Tuvojas autorallija čempionāta II posms «Sarma»

 
1.februāris 2006 9:18

Šajā nedēļas nogalē Gulbenē notiks otrais LMT un Siemens Latvijas autorallija čempionāta posms – sacīkste „Sarma 2006”. Tajā pilnā sastāvā startēs arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda”.

Komandas līderi būs Māra Neikšāna/Māra Jēkabsona ekipāža ar Mitsubishi Lancer Evo 6. Pēc tehniskās neveiksmes pirms divām nedēļām rallijā „Vidzeme”, kad izstāties nācās jau pirmajos kilometros, ekipāža alkst cīnīties. „Žēl, ka Siguldā nesanāca pacīnīties, bet ceru, ka tas sanāks Gulbenē!,” stāsta Māris Neikšāns piebilstot, ka automobilis pārcietis pamatīgus remonta darbus – pilnībā atjaunots dzinējs un turbīna: „Vēlos pateikt lielu paldies komandas mehāniķiem, kuri jau piecas dienas pēc neveiksmes „Vidzemes” rallijā atkal bija sagatavojuši mašīnu. Auto motors bija pamatīgi cietis, bet mehāniķi spēja visu operatīvi salabot.”



Anda Neikšāna/Edgara Utāna ekipāža jau savā pirmajā rallijā ar jauno Renault Clio pierādīja, ka ir spējīgi cīnīties par uzvaru N3 kategorijā. Tomēr Gulbenē viņu cīņa par vietu uz pjedestāla būs vēl grūtāka – bez „Vidzemes” rallija konkurentiem Dana Lešča/Jāņa Vīksnas, Ivara Caunes/Krišjāņa Caunes un Kaspara Šimkus/Armanda Šimkus viņiem pievienojušās arī Igaunijas un Lietuvas spēcīgākās N3 ekipāžas Egons Kaurs/Avo Kristovs un Ēvalds Čirba/Audrjus Pivors. „Ja jau pēc rallija „Vidzeme” sacīju, ka šī bija interesantākā sacīkstes manā rallija karjerā, tad „Sarma 2006” solās būt vēl aizraujošāka!,” saka „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” otrais pilots Andis Neikšāns. „Ar jauno auto jau esmu apradis un ceru, ka varēšu pabraukt ātrāk nekā Siguldas rallijā.”

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” trešā ekipāža Arturs Priednieks/Jānis Kirkovalds trasē dosies ar savu Citroen Xsara Kit-Car, cenšoties izcīnīt uzvaru AR2000 klasē un mēģinot būt arī pēc iespējas ātrāki arī starp visiem vienas ass piedziņas automobiļiem. Tādējādi tiktu nopelnīti vairāk ieskaites punktu komandu vērtējumā. „Diemžēl rallijs „Vidzeme” mums beidzās tehniska defekta dēļ pirms sestā ātrumposma, kad reāli pretendējām uz pirmo vietu AR2000 klasē,” stāsta Arturs Priednieks. „Mūsu uzdevums „Sarmā”, protams, ir nofinišēt ralliju un uzrādīt pēc iespējas augstāku rezultātu!”

Rallijam „Sarma” pieteikušies aptuveni 70 dalībnieku. Viņi cīnīsies ne tikai par Latvijas rallija čempionāta ieskaites punktiem N3 un N4 klasēs, bet arī par Latvijas kausa izcīņas kopvērtējuma punktiem AR2000 un A Plus kategorijās. Paralēli notiks sacensības arī džipiem – Latvijas rallijreidu čempionāta pirmais posms. Tam jau pieteikušies deviņi sportisti, bet plānots, ka skaits varētu arī pieaugt.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti