Projektu konkurss satiksmes drošības uzlabojumiem 2

 
17.marts 2006 10:18

2006.gada 16.martā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu konkursu Vienotā programmdokumenta (VPD) 1.2.2.1. apakšaktivitātē "Transporta sistēmas organizācijas optimizācija un satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās teritorijās" līdzfinansējuma saņemšanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Projektu iesniegumus var iesniegt Latvijas pašvaldības. Projektu ietvaros atbalstāmas šādas aktivitātes: 1) krustojumu, tiltu, tuneļu un pieslēgumu rekonstrukcija; 2) ielu renovācija ar satiksmes drošības būtiskiem uzlabojumiem un/vai transporta sistēmas organizācijas uzlabojumiem; 3) ielu ģeometrijas uzlabojumi; 4) gājēju pāreju un divlīmeņa satiksmes pārvadu ierīkošana; 5) ietvju un veloceliņu būve; 6) sabiedriskā transporta pieturvietu izbūve; 7) apgaismojuma ierīkošana; 8) satiksmes organizācijas līdzekļu (barjeru, ceļa zīmju, luksoforu, ātruma vaļņu) uzstādīšana.

ERAF līdzfinansējuma summa projektam ir no 10 000 LVL līdz 350 000 LVL. ERAF līdzfinansējums ir līdz 75 % no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas.

Atklāta konkursa vadlīnijas projektu pieteikumu iesniedzējiem publicētas Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājas lapā www.cfca.gov.lv. Vadlīnijas projektu pieteikumu iesniedzējiem var saņemt arī: - Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, Rīgā, Smilšu ielā 1, 152. telpā (ieeja no Meistaru ielas); - CFLA Latgales reģionālajā birojā, Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 95; - CFLA Zemgales reģionālajā birojā, Jelgavā, Lielajā ielā 11; - CFLA Vidzemes reģionālajā birojā, Cēsīs, J. Poruka ielā 8; - CFLA Kurzemes reģionālajā birojā, Kuldīgā, Liepājas ielā 37; - CFLA Rīgas reģionālajā birojā, Ogrē, Meža prospektā 9. Vadlīnijas norādītajos birojos var saņemt darba dienās no plkst. 10.00 līdz 12.00.

Projektu iesniegumi jāiesniedz personīgi CFLA centrālajā birojā vai reģionālajos birojos līdz 2006. gada 16. maijam plkst. 17.00.

Visi projektu iesniegumi tiks izvērtēti konkursa kārtībā saskaņā ar administratīvajiem, kvalitātes un specifiskajiem vērtēšanas kritērijiem. Atbilstības nosacījumi, kā arī projektu un projektu iesniedzēju vērtēšanas kritēriji, pēc kuriem tiks izvērtēti projektu iesniegumi, ir iekļauti vadlīnijās.

Konkursā iesniegto projektu iesniegumu administratīvo vērtēšanu veiks CFLA, bet kvalitatīvo un specifisko vērtēšanu - Satiksmes ministrija, kas ir kopumā atbildīga par šīs VPD aktivitātes ieviešanu.

CFLA veic ERAF 2.līmeņa starpniekinstitūcijas funkcijas, t.i. nodrošina ERAF atbalstam apstiprināto projektu ieviešanu – pieņem atklāta projektu konkursa iesniegumus, slēdz līgumus ar struktūrfondu finansējuma saņēmējiem par projektu ieviešanu, veic projektu uzraudzību, t.sk. finanšu kontroles, pārbauda struktūrfondu līdzekļu atmaksas pieprasījumus, sagatavo izdevumu deklarācijas, nodrošina līdzekļu atmaksu saņēmējiem un veic izmantotā finansējuma uzskaiti.

Informāciju sagatavoja
Sanda Bergmane-Behmane,
Centrālā finanšu un līgumu aģentūras
preses sekretāre
 
Visi komentāri
 
195425. viesis 17.marts 2006 12:29
0 0 Atbildēt

Priekšlikums: jaunās gājēju pārejas aprīkot ar pogu, lai dzeltenais mirgojošais signāls iedegās tikai, kad to nospiež (un uzreiz), nevis deg visu laiku.

Labumi:

- autovadītājs uz ceļa ir brīdināts, ka tūlīt uz ceļa viens izies (piemēram, ja gājēju nevar īsti redzēt aiz citiem auto vai kokiem, kā arī krēslā vai tumsā);

- gājējam tiesības slāt pāri tiek saglabātas, un nospiežot pogu viņš brīdina neuzmanīgākus autovadītājus (kam nav gadījies redzēt gājējus, kas skiešus pienesās pie pārejas un gandrīz neskatoties skrien pāri - tagad vismaz būs laiks viņu pamanīt kamēr šis spiež pogu vai arī pēc dzeltenā signāla);

- nav tā stulbā gaidīšana, kas ir ar luksaforu aprīkotājām gājēju pārejām, kad uz zaļo jāgaida ilgi;

- mazāki elektrības izdevumi par lampiņu dedzināšanu :D

Galvenais - nesačakarēt domu ar obligātu pogas spiešanu. Visam jānotiek uz brīvprātības un skaidrā saprāta principiem. Kādam, kurš negrib vai nemāk to pogu spiest, ir visas tiesības iet pāri tāpat, bet vismaz vadītāji būs labāk brīdināti par uz ceļa esošo gājēju!

Šo rakstu ar domu, ka varbūt atradīsies kāds aktīvists, kam šī doma iepatīkas un kuram ir lielā vēlme šādus uzlabojumus ieviest.

195445. viesis 17.marts 2006 14:28
0 0 Atbildēt

īsti nesaprotu jēgu šo te materiālu publicēt te :(

tas ir ceļu būves speciālistiem.

un kas tagad būs, visi iAuto lasītāji sāk te spamot?

Hyena.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti