«Latvian Baja 2006» sāk pieteikumu pieņemšanu

 
25.janvāris 2006 9:55

Šovasar, no 30. jūnija līdz 2. jūlijam Madonas apkārtnē jau trešo reizi notiks starptautiskais rallijreids „Latvian Baja”, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta V posms.

Sacensību rīkotāji no 1. februāra uzsāks dalībnieku pieteikumu oficiālu pieņemšanu un cer, ka šogad izdosies sapulcēt pārstāvjus no aptuveni desmit valstīm.

Pirmais starptautiskais rallijreids „Latvian Baja” notika pirms dieviem gadiem, un no ārvalstīm tajā piedalījās tikai pa vienam dalībniekam no Vācijas un Igaunijas. Savukārt pērn rallijreidā „Latvian Baja 2005” sacensties ar Latvijas rallijreidu braucējiem bija ieradušies pārstāvji arī no Lietuvas, Čehijas un Baltkrievijas, bet no Vācijas ieradās viskuplākā ārzemju sportistu delegācija. Rallijreida rīkotāji sabiedriskā sporta organizācija „Rietumi” un Latvijas automobiļu federācijas Cross Country komisija var pamatoti cerēt, ka šogad izdosies sapulcēt aptuveni desmit valstu sportistus, jo sacensību pieaugošo popularitāti nodrošina gan jau pabijušo viessportistu labās atsauksmes, gan Latvijas pārstāvju sekmīgie starti Eiropas un pasaules mēroga rallijreidos.

latvianbaja2006.jpgSacensību Nolikumā, kas no 24. janvāra ir publicēts rallijreida oficiālajā interneta mājas lapā www.latvianbaja.lv, noteikts, ka gan vieglo automobiļu, gan motociklu grupā maksimālais dalībnieku skaits ir 40 vienības. Atgādināsim, ka rallijreidā, izmantojot kopēju distanci, ātrumā un precizitātē sacenšas autobraucēji un motobraucēji. Sporta automobiļiem noteiktas četras ieskaites grupas: starptautiski atzītās T1 (uzlabotas apvidus automašīnas) un T2 (sērijveida apvidus automašīnas) grupas, kā arī divas nacionālās klases N1 un N grupas. Savukārt motocikliem noteiktas divas grupas. TM grupā būs apvienoti divriteņu motocikli, bet TQ grupā sportisti sacentīsies ar kvadracikliem.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem vēl vairāk tiks palielināta rallijreida distance. Kopējais maršruts paredzēts līdz pat 700 km garumā, no kuriem trīs dienās ātrumposmos sadalītie aptuveni 450 km būs jāveic sacensību režīmā. Pieteikumu pieņemšanas beigu termiņš uz rallijreidu „Latvian Baja 2005” ir 26. jūnijs.


Rallijreida „Latvian Baja”
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti