CSDD dāvina mācību līdzekļus satiksmes drošībā

 
12.aprīlis 2006 9:14

Kā pierāda statistikas dati, diemžēl pavasaris un vasara ir laiks, kad ceļu satiksmes negadījumos visvairāk cieš bērni. Tā 2005.gada četros mēnešos no maija līdz augustam cietuši 135 bērni, kas ir vairāk kā puse no visiem 2005.gadā cietušajiem bērniem.

Tādēļ sākoties jaunajai velo – moto sezonai, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina skolas aktīvāk pievērsties satiksmes drošības jautājumu mācīšanai. Lai palīdzētu pedagogiem CSDD ir izveidojusi un skolām dāvina jaunus mācību līdzekļus – filmas Pirmais motors un Drošība, kā arī bukletu Droši ar velosipēdu!. Tos skolotāji varēs izmantot, organizējot bērniem satiksmes drošības mācību stundas.

* Mopēdistu vecuma bērniem ir izveidota jauna filma „Pirmais motors”.
Mopēds ir pirmais motorizētais transportlīdzeklis, ar kuru var braukt no 14.gadu vecuma. Filmā ir apskatītas tēmas, kas ir būtiskas, uzsākot braukšanu ar mopēdu – vadītāja apliecības saņemšana, mopēda aprīkojums, apģērbs, pareiza sēdēšana, braukšanas uzsākšana, drošas braukšanas pamatprincipi, pareiza ātruma izvēle, bīstamas situācijas un kā no tām izvairīties u.c. Kasetes ir uzdāvinātas visām Latvijas skolām. Gribam aicināt bērnus skolās noskatīties šo filmiņu, jo filmas beigās Jūs gaida kāds pārsteigums. Filma finansēta no OCTA līdzekļiem.

* Jaunāka vecuma bērniem ir izveidota mācību filmiņa „Drošība”,
kurā tematiski apkopoti drošā raidījuma Aiziet! sižeti. Filmā apskatīti jautājumi gan par satiksmes drošību, gan ugunsdrošību, drošību uz ūdens u.c.

* Bērniem, kuri vēlas uzsākt velosipēdista gaitas, ir izveidots buklets "Droši ar velosipēdu!"
Tajā bērniem saprotamā valodā ar zīmējumu palīdzību ir pastāstīts kā var saņemt velosipēda vadītāja apliecību, kā droši braukt pa ielu, kādas ir bīstamas situācijas uz ceļa un kā no tām, izvairīties, kā pareizi jāaprīko velosipēds, kā jārūpējas par savu drošību u.c.


* Vēl mācību procesā var izmantot iepriekšējos gados veidotās filmiņas „Velo skola” un „Rullē droši!”, visas filmiņas ir meklējamas skolu bibliotēkās, jo tās tika dāvinātas visām skolām.

* Jau par tradīciju kļuvušas Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības, kas katru gadu notiek visos Latvijas rajonos. Labākie bērni katru gadu piedalās Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības. 10 – 12 gadus veci bērni tiek aicināti veidot komandas un piedalīties sacensībās, jo bez balvām nepaliks neviens. Papildus informāciju var aplūkot www.csdd.lv, sadaļā Sabiedriskās aktivitātes.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti