Ir apbalvoti 2005. gada autošosejas laureāti 3

 
30.janvāris 2006 9:14

Sestdien, 28. janvārī Motoru muzeja telpās norisinājās autošosejas apbalvošanas pasākums, kad kopā ar kartingistiem tika sveikti Latvijas, Baltijas un Ziemeļeiropas zonas čempionātu labākie sportisti.

Pasākuma programmu vadīja TV raidījuma „Zebra” vadītājs – Pauls Timrots. Iesākumā tika kronēti labākie kartingisti, kas Latvijas čempionātā savā klasē bija ieņēmuši pirmās trīs vietas.

Pēc tam sekoja autošosejas apbalvošana. Sākumā uz skatuves tika aicināts Nacionālās klases organizators Andis Meilands, kurš pasniedza balvas labākajiem „X-sports” kausa braucējiem – Jānim Kārkliņam, Vadimam Vihņēvičam un Artūram Zantmanam. Labākie braucēji atsevišķi automašīnu marku ieskaitē – Jānis Kārkliņš(„BMW”) un Edgars Vītols(„VW Golf”). Nobeigumā Andis Jānim Kārkliņam pasniedza arī specbalvu no veikala „X-sports” – divriteni. Kausus saņēma arī labākie Lietuvas čempionāta braucēji.

Latvijas čempionātā klasē „Super 1600” par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva Andris Daugaviņš; otrais Atis Veismanis; trešais Aleksejs Kočujevskis. „Baltic GT” klasē vienīgais no latviešiem uz pjedestāla – Oskars Laivenieks atradās 3. pozīcijā. „B2000” klasē nenoliedzami labākais ar 150 punktiem bija Ģirts Krūzmanis; otrais Jānis Horeliks; trešais autošosejas debitants Juris Sprūde. Komandu ieskaitē labākie – „Bensons Honda Racing”.

Ceremonijas nobeigumā tika apbalvoti Ziemeļeiropas zonas čempionāta laureāti. „Super 1600” klasē labākais igaunis Madis Kasamets; otrais lietuvietis Mindaugas Neliubšis; trešais igaunis Raimo Kulli. „Baltic GT” klasē dramatisku uzvaru izrāva soms Kalle Sarlins; otrais, trīs punktus aiz uzvarētāja atradās lietuvietis Mindaugas Dainauskas; trešais vēl viens lietuvietis – Alfredas Kudla. „Formula Baltic” klasē ar stabilu sniegumu visas sezonas garumā uzvaras laurus svinēja igaunis Jegors Popovs; otrais igaunis Raivo Tamms; trešais vēl viens igaunis – Kristo Ebras. Klasē „Super 2000” startējot visos posmos labākais izrādījās igaunis Indreks Sepps; otrais igaunis Martins Merisārs; trešais vēl viens titulēts igaunis – Aivis Ohtla, kuram gan 2005. gada sezonas nobeigums nesanāca tik veiksmīgs(tika nozagta viņa sporta mašīna, kura joprojām nav atrasta). Atliek vien piebilst, ka „Formula Baltic” kā arī „Super 2000” čempioni 2005. gadā viennozīmīgi bija igauņi – viņiem kopvērtējumā piederēja pirmās trīs vietas.

Tad sekoja mums visvairāk interesējošā klase – „B2000”, kurā par uzvarētāju, startējot 5 no 7 Ziemeļeiropas čempionāta posmiem, trijos no tiem uzvarot, divos paliekot otrais, ar 240 punktiem, kļuva Ģirts Krūzmanis. Tuvākais sekotājs un otrās vietas ieguvējs, startējot visos septiņos posmos un savācot 200 punktus, bija Jānis Horeliks. Divus punktus no Jāņa atpalika lietuvietis Egidijus Dapšas.

Valstu reitingā labākā Igaunija(1842 p.), otrā Lietuva(1528 p.), trešā Latvija(850 p.). Vismaz šajā ziņā Latvijai nākošsezon noteikti būtu jāpacenšas iegūt vairāk punktu, lai no vadošās Igaunijas nebūtu jāatpaliek par gandrīz 1000 punktiem.

Novēlēsim gan mūsu, gan arī mūsu kaimiņu sportistiem arī nākošsezon vismaz tikpat labus sportiskos sasniegumus.

www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
191879. viesis 30.janvāris 2006 11:07
0 0 Atbildēt

hehe, bija interesanta ballīte :)

191959. viesis 31.janvāris 2006 10:27
0 0 Atbildēt

Vai kāds zin, kur var iegūt info par šā gada BMW kausu (nacionālo klasi)????

192001. viesis 31.janvāris 2006 15:27
0 0 Atbildēt

8644446 andis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti