Nedēļas nogalē gan rallijsprints, gan autodaudzcīņa 3

 
10.februāris 2006 9:13

Gaidāmajā nedēļas nogalē risināsies vairāki autosporta pasākumi – sestdien Ķekavas apkārtnē notiks rallijsprints „Ķekavas ziema 06”, bet svētdien „Brīvkalnu” trasē tiks aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta standarta automobiļu daudzcīņā priekšpēdējais, sestais posms.

Turpinoties standartauto rallija virzībai uz sporta rallija pusi, sākot ar šo sezonu rallijsprintu rīkošana uzticēta LAF Standartauto komisijai. Pamatnostādne šobrīd ir tāda, ka rallijsprinta sacensībās varēs piedalīties gan ar lielā rallija, gan arī standartauto rallija spēkratiem. Tas kļuvis iespējams tādēļ, ka kopš 2006. gada arī standartauto rallijā drīkst startēt tikai ar drošības karkasu aprīkotām automašīnām (izņēmums ir „Road” klase, kas distanci veiks regularitātes režīmā).

Pirmais jaunās koncepcijas pasākums risināsies jau šosestdien, 11. februārī Rīgas apkārtnē. Rallijsprinta „Ķekavas ziema 06” starts tiks dots pl. 12.30 pie Ķekavas sporta nama, bet pirmā ātrumposma starts pl. 12.45. Sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi katrs trīs reizes. Sacensību organizators Juris Aperāns pastāstīja, ka sacensības būšot nopietna meistarības pārbaude dalībniekiem, jo trase vīsies pa šauriem un līkumainiem ceļiem ar daudziem tramplīniem, kritumiem un kāpumiem.

Paredzams, ka uz starta stāsies aptuveni 50 ekipāžas, no kurām daļu varējām vērot pirms nedēļas rallijā „Sarma” Gulbenē – dalībnieku sarakstā atrodami Roberta Kondrata („Mitsubishi EVO 6”), Mārtiņa Sviļa („Subaru Impreza”), Kaspara Šimkus (”Honda Civic Type-R”), Aināra Igaveņa („Opel Ascona”), Jāņa Igaveņa („VAZ 2107”), Mārtiņa Meldrāja („Renault Clio”), Normunda Dobuma („Ford Escort RS Cosworth”), Guntara Miķelsona („Mitsubishi EVO 6”), Alda Vilcāna („Toyota Celica”), Aivo Tamma („VAZ 2105”), Raimonda Kronberga („Toyota Corolla”) un Armanda Romkas („VAZ 2105”) vārdi. Interesi izraisa arī Krišjāņa Caunes un jaunā talanta Jāņa Kārkliņa (abi „Honda Civic Type-R”) vadītās ekipāžas.

Starptautisku skanējumu sacensībām piedos lietuviešu Vitautas Baranauskas/Edvinas Pogirskas („BMW 318”) starts. Nav izslēgts, ka pēdējā brīdī startam piesakās vēl vairākas spēcīgas ekipāžas. Informācija skatītājiem būs pieejama piektdien no pl. 15 vortālā www.autosports.lv, vai arī sacensību dienā rallijsprinta centrā Ķekavas sporta namā. Trases konfigurācija ir tāda, ka pie katra piebraucamā ceļā skatītāji varēs atrast kādu interesantu skatupunktu. Līdzjutējiem, uzmanīgi izpētot karti, ir iespējams izvēlēties vietu, kurā abi ātrumposmi viens no otra atrodas mazāk kā puskilometra attālumā, tādējādi iegūstot iespēju redzēt maksimāli daudz automašīnu.

Savukārt svētdien „Brīvkalnu” trasē, kas atrodas Rīgas-Liepājas šosejas 21. km, tiks aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta standarta automobiļu daudzcīņā priekšpēdējais, sestais posms. Teorētiski kāds no šībrīža kopvērtējuma līderiem - Mareks Štolcermanis (“Audi Quattro”) pilnpiedziņas klasē, Mareks Kairis („VAZ 21013”) aizmugures piedziņas klasē un Ulvis Bujāns („VAZ 2108”) priekšpiedziņas grupā jau svētdien var nodrošināt čempiona titulu. Tomēr diez vai pārējie pretendenti vēlēsies ar to samierināties, tāpēc trasē gaidāma sīva bezkompromisa cīņa.

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā
Kopvērtējums pirms 6. (no 7) posma
Priekšpiedziņa
Ulvis Bujāns 264, Gints Bujāns 257, Mareks Štolcermanis 246, Raivo Pikke 240, Normunds Kārkliņš 237, Ritvars Kārkliņš 235.
Pilnpiedziņa
Mareks Štolcermanis 301, Elmārs Aukšmuksts 280, Lauris Vidžis 268, Mareks Matvejevs 258, Kristaps Gasparovičs 220, Andris Alksnājs 214.
Aizmugures piedziņa
Mareks Kairis 306, Jānis Gustāns 281, Mairis Kārkliņš 272, Almants Faušteins 263, Normunds Orlovs 253, Raivis Ragainis 251.

Komandas
“Ice MEN” 839, “Autosporta Centrs” 767, „Marsel Auto” 652, „Trīs” 619, „Priekuļu Tehnikums” 601, „BSB” 584.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
192595. viesis 10.februāris 2006 11:14
0 0 Atbildēt

Man gan liekas ka no 2006 gada standartauto rallijs saucas minirallijs... un vinjsh ir standartauto komisijas palkjautiibaa...

Manupraat LAF Standartauto komisijas preses dienestam to vajadzeetu zinaat..

192612. viesis 10.februāris 2006 14:08
0 0 Atbildēt

Roi: pirms ko pārmest LAF Standartauto komisijas preses dienestam, vajag noskaidrot patiesību. Šis tiešām ir rallijsprints. Minirallija, kas iepriekš bija standartauto rallijs, pirmais posms Sarma būs nedaudz vēlāk. Un kopš šī gada rallijsprintus pārrauga LAF Standartauto komisija!

192613. viesis 10.februāris 2006 14:12
0 0 Atbildēt

Un startēs Kondrats, Svilis, Vilcāns, Šimkus, Krišjānis Caune utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti