Tallink atklāj prāmju līniju Rīga - Stokholma 5

 
6.aprīlis 2006 10:23

AS Tallink Grupp, vadošā rēdereja Baltijas valstīs, šodien, 6. aprīlī, sāks pasažieru pārvadājumu līniju starp Rīgu un Stokholmu. Prāmis Fantaasia šo ceļu veiks ik otru dienu, un tas var uzņemt 1500 pasažieru un 800 līnijmetrus automašīnu un kravu.

"Uzskatu, ka prāmis starp Rīgu un Stokholmu ātri vien kļūs populārs abos jūras krastos – gan Latvijā, gan arī Zviedrijā," teica AS Tallink Grupp valdes loceklis Keijo Mehtonens. "Uzskatām, ka te ir iespējama ļoti liela izaugsme, it īpaši atpūtas braucienu un tūrisma jomā. Baltijas jūrā šie procesi ir ļoti aktīvi, tajos ir iesaistīta gan Tallina, gan Helsinki un Stokholma. Tallink var piedāvāt rīdziniekiem dažādus atpūtas braucienus, jo mums ir plaša pieredze un mēs piedāvājam reisus uz daudzām ostām."

Tallink Latvija izpilddirektors un valdes loceklis Hilards Taurs atgādināja, ka 136 metrus garais kuģis piedāvā visāda veida izklaidi, lai ceļojums būt patīkams un izklaide – daudzveidīga. "Uz Fantaasia, protams, ir zviedru galda restorāns jeb, kā zviedri paši to sauc, bufete, vēl citi restorāni un kafejnīca," stāsta H. Taurs. "Kuģī ir trīs bāri, to skaitā show-bārs ar 350 sēdvietām publikai. Katru vakaru piedāvājam dzīvu mūziku un karaoke. Izklaide šajā kuģī apmierinās ikviena pasažiera gaumi."

"Kuģošana starp Rīgu un Stokholmu noteikti kļūs par vienu no galvenajiem tūrisma veicinātājiem Latvijā, Zviedrijā, Baltijas un Skandināvijas valstīs," uzskata Pēteris Roose, AS Tallink Grupp tirdzniecības un mārketinga direktors. "Aprīlī Tallink piedāvā 50 procentu atlaidi visiem ceļojumiem šajā kuģī. Latvijai piedāvājam dažādus ģimenes un slēpošanas atvaļinājumus Zviedrijā, un, protams, jūs vienmēr varat apmeklēt Somiju ar mūsu prāmjiem no Igaunijas."

Fantaasia Rīgas pasažieru ostu pirmoreiz atstās 6. aprīlī, plkst. 17.00 un Stokholmā ieradīsies nākamajā rītā pusdesmitos. Vakarpusē, atkal plkst. 17:00, kuģis uzsāks ceļu atpakaļ uz Rīgu, kur tas ieradīsies pulksten desmitos nākamajā rītā.

AS Tallink Grupp (www.tallink.ee) ir vadošā rēdereja Baltijas jūrā, tā pārvadā pasažierus un kravas starp Igauniju un Somiju, Igauniju un Zviedriju, tagad arī starp Latviju un Zviedriju. Pēdējā finanšu gadā (2004/2005) Tallink ienākumi bija 3,4 miljardi Igaunijas kronu (~ 153 miljoni latu), gada laikā kompānija apkalpoja vairāk kā 3,2 miljonus pasažieru. AS Tallink Grupp flotē ir 12 kuģu, firma pārvalda arī BW Hotell Tallink viesnīcu Igaunijas galvaspilsētas centrā.


Informāciju sagatavoja
Ēriks Matulis
MRS grupa
mediju attiecību konsultants
 
Visi komentāri
 
197389. viesis 6.aprīlis 2006 10:26
0 0 Atbildēt

ar gramatiku draugos matulis gan nav

197432. viesis 6.aprīlis 2006 14:15
0 0 Atbildēt

Nu cool, vairs nebuus uz palldiskiem jaaneesaajas.

Ja tik tas brauciena laiks veel buutu iisaaks.. :(

197439. viesis 6.aprīlis 2006 16:21
0 0 Atbildēt

Paldies. Nepietika ar Estonia, tad nu vēl viens pussarūsējis krāms tiks dzīts, līdz noslīks ar visiem lohiem

197440. viesis 6.aprīlis 2006 16:49
0 0 Atbildēt

njikujā neatklāja!:)

197441. viesis 6.aprīlis 2006 16:54
0 0 Atbildēt

izskataas mazaaks kaa kristiine...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti