Noslēgusies akcija «Policists, kuram es uzticos» 12

 
10.februāris 2006 9:22

Iekšlietu ministrijas (IeM) rīkotajā akcijā „Policists, kuram es uzticos” divu mēnešu laikā saņemtas 1207 anketas, ar kurām iedzīvotāji savas balsis ir atdevuši par 245 policijas darbiniekiem. Akcija noslēdzās 5.februārī.

Iedzīvotāji par uzticamākajiem policijas darbiniekiem atzina iecirkņu inspektorus (668 anketas), ceļu (195 anketas) un kārtības (119 anketas) policistus. Balsots arī par kriminālpolicijas, ekonomikas un pašvaldības policijas darbiniekiem.

Iedzīvotāji policistus raksturo kā laipnus, profesionālus, pretimnākošus, kas ātri reaģē, lai palīdzētu, atsaucīgus, saprotošus, uzticamus, godīgus, kulturālus, kārtīgus, kompetentus, apzinīgus, smaidīgus, taisnīgus, kas pilda savu darbu pēc labākās sirdsapziņas.

Šogad visaktīvāk par policistiem balsoja kurzemnieki, no kuriem kopumā saņemtas 370 anketas (31% no visām anketām). No latgaliešiem saņemta 331 anketa (27%), vidzemniekiem - 196 (16%), zemgaliešiem – 181 anketas (15%), bet rīdziniekiem un Rīgas rajonā dzīvojošiem cilvēkiem - 129 (11%).

Noslēdzoties akcijai „Policists, kuram es uzticos”, saņemtas 279 anketas no Daugavpils rajona, 135 - no Talsu rajona, 133 – no Liepājas rajona, 126 – no Rīgas rajona, 68 – no Aizkraukles rajona, 66 – no Tukuma rajona, 51 – no Jēkabpils rajona, 44 – no Valmieras rajona, 36 – no Dobeles rajona, 35 – no Valkas rajona, 30 – no Krāslavas un Limbažu rajona, 28 – no Cēsu rajona, 20 – no Madonas rajona, 19 – no Jelgavas un Ogres rajona, 17 – no Saldus rajona, 15 – no Ventspils rajona, 11 – no Balvu rajona.

Desmit anketas saņemtas no Alūksnes un Gulbenes rajona, septiņas – no Bauskas rajona, četras – no Kuldīgas, Preiļu un Rēzeknes rajona, savukārt trīs – no Jūrmalas un Ludzas rajona.

Saņemto anketu skaits elektroniski un pa pastu ir gandrīz līdzvērtīgs - elektroniski saņemtas 635 anketas, bet pa pastu - 572 anketas.

Noslēdzoties akcijai, saņemtas 88 anketas, kurās balsotāji norādījuši nepilnīgu informāciju par sevi, viens cilvēks ir balsojis vairrākkārt vai balsots par Valsts policijas pārvalžu priekšniekiem un viņu vietniekiem, kā arī tās ir atsūtītas novēloti. Šīs anketas akcijā netiks vērtētas.

Plānots, ka tuvākās nedēļas laikā sanāks akcijas vērtēšanas komisija, kas pētīs iedzīvotāju atsūtītās anketas un noteiks akcijas uzvarētājus. Akcijas uzvarētājus apbalvos 23.februārī.

Akcijas noslēgumā tiks apbalvoti ne tikai labākie policisti, par kuriem nobalsots visvairāk, bet arī trīs visinteresantāko anketu iesniedzēji, katrs saņemot veicināšanas balvu. Šie trīs balsotāji tiks noteikti izlozes kārtībā no 30 apstiprinātajām interesantākajām anketām, kuras būs izvirzījusi akcijas komisija.

IeM rīkotā akcija „Policists, kuram es uzticos” sākās 2005.gada 5.decembrī un ilga līdz 2006.gada 5.februārim. Akcijas mērķis bija apzināt un godināt tos Valsts policijas darbiniekus, kuri ieguvuši lielāko sabiedrības uzticību un atzinību, godprātīgi kalpojot sabiedrībai.

Akcijā varēja piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji, izņemot Valsts policijas darbiniekus.

Šogad akcija notika jau piekto reizi. Pagājušā gadā akcijā „Policists, kuram es uzticos” piedalījās 1118 iedzīvotāji, kas savas balsis atdeva par 371 policijas darbinieku. Visvairāk anketu – 161 – tika saņemts no Rīgas un Rīgas rajona, 82 – no Daugavpils rajona, 77 - no Talsu rajona, 76 – no Bauskas rajona, 72 – no Aizkraukles rajona, 69 - no Liepājas rajona.
 
Visi komentāri
 
192605. viesis 10.februāris 2006 12:51
0 0 Atbildēt

Paši policisti noteikti par sevi arī balsojuši... :)

192620. viesis 10.februāris 2006 14:58
0 0 Atbildēt

Domāju,ka tev (viesi 192605) ir pilnīga taisnība.

192625. viesis 10.februāris 2006 15:12
0 0 Atbildēt

Es būtu balsojiis tikai par "guļošajiem policistiem" - tie daudz "strādā , ir objektīvi un godīgi.....

192626. viesis 10.februāris 2006 15:13
0 0 Atbildēt

es pat dazkaart sev neuzticos kur nu veel policim :)

192632. viesis 10.februāris 2006 15:40
0 0 Atbildēt

Manuprāt, kukuļņēmēju izķeršana ar specrotu palīdzību daudz labāk spordina policijas tēlu, nekā šī ciniskā atrakcija.

Visi policisti nav vienādi, ir arī labi un slavējami!

192635. viesis 10.februāris 2006 15:46
0 0 Atbildēt

Sīkums, ka uzvar tas policists, kurš visaktīvāk izdala šīs anketas saviem paziņām, tas būtu poo...

Jautājums ir sekojošs: Vai laipnā policistā iedzīvotājs cenšas saskatīt konkrēto Jāni Ivanovu? Vai arī piefiksēt viņa žetona numuru vai kā savādāk identificēt?

Man liekas, ka, saņemot labu un profesionālu attieksmi no policijas, cilvēks sev nosaka: o!!!, horši, šodien man veicas, policija (kopumā) pret mani šodien izturas labi!

Savukārt, sliktas izturēšanas gadījumā, vismaz es cenšos atcerētos to tipu, ieskatīties ļaundara smīnā, pierakstu žetona numuru utt...

Kā lai es piedalos šajā akcijā, ja labo policistu žetona numurus es nepierakstu?

192650. viesis 10.februāris 2006 22:23
0 0 Atbildēt

Par labiem Policistiem mees uzskataam tos kuri muus 'palaizj valjaa' bez soda ? A sliktie ir tie kuri 'uzeedas' 'nevainiigiem' shuumaheriem :) Guloshie atkal meedz lopiski nosleepties :( tumsaa , sniegaa , lietuu utt., taa kaa Ikdienas Viesim nevaru 100%piekrist :)

192687. viesis 13.februāris 2006 9:58
0 0 Atbildēt

vai līdzīga rakstura akcija "citplanētietis, kuru redzēju" arī ir noslēgusies?

192693. viesis 13.februāris 2006 11:25
0 0 Atbildēt

Es nevienam neuzticos kur nu vēl policijai!

192727. viesis 13.februāris 2006 21:50
0 0 Atbildēt

Vau, vau, vau! Pievienojieties vēl rējēji, rējēju baram!

Vau, vau riktīgiem ***** menti ir kā dadži ******* - pakaļā!

Vau, vau!

192730. viesis 13.februāris 2006 23:07
0 0 Atbildēt

Pēdējā laikā atkal uzliesmo problēmas ar darbaspēku Valsts policijā. Saeimas deputāti, Valdības ministri, Iekšlietu ministrija negrib saprast, ka Latvija jau 15 gadus atrodas citā pasaulē. Ka PSRS jau vajadzētu aizmirst un sākt dzīvot pēc Eiropas likumiem un kārtības.

Visā ES policisti dodas pensijā 62-65 gadu vecumā, kā visi mirstīgie. Tas pats notiek ar PAŠVALDĪBAS POLICISTIEM Latvijā. Tajā pašā laikā Valsts policijas policistiem ir privilēģijas doties pensijā 50 gadu vecumā. Tiek nepamatoti vairots jauno pensionāru skaits. Rezultātā policijā trūkst darbinieku. Spēcīgi, vēl diezgan jauni gados cilvēki ar labi iegūto izglītību un pieredzi ir spiesti pamest dienestu policijā un kļūt par apsargiem, juristiem, taksistiem un cita veida darbiniekiem. Šāda bezatbildība ir vērtējama, ka kaitējums Latvijas valsts interesēm, jo atbildīgas amatpersonas ieņem noziedzīgu pozīciju, pieļaujot priekšlaicīgu policistu pensionēšanās, negrib šo jautājumu pat izdiskutēt ar plašāko sabiedrības loku.

Nesen Valsts policijas priekšnieka vietnieks Aivars Grigulis sūdzējās, ka policijā trūkst darbinieku, lai nodrošinātu hokeja spēles, lai nodrošinātu NATO samitu. Tajā pašā laikā šis priekšnieks neierosina grozīt likumu un noteikt, ka visi policijas darbinieki dodas pensijā tikai un vienīgi 62 gadu vecumā. Priekšlaicīga pensionēšanās bija raksturīga PSRS režīmam, jo toreizējiem miličiem bija jāspīdzina cilvēki, fiziski vajadzēja iegūt atzīšanās. Tagad, kad Latvija sevi pasludina par demokrātisku valsti, šādas spīdzināšanas metodes ir aizliegtas. Tāpēc nav saprotams, ar ko tad policijas darbinieki ir tik pārstrādājušies, ka šiem būtu jādodas izdienas pensijā 50 gadu vecumā?

Policijā ir izveidota arodbiedrība, kas tagad aizstāvēs policijas darbinieku intereses un tiesības. Tajā pašā laikā nav saprotama valsts nostāja, kad pie vienlīdzīgiem apstākļiem vieniem jāstrādā līdz 62 gadu vecumam, citiem ir dotas privilēģijas un ir tiesības doties pensijā 50 gadu vecumā.

Visi zina, ka ļoti daudzi policijas darbinieki papildus piestrādā, kā rezultātā kaitē savai veselībai, kaitē darbam, jo nav spējīgi veiksmīgi veikt savus dienesta pienākumus, sāk bieži slimot. Tas viss notiek uz valsts un nodokļu maksātāju rēķina, jo nodokļus maksājam, lai uzturētu Valsts policiju, nevis lai vēl šos policistus izmantotu apsardzes firmas, citi uzņēmumi, izmantojot policistu iegūtās zināšanas, par ko nesamaksāja ne santīma. Tiek izmantota policista forma, ieroči, speclīdzekļi, sakaru līdzekļi, dienesta informācija, izmantota policista veselība, policista brīvais laiks, kā rezultātā policisti darba laikā savus pienākumus veic ļoti slikti, kas kaitē gan viņu prestižam, gan viņu veselībai, par ko valsts būs spiesta maksāt dažāda veida kompensācijas un pat sakarā ar iegūto invaliditāti izmaksāt līdz pat 20000 Ls.

Gribas cerēt, ka šis raksts nebūs kliedziens tuksnesī un kāds beidzot šai nejēdzībai pievērsis uzmanību, jo Lietuvas un Igaunijas policisti jau vairākus gadus strādā līdz pat 62-65 gadu vecumam. Ja kāds domā, ka tas var slikti ietekmēt policijas darbu, tad nedz kāpēc Pašvaldības policisti Latvijā spēj tik galā ar saviem pienākumiem pat 65 gadu vecumā. Arī Policijas priekšnieki nav jauni un tos neviens nepadzen pensijā tāpēc, ka ir kļuvuši vecāki par 50 gadiem.

192915. viesis 15.februāris 2006 15:16
0 0 Atbildēt

INFORMĀCIJAI- ar 50-mit gadu sasniegsanu var doties pensijā, bet ja vēlās, var arī pagarināt un turpināt darbu. Faktiski arī šo pensionāru skaits nav liels (viens no 10-mit, kas aiziet no darba policijā).

PĀRDOMĀM - kā redzams, tad arī šis "labums" nepalīdz atrisināt kadru trūkumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti