Akcija «Gaišā jaka» - par siltām un drošām jakām 2

 
20.janvāris 2006 8:23

Ar siltumu ceļā uz drošību Apzinoties, ka, pat ja nebiedē tumsa un redzamība nešķiet svarīga, siltums un tīras drēbes ir svarīgas visiem, atstarotāju fonds "Gaismaszīme" sadarbībā ar organizāciju Latvijas Sarkanais Krusts un apdrošināšanas sabiedrību BTA uzsāk īpašu akciju "GAIŠĀ JAKA".

Cilvēki ir aicināti ziedot savas siltās jakas Latvijas Sarkanā Krusta nodaļās visā Latvijā. Vēlāk tās tiks apstrādātas ar atstarojošiem materiāliem un pēc laika varēs saņemt jau "gaišas" Latvijas Sarkanā Krusta nodaļās.

Cilvēki, kuri informatīvi grūti sasniedzami un vienlaikus trūkuma dēļ paši nevar iegādāties atstarotājus, ir viskritiskākā "neredzamo gājēju" grupa uz Latvijas ceļiem.

Kopumā sabiedrībā vērojama saistības "neredzamais gājējs"- nāve uz ceļa apzināšanās. Īpašu interesi par atstarotāju iegādi izrāda skolas: skolnieki ir aktīvākie atstarotāju lietotāji un labprāt pieņem arī jaunumus, piemēram, vestes ar atstarotājiem. Tomēr atstarotājs nedrīkst būt tikai bērnu rekvizīts vai privilēģija, jo attiecas uz ikviena gājēja dzīvību.

Humānā palīdzība ar pievienoto vērtību Cilvēki var piešķirt jaunu jēgu drēbēm, kura paši vairs nevalkā un palīdzēt citiem kļūt redzamiem. Savāktās jakas īsā laika periodā (1-2 nedēļas) tiks īpaši apstrādātas (atstarojošais materiāls tiek uzgludināts vai piešūts).

Akcijas sākotnējais uzdevums ir iedibināt "Gaišās jakas" tradīciju. Tā kā fonds "Gaismaszīme" turpinās darbu arī citus gadus, akcija turpināsies līdz brīdim, kad ikviens atstarotāju uztvers kā pašsaprotamu lietu.

"Gaišā jaka" uz Latvijas tumšajiem ceļiem no Vērgales līdz Vecslobodai Pateicoties atbalstītājiem, akcijai ir nopietni resursi, lai redzami kļūtu arī mazturīgie Maltā, Vijciemā vai Vērgalē. Latvijas Sarkanais Krusts ir organizācija ar senām sociālās palīdzības tradīcijām, kā arī plašu 409 nodaļu tīklu visā Latvijā. Pateicoties BTA sākotnējam atbalstam, ar atstarojošiem materiāliem būs iespējams apstrādāt vismaz 1500 jakas (vienas jakas apstrādā izmaksā apmēram 2 LVL). Kā atzina BTA apdrošināšanas akciju sabiedrības (AAS) sabiedrisko attiecību un mārketinga departamenta direktors Ingus Ulmanis- "Ieguvēji būs arī autovadītāji, kuru bezpalīdzīgā situācija, sastopoties ar "neredzamajiem gājējiem", ir neapskaužama. Iedomājaties – kā būtu, ja mašīnas tumšā laikā brauktu, neieslēgušas gaismas?".

Savas jakas, ierodoties uz preses konferenci, jau šodien ziedoja arī tās dalībnieki, piemēram, aktrise Līva Krūmiņa un žurnāliste Aija Kinca. Vairāku desmitus jaku bija atnesuši BTA , CSDD un LSK Skolas ielas kaimiņi -SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment.

Pirmās apstrādātās 30 jakas šodien saņēma "Rīgas patversme" Maskavas ielā, taču galvenā uzmanība tiks pievērsta tiem reģioniem, kuros ir vistraģiskākā bojāgājušo gājēju statistika (pēc CSDD datiem).

 
Visi komentāri
 
191268. viesis 20.janvāris 2006 12:35
0 0 Atbildēt

tagad mazturīgos varēs pazīt pēc to jakām. ideja jau kopumā jauka, bet diez kā tie cilvēki jutīsies, kad bērni no garāmbraucošajām mašīnām siltumā sēžot un sūkājot čupačupu, skaitīs tumsā spīdošos nabdzīgos ...

191271. viesis 20.janvāris 2006 12:45
0 0 Atbildēt

turiigaakie pashi sev nopirks gaishaas jakas...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti