Konceptuālais Lotus krosovers 2

 
28.februāris 2006 11:35

Britu kompānija Lotus uz Ženēvu atvedusi konceptuālu auto ar nosaukumu Lotus APX. Šis jaunums ir Lotus Engeneering izstrādātās universālās platformas Lotus VVA (Versatile Vehicle Architecture) iespēju demonstrācija.

Platforma VVA – ir pašas Lotus kompānijas izstrādājums, kas ļauj uz tās bāzes konstruēt triju dažādu klašu auto, turklāt ar jebkura tipa piedziņu un dzinēja novietojumu. Konceptuālais Lotus APX ticis pie visu ratu piedziņas, septiņvietīga salona ar sēdvietu formulu 5+2 (aizmugures sēdekļi paredzēti galvenokārt bērniem), kā arī atšķiras ar nelielu svaru. Uz alumīnija šasijas un virsbūves detālu rēķina krosovera svars ir tikai 1570 kg, kas ir mazāk nekā analoģiskas sērijas modeļiem.

APX komplektēts ar V6 kompresordzinēju ar 300 Zs jaudu. Rezultātā auto ir lieliski jaudas un masas attiecības rādītāji – 195 Zs uz tonnu svara, kā arī 100 km/h tikai 5,4 sekundēs. Auto maksimālais ātrums sasniedz 245 km/h. Vēl viena Lotus APX īpatnība ir tā nelielais degvielas patēriņš. Pateicoties nelielajam svaram un efektīvajam dzinējam auto vidēji patērē 8,7 litrus degvielas uz 100 ceļa kilometriem, bet analoģiskas jaudas un gabarītu modeļi – vairāk nekā 13 litrus.

Pēc Lotus pārstāvju vārdiem, šādu krosoveru atmaksājas ražot vien pie tirāžas vairāk nekā 30 000 auto gadā. Tomēr pagaidām tas darīts netikšot. Pirmais sērijveida Lotus modelis uz platformas VVA bāzes parādīsies 2008.gadā – tas būs jaunais Lotus Esprit.
 
Visi komentāri
 
193527. viesis 28.februāris 2006 11:45
0 0 Atbildēt

Malachi Lotus inzhenieri atakal uzrada vienu platformu, tad to piestradaas liidz attiecigam liimenim un tad saaks tirgot. Un droshi vien buus sanaacis kaarteejais neliela tilpuma spridzeklis ar ljoti labu vadaamiibu.

193643. viesis 1.marts 2006 15:15
0 0 Atbildēt

un mazu degvielas paterinu...............

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti