727. viesis 1.janvāris 2006 21:20
0 0 Atbildēt

jukusie pasaule netrukst

189793. viesis 2.janvāris 2006 15:08
0 0 Atbildēt

Kaads kantoris,taadi darbinieki.

viss likumsakariigi :P

190074. viesis 5.janvāris 2006 16:40
0 0 Atbildēt

nosaut

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti