Chrysler palielina apgriezienus 1

 
2.februāris 2006 10:33

Vakar Belvedēras rūpnīcā Ilinoisas štatā sākās jaunā Dodge Caliber ražošana. Vienlaicīgi ar ražošanas sākumu norisinājies vēl viens notikums: rūpnīcā iedarbināta jauna ražošanas sistēma, kas ļauj ražot uzreiz trīs dažādus modeļus, bet testa režīmā uz tā paša konveijera tiks montēts arī ceturtais modelis.

Jaunais Caliber nomainīs modeli Neon un parādīsies 100 dažādu pasaules valstu auto tirgos.



Belvedēras rūpnīca ir pirmais Chrysler grupas uzņēmums, kur pilnībā ir izstrādāts virsbūvju cehs. Tajā uzstādīti 780 jauni roboti, kas var automātiski mainīt instrumentus 45 sekunžu ciklā, kas ļauj rūpnīcai vienlaicīgi ražot vairākus modeļus, nezaudējot kvalitāti.

Martā rūpnīcā darbu sāks otrā maiņa un darbinieku štats palielināsies līdz 2 650 cilvēkiem, bet nedaudz vēlāk no konveijera nobrauks pirmie jaunie Jeep Compass apvidus auto.

 
Visi komentāri
 
192103. viesis 2.februāris 2006 14:55
0 0 Atbildēt

Amerikānis kā jau amerikānis - nekā īpaša eiropieša acīm tajā auto nesaskatīsi. Ja nu vienīgi friči ir izdarījuši secinājumus, ka LIELA radiatora reste var pievilināt pircējus. Bet pagaidām USA auto pārpilnība Rīgas ielās nav pamanāma. Ja nu vienīgi lietoti vojadžeri tā vairāk un biežāk ir pamanāmi. Pagājušā gada beigās, kad ar atlaidi 5000 eiro notirgoti kādi 40 sebringi - tas tika uzskatīts presē par labu panākumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti