Uzsāk jaunās Mercedes-Benz R-klases tirdzniecību 8

 
8.februāris 2006 10:06

Jaunā R-klase atkārtoti apstiprina Mercedes-Benz kā modes noteicēja un nākotnes automobiļu radītāja būtisko lomu automobiļu zīmolu vidū.



• Unikāls dizains, dimensijas un dinamika: Grand Sports Tourer no Mercedes-Benz
• Sākot ar 6.februāri jaunā R-klase ir apskatāma Domenikss Auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34
• Par ikvienu līdz š.g. 1.martam pasūtīto jauno Mercedes-Benz R-klases automobili SIA Domenikss ziedos 1000 eiro Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai elektrokoagulācijas iekārtas VIO 200 iegādei, kas paredzēta bērnu plaušu, kuņģa un zarnu trakta slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai.
Tā koncepcijā pārņemtas jau esošo transporta līdzekļu spēcīgās puses un tās sapludinātas, izveidojot automobili, kuru raksturo trīs „D” – dizains, dimensijas un dinamika.

Jaunās R-klases modeļu gammā ir divi virsbūves varianti. Viens no tiem ir Grand Sports Tourer ar 2980 mm riteņu bāzi, otra - pagarinātā versija ar 3215 mm riteņu bāzi. Jaunajam automobilim tiek piedāvāti trīs dzinēju veidi ar 6 vai 8 cilindriem, tajā skaitā arī jaunākais V6 dīzeļa dzinējs ar 510 ņūtonmetru griezes momentu un degvielas patēriņu 9,3 litri uz 100 km.

Grand Sports Tourer automobiļa koncepcija ir paredzēta moderni domājošiem cilvēkiem, kuriem nepieciešams automobilis, kas piedāvā daudzpusību kombinētu ar sportisku izpildījumu. Neskaitot milzīgo ietilpīgumu, standarta drošības aprīkojumu un nevainojamo komfortu pat sešiem pasažieriem, jaunā R-klase piesaista arī ar vienreizīgu stilu, prestiža izjūtu un dinamiskumu uz ceļa. Jaunā automobiļa dizains rada pārliecinošu vizuālo iespaidu. Priekšējā daļā dominē uzkrītošs radiatora režģis, kura garās horizontālās līnijas simbolizē spēku un enerģiju. Savukārt, izliektā jumta līnija piešķir automobilim līganu dizainu, kas nedaudz atgādina kupeju. Īsumā - Grand Sports Tourer nodrošina pilnīgi jaunas braukšanas izjūtas.

Ievērojama ietilpība un komforts sešiem pasažieriem

Jaunās Mercedes-Benz R-klases virsbūves garums - 4922 vai 5157 mm – ir raksturīgs luksus automobiļiem, taču tās ietilpība ir ievērojami lielāka. Tas ir panākts, pateicoties mūsdienīgajai automobiļa koncepcijai un apjomīgajam dizainam, kas pārdomāti ir izstrādāts līdz pat mazākajai detaļai. R-klasē var izvietoties līdz pat sešiem pasažieriem trīs sēdvietu rindās – pie tam katra no tām ir ar logu blakus. Apsēžoties vienā no sēdvietām jebkurš sajutīs vienu no R-klases raksturīgākajām īpašībām – plašumu un ērtības pārvietojoties ar automobili.

Pasažiera sēdvietas plašums ir būtisks kritērijs, jo īpaši savienojumā ar pārvietošanās brīvību un telpas komfortu. Raksturojot izmērus var minēt kaut vai vienu no izmēriem - 860 vai 920 milimetri starp pirmo un otro sēdvietu rindu, kas ir līdzvērtīgs limuzīnu saloniem.

Radot jauno R-klasi, Mercedes-Benz ir parūpējies par ģimenēm, kuras aizraujas ar sportu un aktīvo atpūtu, un kuras meklē daudzpusīga pielietojuma automobili, ko var ērti adaptēt dažādām vajadzībām. Piemēram, nolokot četras R-klases sēdvietas aizmugurējā daļā, iespējams iegūt bagāžas nodalījumu ar ietilpību pat līdz 1950 vai 2385 litriem. Arī bagāžas iekraušana un izkraušana ir ļoti ērta, jo izveidojas līdzena grīdas virsma un papildus parīkojumā iespējams izvēlēties EASY-PACK sistēmu.
Spēcīgi benzīna dzinēji un jaunais V6 dīzeļa dzinējs ar jaunāko tiešās iesmidzināšanas sistēmu

Automobiļa dzinēju jauda variē no 165 kW/224 Zs līdz 225 kW/306 Zs, tādējādi skaidri norādot uz jaunās R-klases dinamiskumu. Mercedes-Benz R-500 spēcīgais V8 dzinējs ļauj panākt paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 6,9 vai 7 sekundēs, līdz lielākajam sasniedzamajam ātrumam – 245 km/h. Dzinēju vidū ir parādījies arī jaunais sešcilindru dīzeļa dzinējs ar trešās paaudzes tiešās iesmidzināšanas sistēmu, kas testos uzrādījusi samazinātu degvielas patēriņu un vēl mazāku izplūdes gāzu izmeti. Savukārt, R 350 aprīkota ar jauno V6 benzīna dzinēju (ar jaudu 200kW/272 Zs) sasniedz paātrinājumu no 0-100 km/h tikai 8,3 vai 8,4 sekundēs un sasniedz maksimālo ātrumu 230 km/h.

Visi dzinēji sērijveidā ir aprīkoti ar 7G-TRONIC septiņu pakāpju automātisko pārnesumu kārbu, kas ir apvienota ar opciju DIRECT SELECT. Šī elektroniskā transmisijas kontroles sistēma ļāvusi Mercedes inženieriem iztikt bez tradicionālās automātiskās pārslēga sviras automobiļa grīdas centrā un aizstāt to ar sviru automobiļa stūres statnī. Papildus sviras pie stūres dod iespēju braucējam manuāli izvēlēties septiņus ātrumus līdzīgi kā Formula 1 sacīkšu automobilim.

Visi jaunās R-klases modeļi ir ar pastāvīgo četru riteņu piedziņu. Jaunajā R-klasē Mercedes piedāvā saviem klientiem arī AIRMATIC gaisa piekari, kas dod iespēju automobiļa vadītājam, braucot pa nelīdzenu ceļu, paaugstināt automašīnas klīrensu pat par 50 mm. Savukārt, pie ātruma 120 km/h AIRMATIC automātiski pazemina klīrensu par 20 mm, lai samazinātu vēja pretestību.

Drošības augstākais līmenis

Jaunajā automobilī neapšaubāmi tiek nodrošināta arī Mercedes zīmolam atbilstoša drošība pasažieriem. PRE-SAFE® drošības sistēma, kas ir pieejama kā papildus aprīkojums, uztver kritiskas vadības situācijas un nekavējoties sāk funkcionēt, lai sagatavotu braucējus un automobili draudošajai sadursmei. Piesardzība ietver šofera un priekšā sēdošā pasažiera drošības jostu savilkšanu, priekšējā pasažiera sēdvietas elektrisku noregulēšanu optimālajā pozīcijā ar atmiņas funkciju, un automātisku slīdošā jumta aizvēršanu. Šie profilaktiskās aizsardzības pasākumi uzlabo automobiļa pasažieru sēdēšanas pozīciju pirms iespējamā trieciena, tādējādi paaugstinot drošības jostu un gaisa spilvenu efektivitāti.

Lietderīgi papildinājumi aprīkojumā

Papildus aprīkojumā ir pieejams īpaši izstrādāts panorāmas nolaižamais jums, kura stikla panelis plešas pa visu jumta virsmu, nodrošinot svaiga gaisa padevi iekšienē un papildus gaismu, kas kopumā rada brīvdabas braukšanas sajūtu pasažieriem. Savukārt, gaisa kondicionēšanas sistēma padara garus ceļojumus ar jauno R-klasi vēl komfortablākus. Papildus standarta aprīkojumam THERMATIC divkāršajai klimata kontrolei tiek piedāvāts arī atsevišķs kontroles panelis aizmugurējai daļai, Mercedes-Benz ir piedāvā arī jaunizveidotu multi-zonu THERMOTRONIC sistēmu. Aprīkota ar milzum daudz sensoriem un atbalsta gaisa pūtējiem, šī sistēma var pilnvērtīgi uzturēt automobiļa vadītāja, priekšā sēdošā pasažiera un aizmugurē sēdošo pasažieru izvēlēto temperatūru. Papildus aprīkojumā iespējams izvēlēties arī DVD izklaides paketi aizmugurē sēdošajiem pasažieriem.

Mercedes-Benz piedāvā vairākas paketes, kas satur kvalitatīvas papildus aprīkojuma iespējas jaunajai R-klasei. Tas ļauj klientiem noteikt un aprīkot savu Grand Sports Tourer, kas pilnībā atbilstu viņa personīgajām vajadzībām un vēlmēm.

Jaunās R-klases cena sākot no 37 600 LVL (ieskaitot PVN).

 
Visi komentāri
 
192445. viesis 8.februāris 2006 10:51
0 0 Atbildēt

Cik Domenikss uzvaara uz katru sho mersi, lai vareetu lepni pazinjot par 1K eur ziedoshanu?!?

192464. viesis 8.februāris 2006 11:40
0 0 Atbildēt

Labais aparaac!

White_Trash: FY!

192465. viesis 8.februāris 2006 11:45
0 0 Atbildēt

Feins auto gjimenes izbraukumiem. Cerams ka ar kvalitaati viss buus OK.

192468. viesis 8.februāris 2006 11:51
0 0 Atbildēt

viesis, nee, F |_|!

nekaadu pretenziju pret pashu auto.

192503. viesis 8.februāris 2006 17:15
0 0 Atbildēt

audi labāks

192512. viesis 8.februāris 2006 18:27
0 0 Atbildēt

REKLĀMA!!! Vairāk nekas. Draņķa merši.

192515. viesis 8.februāris 2006 22:34
0 0 Atbildēt

vienīgi baigi atgādina katafalku ....

192581. viesis 9.februāris 2006 22:37
0 0 Atbildēt

Vienu toč jau redzēju.... smuks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti