Loebs uzvar Meksikā

 
6.marts 2006 10:22

2006. gada “FIA” rallija čempionāta trešais posms bija pilns ar vēl nebijušiem notikumiem: “Kronos Total Citroën” rallija komandas līderis Sebestjēns Loebs uzvarēja pirmo ralliju 2006. gadā.

loeb.jpgTāpat tas viņam ir pirmais augstākais pjedestāla pakāpiens Meksikas rallijos, pievienojoties iepriekšējo gadu uzvarētājiem Marko Martinam un Peteram Solbergam, jo rallijs notiek tikai trešo reizi.

Tāpat šis bija pirmais sezonas rallijs, kurā “Subaru” komandas braucējs Peters Solbergs finišē punktos, turklāt uz goda pjedestāla. Solbergs finišēja otrais, neskatoties uz to, ka atradās rallija vadībā otrās dienas sākumā. Solberga mašīnai “Impreza WRC06” pazuda stūres pastiprinātājs otrās dienas ātrumpomos, un Loebs spēja apdzīt un arī saglabāt savas līderpozīcijas līdz rallija beigām.

17. ātrumposms, kas bija “Nextel” speciālais ātrumposms, neko būtisku rezultātos neizmainīja.

Manfredam Štolam šis bija pirmais goda pjedestāls šosezon “OMV-Peugeot Norway” rallija komandas sastāvā. “Peugeot” komandas braucējs pirmajā sezonas posmā Montekarlo ierindojās ceturtajā pozīcija.

2005. gada “Junior WRC” čempions Danijs Sordo ralliju pabeidza kā ceturtais. Piektais bija vēl viens “Peugeot” komandas braucējs Henings Solbergs. Henings pēc finiša sūdzējās, ka bija nelielas problēmas ar bremzēm. Solberga iepriekšējā sacīkste bija uzvara vietējā Norvēģijas rallijā.

Salīdzinoši nezināmais īru braucējs Garets Makheils Meksikas rallijā ierindojās 6. vietā, iegūstot savus pirmos punktus WRC ieskaitē. Pēc “BP-Ford” komandas braucēju Miko Hirvonena (viņam bija droša otrā pozīcija līdz viņš izstājās astotajā ātrumposmā) un Markusa Gronholma (pirmoreiz bez pjedestāla šosezon) kļūdām, Makheils ralliju pabeidza kā visaugstāk finišējušais no “Ford” komandas.

“Subaru” Kriss Atkinsons finišēja septītais, iegūstot divus punktus. Markus Gronholms, kurš turpināja sacīksti pēc “Superrally” noteikumiem, finišēja astotais, tādējādi iegūstot vienu punktu.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti