Mūsas trasē apvidus rallija čempionāts

 
15.februāris 2006 10:19

Bauskā, Mūsas autotrasē šo sestdien risināsies tradicionālās apvidus autosacensības „Vadoņa kauss”, kas vienlaikus ir Latvijas rallijreidu čempionāta II posms, kā arī „Kluba 5x5” kausa izcīņas posms. Sacensību svinīgā atklāšana notiks pulksten 11.00, bet braucieni sāksies 11.30.

„Vadoņa kauss” šogad atzīmēs jau astoto gadskārtu, taču Latvijas čempionāta kalendārā tradicionālās sacensības ir pirmo reizi. „Vadoņa kausu” kopš 1999. gada februāra allaž rīko pazīstamais apvidus autobraukšanas „Klubs 5x5”, kas Latvijas autosportam pēdējos gados devis vairākus valsts čempionus. Arī vairums no starptautiskā mērogā ar atzīstamiem panākumiem startējošajiem Latvijas rallijreidistiem nāk no „Kluba 5x5”.

Logo_2K.jpg

Pašreizējais Mūsas trases saimnieks un „Vadoņa kausa” rīkotājs Edgars Maišelis ziņo, ka paralēli trim čempionāta ieskaites braucieniem, kuros dalību ņems licencētas sporta ekipāžas, notiks arī kluba pasākumos ierastās amatieru sacensības jeb „karaļu klases” braucieni. Pasākumu kuplināt ir aicinātas arī apvidus automobiļu tirgotājfirmas.

Sporta automobiļiem ir sagatavots 5,2 km aplis, kur apvienotas Mūsas sporta kompleksa krosa un treka trases, bet „karaļi” sacentīsies divreiz īsākā 2,5 km aplī, kas veidots uz krosa trases bāzes. Kopumā paredzēts aizvadīt piecus sacīkšu braucienus, un plānotā uzvarētāju apbalvošana nolikta uz pulksten 16.00.

Mūsā pirmo reizi pēc Dakaras rallija līdzjutēji Latvijā atkal varēs vērot OSCar un Mitsubishi dueli. Ventspilnieki Igors Skoks/Agris Piķis ar OSCar noteikti centīsies turpināt pagājušā gada iespaidīgo piecu uzvaru sēriju karuseļrallija tipa sacensībās. Nopietnākie oponenti visticamāk būs čempionāta pirmā posma rallija „Sarma” uzvarētāji Jānis Naglis/Aleksandrs Innus ar savu jauno T1 grupas Mitsubishi Pajero.
Ļoti sīva un skaitliski prāva konkurence gaidāma N1 grupas vērtējumā. Jaunajam talantam Raivim Zeltiņam, kurš sevi vairākkārt lieliski pieteicis rallijreida trasēs, nāksies adaptēties apļveida sacensībās. Aizvadītajā gadā karuseļrallijos spēcīgākās bija Jāņa Auziņa/Ilmāra Gibalas un Guntara Laugaļa/Armanda Sandera ekipāžas. Abi piloti šogad ir nomainījuši stūrmaņus, bet apļu braucienos stūrmaņa loma ir mazāka nekā rallijreidā.

Mūsā N1 grupā gaidāms krietni interesantāks dalībnieku sastāvs nekā pirms divām nedēļām rallijā „Sarma”. Uz starta izies aizvadītā gada debitanti Andrejs un Viktors Pohomovi, vairāk nekā pusgadu čempionāta sacensībās neredzētie Aigars Lūsis/Kārlis Graudiņš un pirmo posmu izlaidušie Valērijs Lukašenoks/Agris Jansons. Interesanti, ka spēkus apvidus automobilī nolēmuši izmēģināt kārtējie klasikā rallija pārstāvji Aldis Vilcāns/Māris Masteiko.

Intrigu sola arī „karaļu klases” braucieni, jo tajā startēs tādi „amatieri” kā pašreiz bez sporta auto palikušais pagājušā gada Latvijas čempions Jānis Āzis pārī ar vēl vienu eksčempionu Didzis Zariņu, un pilota lomā iejutīsies viens no pieredzes bagātākajiem rallijreidu stūrmaņiem Valdis Purvinskis.

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti