Norēķinies Rīgas autostāvvietās ar viedkarti! 18

 
1.februāris 2006 0:00

Jau vairākus mēnešus apmaksu par auto novietošanu VISĀS Rīgas autostāvvietās uz ielas, papildus monētām, var veikt ar autostāvvietu Viedkarti vai mobilo īsziņu.

karte.jpgNorēķināšanās ar naudu ir pierasta, taču, lai samaksātu, vienmēr līdzi ir jābūt pietiekamam daudzumam nepieciešamām nomināla monētām, jo papīra naudu stāvvietu skaitītāji nepieņem. Ar viedkarti šāda problēma nepastāv. Viedkarte ir līdzīga jau sen pazīstamām degvielas kartēm.

Privātajiem klientiem

Ja kaut reizi nedēļā izmantojat maksas autostāvvietas Rīgas ielu malās, tad Jums ir vērts padomāt vai sīknaudas vietā nebūtu ērtāk izmantot Rīgas autostāvvietu viedkarti. Uz viedkartes elektroniskā maciņa var uzpildīt naudu un apmaksāt stāvvietas, kad tas nepieciešams nedomājot par to vai Jums naudas makā ir pietiekamā daudzumā vajadzīgā nomināla monētas.

Iegādāties un papildināt viedkarti var Statoil vai Narvesen veikalos (precīzu sarakstu skatieties šeit), kad pērkat laikrakstus vai uzpildāt degvielu savam auto.

Lai apmaksātu stāvvietu, ievietojiet karti skaitītāja karšu nolasītājā un sekojiet instrukcijām.

Ja braucat ar savu auto darba uzdevumā un autostāvvietu talonus mēneša beigās iesniedzat sava uzņēmuma grāmatvedībā avansa norēķiniem, tad iepazīstieties ar piedāvājumu biznesa klientiem. Tas var būt izdevīgi gan Jums, gan uzņēmumam.


Uzņēmumiem

Uzņēmumiem ir iespēja izvēlēties sev optimālu viedkaršu papildināšanu.

Viedkaršu izmantošana sniedz Jums sekojošas iespējas:

1) uzņēmuma šoferiem nav jātērē sava nauda, lai samaksātu par autostāvvietu, un laiks, lai sastādītu avansa norēķinu atskaites;

2) grāmatvežiem nav jātērē laiks, ievadot sistēmā neskaitāmos autostāvvietu talonus, jo uzņēmums saņem mēneša atskaiti un uz tās pamata ar vienu ierakstu veic autostāvvietu izdevumu grāmatojumu sistēmā;

3) karšu papildināšanu klients veic savā birojā un pats nosaka uz katras kartes uzpildāmo summu. Uzņēmuma vadītājs var arī noteikt mēnesī tērējamo limitu katram šoferim;

4) par faktiski uz viedkartēm uzpildītajām summām uzņēmums reizi mēnesī saņem rēķinu un apmaksā to ar pēcapmaksu;

5) kartes nozaudēšanas gadījumā nozaudētās kartes atlikums saglabājas, ko var pārnest uz citu karti;

6) jebkurā brīdī savā ofisā var apskatīt kartes atlikumu.

Ja viedkaršu skaits uzņēmumā ir mazāks par 4 un autostāvvietas netiek izmantotas ļoti intensīvi, tad ērtāk ir papildināt kartes Statoil DUS vai Narvesen veikalos (precīzu sarakstu skatieties šeit) par maksimālo summu, kas ir 50 lati.

Ja viedkaršu skaits pārsniedz 4 vai arī mēnesī autostāvvietu apmaksai patērē 50Ls un vairāk, tad ir ērti veikt viedkaršu papildināšanu savā birojā AR PĒCMAKSU vai priekšapmaksu Ja izvēlaties priekšapmaksu, nav nepieciešams slēgt līgumu ar SIA “Netcards”

Uzpildīšana ar pēcapmaksu:

1) Klients noslēdz līgumu ar SIA Netcards, kurā norādīti klienta karšu numuri un kopējā uzpildāmā summa (kredītlimits). Līgums nav jāslēdz, ja izvēlaties viedkartēs uzpildāmo avanasu apmaksāt ar priekšapmaksu. Pasūtīt viedkartes un saņemt automātisku rēķinu var šeit.

lasitajs.jpg2) pie Klienta tiek uzstādīta bezmaksas programma karšu papildināšanai un karšu nolasītājs. Nolasītāju var nopirkt par 18Ls vai arī īrēt par 1.80Ls mēnesī.
Varat lietot arī savu viedkaršu nolasītāju, ja tas uztur Microsoft PCSC standartu.

3) jūs varat papildināt savas autostāvvietu kartes nepārsniedzot piešķirto kredītlimitu.

4) nākošā mēnēša sākumā Jums tiks piestādīts rēķins par summu, ko faktiski esat uzpildījuši uz kartēm.

Detalizētu informāciju par SIA “Netcards” piedāvātajiem pakalpojumiem varat uzzināt www.netcard.lv
Autostāvvietu pakalpojumu nodrošina RP SIA Rīgas Satiksme www.rigassatiksme.lv

Apmaksāts reklāmas raksts

 
Visi komentāri
 
191434. viesis 23.janvāris 2006 17:43
0 0 Atbildēt

Kaarteejais pasaakums, kas ir izgaazies :)

191435. viesis 23.janvāris 2006 17:46
0 0 Atbildēt

Kas tad tur izgāzies? Jo vairāk par to būs informācija, jo labāk būs arī šim pasākumam. Vispār jau ideja ir laba un normāli igauņos strādā.

191438. viesis 23.janvāris 2006 18:02
0 0 Atbildēt

Jau apnikusās tās reklāmas.

191458. viesis 24.janvāris 2006 8:36
0 0 Atbildēt

Ir tāds viedkaršu lasītājs, ja vajag varu pārdot.

191460. viesis 24.janvāris 2006 9:04
0 0 Atbildēt

Viesi, ideja ir izgāzusies, jo LV tas ir uztaisīts čerez žē. Ja varētu vienkārši maksāt ar banku vai degvielas kartēm vai parastu SMS no telefona, tad viss rullētu baisu spēku, bet tagad, kad jāatrod tās specvietas un jāpērk speciālas viedkartes un speciālas uzlīmes un jāraksta nezcik SMS, tas ir pārāk neērti, un diemžēl tas ir ģībstošs numurs!:(

191461. viesis 24.janvāris 2006 9:36
0 0 Atbildēt

Nezinu, vai ideja ir izgāzusies, bet es lietoju to viedkarti. Nekāda vaina. Ērtāk ir nekā ar santīmiem. Nav jāčēpājas ar tiem čekiem iesniedzot grāmatvedei.

191463. viesis 24.janvāris 2006 9:46
0 0 Atbildēt

To Yukki: Domāju ikviens labi zina, ka par SMS maksājumiem operators ņem ĻOTI LIELUS procentus no darījuma, savukārt banku kartes nekad neapkalpos ielu malās, jo pārāk komplicēta ir tehnoloģija (galvenokārt drošības jautājumi).

Minētās priekšapmaksas kartes ir vienīgais risinājums. Vienīgais kas te nav aprakstīts, vai atrisināts, ir kartes uzpildīšana, jo piedāvātās iespējas ir daudz par maz.

191464. viesis 24.janvāris 2006 9:50
0 0 Atbildēt

Piemeeram, Igaunijaa var normaali ar iiszinju noreekjinaaties bez nekaada chakara, nafig man tagad buutu jaameklee statoil lai vareetu nopirkt to karti vai uzpildiit, sviests kaut kaads :)

191466. viesis 24.janvāris 2006 10:08
0 0 Atbildēt

To Kvatra: nemeklē Statoilu. Ber monētas tajos automātos vai parko mašīnu Talinā.

191470. viesis 24.janvāris 2006 10:21
0 0 Atbildēt

Ko tad taa aizstaavi vai tik pats nebuusi shiis super sisteemas izgudrotaajs :)

191477. viesis 24.janvāris 2006 10:42
0 0 Atbildēt

Sistēma nav tik pretīga, kā sistēma ar uzlīmēm un diviem SMS, bet tāpat gana nelaba. :ietuvā normāli aizsūti SMS un viss rullē, a te man vēl vienu kredītkarti makā jāstūķē. UN, pie tam, ja izbeidzas nopirktais laiks, tad jāskrien vēlreiz iebāzt karti, nevis jāaizsūta SMS. Pilnīgs *(%^&*$%^#%. Nafig pie mums viss jātaisa čerez ž?

191480. viesis 24.janvāris 2006 10:45
0 0 Atbildēt

Nezinu, vei kādreiz ar normālu īsziņu varēs apmaksāt stāvēšanu. Konkursā vinēja Busines On Air un ieviesa patreizējo sistēmu. Lai kaut ko mainītu, nepieciešams organizēt jaunu konkursu.

Viedkartēm vienīgā problēma ir papildināšana. Cik sapratu, tagad ir iespējams papildināt arī ar pārskaitījumu.

191506. viesis 24.janvāris 2006 13:25
0 0 Atbildēt

Patiesībā viss ir iekš tiesiskā regulējuma, kur joprojām vienotas skaidrības nav ES līmenī. Visu šo jezgu varētu uzskatīt kā elektroniskās naudas institūcijas (EMI) darbību, to starp arī īsziņas nosūtīšanu par pakalpojumu, bet tad šīs naudas emitentam (piemēram LMT) būtu liegta cita darbība - viņu esošais pamatbizness telekomunikācijās. Tādas nu reiz ir ES direktīvas prasības un lielie mobilo operatori brauc augumā visiem ES gudriniekiem, kuri tikai spriež un filozofē, ko darīt, kā iziet no situācijas, vai taisīt izņēmumus utt.

Gaidīsim, ko izlems, un tad arī mums varētu parādīties kāds sakarīgs regulējums. Jebkurā gadījumā galvenā elektroniskās naudas pazīme ir 1) tās elektroniskais nesējs 2) izcelsme apmaiņā pret citiem naudas līdzekļiem, un 3) ka to pieņem citas personas, kas nav šīs naudas emitents.

191528. viesis 24.janvāris 2006 16:36
0 0 Atbildēt

Mani visvairāk sajūsmina šitā biznesa būtība, nauda (piedevām nenormāli liela) praktiski ne par ko. Daugavpilī arī pamodušies, visu centru maksājamu pataisījuši.

Mans dzīves sapnis - neliels šlagbaums un kases aparāts kādā šaurā vietā:)

191615. viesis 25.janvāris 2006 16:24
0 0 Atbildēt

Yukki [?] 24.01.2006 09:04

Protams ka vajag lai tev kads visu sagremo un ieliek vel cheku tava vieta automobili :)

191616. viesis 25.janvāris 2006 16:33
0 0 Atbildēt

Cartman_626 [?] 24.01.2006 10:42

Ja tev maka izbeidzas nauda tad tu ari suti SMS vai tomer dodies uz bankomatu ?

191943. viesis 30.janvāris 2006 21:57
0 0 Atbildēt

Es šādu viedkarti lietoju jau vairākus mēnešus. Jāsaka, ka esmu gaužām apmierināts, jo nav regulāri jāmeklē sīknauda, ko iemest aparātā. Arī uzpildīšanas vietu Rīgas centrā ir pietiekami daudz.

191999. viesis 31.janvāris 2006 15:09
0 0 Atbildēt

Robčik, a kā tev patiktu, ka ieviestu vēl viedkarti katram pārtikas produkta veidam?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti