Šimkus ar Barinovu izmēģinās spēku Somijā 4

 
6.marts 2006 10:42

Rallija ekipāža Kaspars Šimkus ar stūrmani Vladimiru Barinovu 11. martā startēs rallijā "Peurunkaralli 2006" Somijā, kas ir NEZ rallija čempionāta otrais un Somijas rallija čempionāta ceturtais posms.

Šī ir vienīgā Latvijas rallija ekipāža, kas dosies izmēģināt spēkus rallijā, kam pieteikušās 179 rallija ekipāžas un kas daļēji norisināsies pa WRC Somijas posma – rallija "Neste Rally Finland" – ātrumposmiem.

Rallijs "Peurunkaralli 2006" norisināsies jau vienpadsmito reizi, un rallija centrs atrodas Somijas pilsētiņā Laukā, kas atrodas tikai 25 kilometrus uz ziemeļiem no "Neste Rally Finland" galvaspilsētas Jiveskiles. Sacensības norisināsies vienu dienu un rallija kopējā distance nav pārāk liela – 244 kilometri, no kuriem 100 kilometri ir ātrumposmi. Viens no šī rallija organizatoru kluba aktīvistiem un šīs apkaimes slavenākajiem iedzīvotājiem ir pasaulslavenais rallija pilots Juha Kankunens, gar kura mājām vijas arī rallija trase.

Kaspars Šimkus un Vladimirs Barinovs rallijā "Peurunkaralli 2006" startēs ar atbilstoši N3 klases noteikumiem sagatavotu Honda Civic Type-R sporta automašīnu. Šajā klasē rallijam pieteikusies trīsdesmit viena ekipāža, no kurām vēl divdesmit viena ekipāža startēs ar Honda Civic Type-R sporta automašīnām, kas cīņu padarīs vēl aizraujošāku un vienlīdzīgāku. Kaspars Šimkus pirms došanās uz Somiju apzinās, ka cīņā par vietām uz goda pjedestāla visticamāk neizdosies iesaistīties:

"Mēs nedodamies cīnīties par uzvaru, jo tas nav reāli – sveša valsts, sveši ceļi un ļoti nopietna konkurence, bet tā ir lieliska iespēja pārbaudīt cik ātri un konkurētspējīgi mēs esam nepazīstamos ceļos. Bez tam šis starts lieti noderēs pieredzes krāšanai ziemas rallijiem, jo pie mums rallija ziemas sezona ir jau beigusies, bet braukt gribas un ir vēl daudz jāmācās. Tāpēc arī dodamies uz valsti, kurā ir startējuši tikai mūsu komandas "Bensons Honda Racing" autošosejas piloti. Varu atklāt, ka tas nav arī vienīgais iemesls. Mēs šovasar plānojam startēt arī rallijā "Neste Rally Finland", un šī ir vienīgā iespēja kā vismaz nedaudz iepazīties ar Somijas rallija tradīcijām, gaisotni un kārtību kā viss notiek."

Baltijas valstis šajā rallijā pārstāvēs arī divas igauņu ekipāžas N3 klasē – Egons Kaurs ar Janni Māntilā un Aigars Pārs ar Mairo Romandi. Lietuva šoreiz būs visplašāk pārstāvētā Baltijas valsts – to pārstāvēs trīs ekipāžas – Vitautas Švedas ar Zilvinas Sakalauskas, Vilius Rožukas ar Audrius Šošas un Ramunas Čapkauskas ar Tomasu Sipkauskas. Ļoti plaši šajā rallijā pārstāvēta būs Krievija, no tās startēs gandrīz visas Latvijas un Igaunijas rallijos bieži redzētās ekipāžas.

Informāciju sagatavoja
Ģirts Avotiņš,
SO "Bensonu Sporta klubs"
sabiedrisko attiecību menedžeris
 
Visi komentāri
 
193983. viesis 6.marts 2006 10:45
0 0 Atbildēt

Lai veicas :)

193986. viesis 6.marts 2006 10:56
0 0 Atbildēt

malači, un lai izdodas, un bildes pēc tam parādiet ...

194001. viesis 6.marts 2006 13:34
0 0 Atbildēt

vinji tak nebrauc fotograafeet :)

194006. viesis 6.marts 2006 15:40
0 0 Atbildēt

Lai izdodas, bet kapeec ne kopaa ar Armandu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti