General Motors darbības rādītāji Latvijā 2005. gadā 3

 
23.februāris 2006 9:30

General Motors Central & Eastern Europe nu jau vairāk kā 2 gadus darbojas Latvijā. Šajā laika posmā Latvijas auto tirgus ir parādījis būtisku izaugsmi – 48%. 2004. gada sākumā mēs sākām Chevrolet pārdošanu un tūlīt pat arī pārņēmām Opel tirdzniecību.

Jāatzīmē, ka abas mūsu pārstāvētās markas ir sasniegušas teicamus pārdošanas rezultātus. Opel izaugsme krietni apsteidza tirgus izaugsmi, tādējādi palielinot Opel tirgus daļu. 2005.gadā Opel Latvijā pārdeva 1091 pasažieru un vieglās kravas automašīnas, kas ir par 436 automašīnām vai 66% vairāk nekā 2004. gadā. Tas ļāva Opel sasniegt 5.1% tirgus daļu kopējā auto tirgū (5.8% tirgus daļu pasažieru automašīnu tirgū). Vislabāk pārdotais Opel modelis ar 522 pārdotajām automašīnām ir Astra, kuras daļa kompakto auto segmentā ir 12%. Pateicoties 130 pārdotajām Opel vieglājām kravas automašīnām, tika sasniegta 4.4% tirgus daļa šajā segmentā. Visvairāk pārdotais komercauto ir Opel Combo.

Tāpat kā Opel, arī Chevrolet būtiski apsteidza tirgus izaugsmi. 447 pārdotas automašīnas (par 247 a/m vairāk nekā 2004.gadā) un 2.26% tirgus daļa kopējā auto tirgū (2.7% tirgus daļa pasažieru automašīnu tirgū) – lielisks sasniegums gada laikā! Vislabāk pārdotais Chevrolet modelis ar 250 pārdotajām automašīnām ir Aveo, kura daļa mazo auto segmentā ir 10.2%.

Protams, šie teicamie pārdošanas rezultāti ir sasniegti pateicoties spēcīgajiem GM dīleriem Latvijā. Adam Auto Rīgā un Ventspilī izpildīja tiem izvirzītos pārdošanas uzdevumus. Īpaši jāatzīmē, ka Adam Auto vairākkārtēji ir ticis atzīts par vissekmīgāko Opel un Chevrolet dīleri Baltijas valstīs.

Kopā Baltijas valstīs GM pārdošanas apjoms pieauga par 1160 vienībām, sasniedzot 3971 pārdotu automašīnu. Tas veido 41% pārdošanas apjoma pieaugumu, tādējādi izvirzot Baltijas valstu automašīnu tirgu par visdinamiskāko un visstraujāk attīstošos tirgu Centrālajā un Austrumeiropā.
Jaunie Opel automašīnu modeļi ir visu šo panākumu pamatā: vispirms Astra GTC, tad jaunā Zafira un, visbeidzot, jaunā Vectra – abi šie modeļi ir visnotaļ nozīmīgi mūsu tirgum. Tāpat Opel ir sācis un turpinās piedāvāt pārdošanai visu OPC automašīnu gammu.

Chevrolet – jaunais Spark un Aveo 3 durvju hečbeka modelis stiprināja markas pozīcijas. Kā tika minēts iepriekš, Aveo ir vispārdotākais Chevrolet modelis Latvijā. Tāpat jāatzīmē, ka kopš 1986.gada, Chevrolet ir atguvis 1. vietu ASV.

Chevrolet panākumi autosportā, kur sezonas sākums nebija veiksmīgs, taču sezonas beigās Chevrolet WTCC (World Touring Car Championship) Team braucēji jau ieguva godalgotās vietas, pierāda markas tehnoloģisko un sportisko varēšanu.

Baltijā 2005.gadā tika pārdotas 2931 Opel automašīnas ( 2525 pasažieru un 406 vieglās kravas automašīnas) kas ir par 38% vairāk nekā gadu iepriekš. Vieglo kravas automašīnu pārdošana pieauga visās valstīs, jo īpaši Igaunijā, kur tika pārdotas 188 šāda tipa automašīnas (140 Combo un 43 Vivaro).

Visvairāk pārdotā automašīna 2005.gadā bija Opel Astra. Tās pārdošanas apjoms Eiropā sasniedza 527000 vienības un nodrošināja tai 2.5% tirgus daļu. Šobrīd Astra ieņem stabilu 2. pozīciju Eiropas statistikā.

„Lielais Opel Testa Brauciens” bija viens no visveiksmīgākajiem GM projektiem pagājušajā vasarā. Ikvienam klientam tika dota iespēja izmēģināt gandrīz jebkuru Opel automašīnu uz laiku līdz pat 3 dienām. Šī projekta ideja bija balstīta uz pieredzi, ka izvēloties automašīnu, ir nepieciešama ilgāka iepazīšanās, kuras laikā klienti varētu novērtēt visas Opel braukšanas un komforta īpašības. Šis testa brauciena pasākums guva plašu atsaucību arī Latvijā, kur tika veikti vairāk kā 700 testa braucienu.

2005.gadā Chevrolet pārdeva 836 auto pret 517 pārdotajam automašīnām gadu iepriekš, kas veido 60% pieaugumu. Latvijā un Igaunijā pārdošanas apjomi divkāršojās (457 un 285 a/m attiecīgi) un Aveo bija visvairāk pārdotais Chevrolet modelis šajās valstīs. Chevrolet tirgus daļa Latvijā (2.26%) ir būtiski lielāka nekā vidēji Eiropā (1.1 %).

Šogad daudzi jauni GM modeļi ir sagaidāmi Latvijas tirgū:

- Vispirms Opel piedāvās atjaunoto Meriva (sākot no marta). Tā būs pirmā automašīna, kurai tiks uzstādīts jaunais 1.6 turbo 180 zs motors. Vēlāk pavasarī tiks prezentēta jaunā Astra TwinTop. Taču visnozīmīgākā pirmizrāde ir sagaidāma rudenī, kad pilnīgi jauna Opel Corsa tiks piedāvāta Latvijas tirgū. Tāpat ir sagaidāms, ka Antara – Opel atgriešanās pilnpiedziņas auto segmentā, tiks piedāvāta pašā šī gada nogalē. Visbeidzot, ieskatam 2007. gada jaunumos - jaunais Opel GT tiks prezentēts Ženēvas motoršovā, kas sākas pēc mēneša.

- Chevrolet šo gadu sāks ar jauno 4 durvju Aveo (sākot no marta) – būtisks papildinājums Aveo saimē un īpaši mūsu tirgū, kur sedana virsbūves automašīnas tradicionāli ir populāras. Jaunā Epica nomainīs Evanda (sākot ar jūniju), nosakot jaunus komforta un drošības standartus. Septembris, domājams, kļūs par visvairāk gaidītas Chevrolet automašīnas mēnesi. Captiva – jaunā pilnpiedziņas automašīna debitēs divkārt. Pirmkārt, tā ieved Chevrolet pilnpiedziņas auto segmentā un, otrkārt, tā būs pirmā Chevrolet automašīna, kurais tiks piedāvāti dīzeļa motori.


 
Visi komentāri
 
193323. viesis 23.februāris 2006 10:07
0 0 Atbildēt

Vārdu sakot GM savu vietu tirgū ir iekarojis ar tipiskiem US-kāriem

1) Opel - kā nekā 'mazais' Cadillac;

2) Chevrolet 'big block" muskuļauto cienīgiem pēctečiem (Aveo).

Viennozīmīgi auto, kas mums visiem asociējas ar lieliem motoriem, hromētiem dzelžiem un komfortu... :-D

193377. viesis 23.februāris 2006 23:41
0 0 Atbildēt

opalz rulz

193413. viesis 24.februāris 2006 12:59
0 0 Atbildēt

es jau neko, es tik tā :)

www.jy.lv/index.php?zoomzina=1388

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti